CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Thursday, November 8, 2012

Earning from Nuffnang...akhirnya hampir pasti..

Kenapa mama berblog....???

Trulynya..hahaha (malu la..nak ckp) ini pengakuan ekkk....
Mama pada asasnya berblog sebab 2 perkara... pertama krn mama terlalu ingin nak menulis..may be ada yg dah tau dan pernah terbaca kat entry mama sebelum2 ni..seingat mama, mama adalah mention yg cita2 mama ialah nak jadi editor dan ada kolum yg membolehkan mama menulis apa yg mama mahu...sebab tu la mama kalau beli majalah mama akan baca dulu segala apa yg editor majalah tu tulis..barulah mama pergi baca benda lain...lepas tu mama berangan lah...Alhamdulillah dgn adanya blog..takde la mama ni sedih sgt....
Kedua, mama nak dpt pasif income...hehehe..sbb first time mama baca kat blog yg ada ramai pembaca tu...dia dpt duit melalui iklan..mama pun lagi la giat...hehehe

Tapi selepas berblog mama tau..impian pertama bolehlah mama sempurnakan tapi impian yg kedua tu agak susah kalau tak berusaha..kerana sebab yg mama pun kurang pasti, lama mama tak berblog..dah bersawang dan bersepah blog mama..sehingga dalam pertengahan tahun 2012 ni mama kembali aktif...

Selepas tu barulah mama tau..entry yg bagus mmg penting untuk menarik pembaca tapi yg lebih penting ialah disiplin dan keikhlasan... selepas mama mula berblog kembali ni..mama dah lupakan perkara kedua..mama tetapkan dan kukuhkan perkara pertama tu aje..mama gembira walaupun tahu mama masih tidak mempunyai viewers yg tinggi..tak ape asalkan mama ada medium utk meluahkan apa yg mama rasa... namun kuasa Allah tu besar...

Mama tanpa disangka selepas bertahun2 akhirnya berjaya juga cash out earning mama dari NUFFNANG...
Thanks ye NUFFNANG...walaupun tak byk mana..tapi mama puas...mama terus cash out..maklumlah tak pernah ada pengalaman terima cheque drpd Nuffnang..excitednya lebih la.....so sekarang ni mama doakan ajelah semoga segalanya berjalan lancar....


I'll be waiting...hehehehe

3 comments :

Miza Yusof said...

tahniah mama. teruskan berblogging :)

Simplemama said...

Thanks..hehehe :)

* OZIE said...

tahniah.... excited pula saya mendengarnya. Boleh le ajar kami camna....hehee...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan