CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tuesday, November 30, 2010

SUBHANALLAH...ALHAMDULILLAH..

SUBHANALLAH..WAL HAMDULILAH..WALA ILA HA IL LALLAH..WALLAHU AKBAR..




Itulah yang mama dendangkan pagi2 lagi....dalam kereta plak tu...Bukan aper..Reefqy ala2 menangis la plak tadi time nak gi hantar kat pengasuh dia...

So, mama aper lagi terus bikin konsert la...Reefqy ni..kalau dgr Subhanallah..terus senyap..ala2 menghayati..mama tutup tingkap, pasang air-cond..laungan vokal ku pun bermula...wakakaka....

Mesti org kat luar kereta ingat mama nyanyi aper aper ntah...sebab mama boleh bayangkan wajah mama yang begitu menghayati dan lontaran vokal yang kuat...hehehe...mungkin agak ke laut sebab mama mana ader nyer buat bubbling..pernafasan pun semput2...hehehehe...

Alhamdulillah...selamat sampai......terkekeh2 Reefqy tgk Mama Ida dia...Mamanya sudah dilupakan...huhuhu...


Monday, November 29, 2010

My First GIVEAWAY!!!

Hai there....another 1 superb GIVEAWAY!!!!! Yeayyyyy!!!!



" bagi mama GA sebegini memang baguslah dianjurkan..hehehe..bukan aper, di samping mempromote barangan jualan..ia juga dapat menggembirakan hati FOLLOWERS..besar pahalanya tu...macam mama ni..sekurang2nya dapat mengeratkan silaturrahim...lagipun GA ni macam hadiah tanda ingatan..plus GA yang you tawarkan memang cute habis..tangkap leleh mama menengoknya..indah dan kreatif...so thank you so much coz give us opportunity to be part of you...muahhhhhhh..."


Comment and suggestion mama:

" if you dah ada blog you kena setia...dan sabar..baru dapat hasil yang baik..you buat blog yang ada unsur2 bisnes, so you kena pandai guna kata2 yang baik..dan tidak menyinggung sensitiviti...keep on movin'...mama bangga ngan usaha you...apa yang penting kena ada GIVE and TAKE..kiranya blog you kena memberi makna pada semua bukan hanya untuk kejar keuntungan...baru ramai yang SAYANG....
Blog you dah cantik...comel dan outstanding...you pun comel..anak pun comel..x der aper eh nak komennya..mama doakan kejayaan untuk you...LOVE YOU!!!!

Syarat2nya x le susah sgt....

1. Be a follower to http://mama-ohmydearcloset.blogspot.com/

2. Put the banner and her link on your blog (for blogger) / click 'like' (for facebook)

3. Copy picture above and spread the word about this GA on your blog (for blogger) / on your wall (for facebook)

4. Leave a comment and suggestion on how to improve her blog
5. Don't forget to leave your email address and your blog link so she can visit you later...

ALAMAK.......ade lagi yang BESHHHHHH....

HADIAH MISTERI pun ade gak..

tapi x leh bgtau skrg. BARU LER SURPRISE.....

PEMENANG AKAN DIUMUMKAN PADA 24 DECEMBER 2010...

Makan Banyak pun boleh mati.....

Salam semua.....

Amacam tajuk entry mama? hahaha..kalau korang pernah tengok iklan kad kredit yg memang masyhur ni..korang mesti tau..dalam iklan tu...iklan ala2 James Bond gitu...adalah satu ayat dia tu..dia cakap.."makan banyak pun boleh mati"...and mama memang selalu guna ayat tu..hahahaha

Macam mama hari ni..mama makan dengan banyak nyer...eleh mama ni..macam tak pernah makan byk..actually mama memang kuat makan..sebab tu badan mama ala gebu dan montok je memanjang.hihihi...

Pemakanan mama hari ini: dari pukul 8.30 pg sehingga 5.00 ptg

B/fast - Nasi lemak dan air bandung ( ciss kata nak diet..pagi2 lagi mama dah minum ais...hancusss)
Kudapan - Pulut pagi dan kuih bingka ubi 1 biji
Lunch - Nasi Ayam Cendawan ( Hot plate) dan air jagung cincau + ais krim vanilla 1 scoop
Hi-tea - Portugese Egg Tart dan air teh

Penuh kalori dan memang banyak..

Untuk dinner, mama tak tau lagi..if papa makan mama pun makan...tapi papa tak pe coz dier cekeding jer

So untuk halwa mata korang mama share la ngan korang..tapi gambar ini sekadar hiasan..bukan yang original yang mama makan coz mama kalau makan tak dan nyer nak amik2 gambar2..terus ngap jer...don't try at home,ok...



Air jagung yang bersari...tapi yang mama lagi besh sebab ada ais krim..yummy...yummy

Portugese Egg Tart...ini feveret mama and papa..tengoklah nnt 1 day mama akan pandai buat tart ni...tp bilakah waktu nyer?

Ini dier..hot plate yang besh,,,,,tak cukup rasanyer...

Nasi lemak ayam goreng...sarapan yang besh tp membuatkan mama hampir dibuai mimpi....

Hidup untuk makan atau makan untuk hidup....?????


Friday, November 26, 2010

Kids & baby photo contest

CONTEST:: KIDS & BABY PHOTO CONTEST




Mama telah ditag oleh oleh mamasuraya untuk join contest anjuran safiyyah osman....Thanks a lot..

So,mama kena fulfill semua syarat2nyer.....


Syarat -syarat penyertaan:

1. Anda mesti menjadi follower blog kedua safiyyah osman. http://sweetlikekisses.blogspot.com.Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru:)..
= mama dah join....

2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.:)
= mama dah TAG....hehehe



































































  • 3. letakkan banner contest di sidebar anda = mama dah TEPEKKAN


  • 4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda..

    = So mama pun godek2 la gambar dalam fail mama..dan jumpa la gambar ini..JEng...JeNg...jeng.....


    Hahaha...amacam kiut tak? ini gambar standard peragawati zaman 80-an...time ni mama umur 6 tahun...itu lah gaya terhebat la konon...time amik gambar ni seingat mama time nak gi berkelah di pantai..sambil2 tunggu yg lain bersiap..kakak mama suruh mama posing dulu....ohhhh..nostalgia tuh...mama bergaya kat tangga rumah..
    5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest ini. = BeRes....

    6.mesti mulakan title entry dengan nama contest. = mama dah MULAKAN

    7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.
        = Jeng..jeng..jeng..ini hadiahnyer....
    Hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery white gold
    wow...beshhhhhnyer...

    sebab gila sambutan hebat:)...hadiah yang ditawarkan dah ada dua...untuk sesapa yang xmau earring...boleh dapat baju t shirt HATE HERO....



    * tarikh tutup sehingga 15 DiSemBer 2010 . Tetapi terpulang pada safiyyah osman jika hendak menamatkan tarikh lebih awal:)..so be alert!:)

    Sunday, November 21, 2010

    BLOGGER IN DA HOUSE : KHAS BUAT BLOGGER BARU

    Hai Ben,


    Mula2 nak ucap terima kasih byk2 di atas usaha murni Ben ni.....
    Actually, saya dah setahun lebih buat blog ni...Tapi saya bukan seorang blogger yang aktif dan tegar,...
    Tapi beberapa minggu lepas saya kembali menulis di blog saya...hinggalah ke hari ini...dan saya harap sampai bila2...saya harap saya masih berpeluang untuk menyertai BLOGGER IN DA HOUSE : KHAS BUAT BLOGGER BARU....


    Saya hanya just a simple working mama...That's why saya suka dikenali sebagai SIMPLEMAMA ....I love my family and everything I do..I do for them...I have a charming husband and two little heroes..They are my soul...

    Saya suka menulis sejak di sekolah lagi...dulu saya selalu berangan saya nak jadi novelis..hahaha...I love to read magazines...bila dah baca majalah, saya berangan pulak nak jadi editor..hahaha..macam2 kan? Kemudian saya realise yang saya memang suka berangan..

    Saya juga suka memasak..mencuba resipi baru...memberi orang lain makan....Saya juga suka photography...itu passion saya dari sekolah rendah lagi..walaupun tak pro tapi I love taking picture...

    So, sudi-sudikan melawat blog saya yang tak seberapa tapi cukup selesa untuk saya menulis


    Do visit me,ok...

    Kek Tiramisu yg paling simple..

    Hahahahaha....

    Ketawa besar nmpknya mama..bukan aper..mama nak kongsi ngan korang sumer cara membuat kek tiramisu yg paling cepat dan senang...

    Resipi ini ditujukan untuk yg tak berapa berbakat membuat kek dan juga kepada yang nak cepat...

    Bhn2nyer

    2 gulung kek gulung...perasa vanila or mocha...or ikut suka korang...
    0.5 liter (500 ml) whipping cream
    4 sudu besar gula kastor (tak perlu jika guna instant whipping cream)
    125 gram cream cheese
    Nescafe yang dicairkan menggunakan air panas...dalam 2 sudu besar..
    Serbuk koko
    Buah strawberry or coklat..or aising untuk hiasan..(ikut suka)

    Cara membuatnya:

    1. Mula2 korang kena buat whipping cream tu dulu..korang masukkan whipped cream ke dalam mixer..gunakan halaju yang kecil dahulu..bila dah dlm 2 or 3 minit...korang tambah halaju sikit demi sedikit. akhirnya korang maintain dgn halaju yg tinggi...pastikan cream tu jadi gebu dan lembut..korang putar sampai dia jadi stiff (maksudnya kalau korang terbalikkan mangkuk adunan tu, dia tak jatuh and melekat je)
    2. Bila dah stiff, korang masukkan cream cheese...putar lagi sampai gebu...akhirnya lepas tu korang masukkan gula kastor..(kalau guna instant whipping cream,tak perlu masukkan gula).putar lagi..sampai sebati,gebu dan lembut macam mama..hehehehe
    3. Lepas tu korang kena cari la placing atau tapak utk kek korang tu...and then buka 1 gulungan kek gulung ...rapikan bahagian tepi ...aising yg melekat pada kek gulung tu..korang abaikan..tak payah buang...
    4. Lembapkan kek gulung tu dgn air nescafe tadi..ratakan kesemua bahagian kek..
    5. Lepas tu,sapukan whipping cream td ke atas permukaan kek gulung yang telah dilembapkan..sapu biar rata..tak perlu tebal sgt..tp kalau nipis sgt pun tak boleh..nnt tak sedap..hehehe
    6. Korang buka satu lagi gulungan kek gulung, lapikkan ke atas whipping krim tadi...
    7. Lembapkan kek dgn air nescafe seperti langkah ke-4 tadi..
    8. Kemudian letakkan whipping cream ke atas kek..saluti keseluruhan kek dgn whipping cream...rapikan krim pada kek dgn menggunakan spatula kek...
    9. Taburkan serbuk koko pada permukaan kek....gunakan penapis halus...
    10. Hiaskan kek dgn strawberry atau coklat...ikut kreativiti anda...kalau mama, mama lebih suka strawberry....hihihi...Kalau creative lg..guna aising...decorate cantik2...
      Amacam????
      Senang kan....selamat mencuba.....
      Bila dah cuba jgn luper share ngan mama pengalaman korang....

    Kenduri lagi....

    Hari ni makan tengahari mama ditaja oleh kawan mama..hehehe..Tg Rujhan Izni...dia kawin laaaa..
    Mama ke sana dgn bestfriend mama..Meni..n anaknya Fakihah...
    Thanks Meni coz sudi jemput mama kat opis...

    Makan pun best...semua best termasuk lah dessert dia..bubur kacang....

    Tahniah Hair & hubbynya Amalil Ariffin...Semoga berbahagia sampai ke syurga...






    Koo Kien Keat n Tan Boon Heong.....sedihnya..

    May be ramai yang tak tahu..mama ni suka sangat tengok sukan yang melibatkan pasukan Malaysia. Di kala tu mesti semangat meluap2..yang paling tension sampai terbawa2 la..kalau menang senyum melebar..kalau kalah..sedih meratapi..emo jugak la mama ni...semangat kenegaraan la katakan.

    Malam semalam..sempat la mama menonton perlawanan beregu negara..Kien Keat n Tan Boon Heong...
    melawan Markis Kido n Hendrawan Setiawan from Indonesia,,
    Kalah lah beb..sedih..
    Game pertama menang
    Game kedua kalah 24 - 26
    Game ketiga kalah...
    huhuhu...

    Kami sefamily terjerit2 masa game tu..hahaha..kalau lah diorang kat Guangzhou tu boleh dgr...
    Betul lah kata Zainal Abidin Rawop..pengulas ARENA..ketepikan segala barang berharga semasa menonton siaran langsung ini..hahaha..iya time Malaysia boleh mata..memang tak ingat dunia,beb..yahoooooooo..

    Reefqy pun pelik tgk..kenapa la mama,papa,tokma n mak2 sedaranya,,terjerit2..hehehe..Reefqy pun tak melepaskan peluang ,menepuk2 tgn..walaupun dia belum mengerti..
    Sabarlah sayang..ONE DAY, sayang pun mesti histeria macam kami jugak...

    Kalah menang adat bertanding...semangat juang yang lebih penting...dan kami boleh lihat kesungguhan mereka..so TAHNIAH dari kami sekeluarga,...walaupun hanya pingat PERAK...kilauannya tetap memancar..LOVE U GUYS...
    Thanks.. KOO KIEN KEAT n TAN BOON HEONG..

    
    Beregu kita yang terhebat
    
    Inilah pemusnah harapan negara..huhuhu...
    

    Friday, November 19, 2010

    MummyKD - 1st Giveaway!!!


     
                               Hehehehe..YAHOOOO..MummyKD nak bagi giveaway kat kawan2 di blog.
    GA ni bermula 11 November sehingga 17 Disember 2010

    Walaubagaimanapun kiter kena la PATUH beberapa syarat yang MUDAH jer....
    1. seperti biase, mestilah kena jd follower blog MummyKD ...

    2. letak banner atas ni kt header/sidebar korang n link sekali ke giveaway nih.

    3. wat entri psl giveaway nih. Pendek2 je, x yang panjang2.

    4. OPPPSSS...jgn lupa link back ke blog nih..

    6. tinggalkan link when you all dah siap kt ruangan komen entri GA itu.....


    HADIAH NYER???FUhhhhhhhh...cukup unik..suka lah mama macam ni...
    Hadiah 1st - RM66.66

    Hadiah 2nd - RM44.44

    Hadiah 3rd - RM22.22
    Pemenang akan dipilih secara cabutan bertuah. (Harap2 bertuah la mama)

    Seramai 3 orang pemenang bertuah akan dipilih..so kawan2 blogger tunggu aper lagi.. jom join GA anjuran MummyKD ni... manalah tau bertuah...
     
    P/s: jgn luper join mama punyer contest gak..(sori MummyKD mama buat promosi kat sini..hehehe..halal ek)

    Hari Rayer vs Hari Kenduri

    Assalamualaikum my clicks and semua..... Selamat Hari Raya Aidil Adha....
    Belum terlewat kan??????

    Bila rayer..byk lah kenduri2 nya..ada kenduri kahwin, aqiqah, doa selamat...aihhhh..byk la laginya..

    Hari ni saje mama ada 3 jemputan kenduri..kenduri kawin...tp mama pergi 1 buah rumah jer..hehehe..susah nak tinggal anak...1 buah lagi papa pergi..1 lagi kakak mama yang pergi..

    Kita hidup bermasyarakat ni kena la rajin2 kan diri pergi kenduri...kena jaga hati jiran...

    Mama pergi tu kat rumah kawan mama..kawan masa kat UiTM Machang...Farah Atia namanya...Farah ni rapat ngan mama...

    Yang paling syok mama pergi umah Farah dgn member baik mama Ana dan Meni...hehehe..Ana yg memang masih solo of coz la pergi sorang..Meni and mama , hehehe..pura2 jadi solo..
    syok meme syok keluar ngan member ..ingat masa time study dulu.....huhuhuhu..

    Syok leh jumpa member2 lama..tu yang mama mmg excited nak gi kenduri..
    
    Gambar bersama kengkawan..uhhh..mama love it....

    My Bestfriends ever after...hehehe
    Hadiah yang dibawa..mama bungkus stail mama..
    Pengantin yang dirai..errr plus cameraman from PHOTOAURA..Aween

     Bersama kengkawan....
    

    Sempat ambil gambar dalam keto...hahahaha..

    Makanan yg sgt sedap..yg telah dibaham oleh kami dgn lahapnya,,,...pwink...

    Keseluruhannya memang beshhhhhhhhhhhhhhhhhhh sesangat...oh kawanku..bila la lagi kito leh hang out bersama....huhuhu..

    Monday, November 15, 2010

    Nabil oh Nabil.....

    Actually mama tak berani nak judge orang tapi bila dgr dan baca byk cerita yang kurang elok pasal Nabil (Raja Lawak) mama terpanggil untuk menulis...

    Benda2 macam melibatkan isu sensitif macam ni (hal tepi kain orang) ni tak boleh macam cakap je..Tapi walau macam mana sekalipun sebagai seorang peminat Nabil, hati mama tetap tercalar..
    Iya lah kan, pada mama..Nabil very talented..dia dah buktikan sejak dalam program Raja Lawak lagi...semua terhibur..

    Malah arwah ibu mama pun suka sangat dengan Nabil..Mama ingat lagi Mek (ibu) mama kata lawak Nabil tu kena dengan dia...maksudnya segala lawak yang Nabil tonjolkan itu secocok dgn gaya, umur dan tak keterlaluan lawak Nabil memang ada isi la....rasa tak bodoh bila dengar
    Tapi bila isu putus ngan Irma, gossip ngan Uqasha...cium mulut...mama sedih...

    Kenapa boleh timbul isu ni...semasa Raja Lawak dulu..semasa dia tunjuk profil dan kehidupan asal setiap peserta..mama rasa bangga bila tangok Nabil coz paparan tu menunjukkan Nabil seorang yang kuat bekerja..hari cuti buat part-time kat workshop...sibuk bantu keluarga..mak ayah pun orang baik...
    Bila dah popular..banyak duit, sibuk bantu baiki rumah, beli kereta kat ayah..ohh..terharu mama time tu..

    Ya Allah Nabil kenapa sekarang banyak cerita tak baik yang mama dan peminat dengar..
    Adakah wang ringgit, glamer telah menghilangkan identiti sebenar Ahmad Nabil Ahmad..???????

    Jangan macam tu Nabil..awak kena buat sesuatu...jika tak awak akan tenggelam..mama kesian dgn mak ayah Nabil ...

    Hilang glamer dan wang ringgit..Nabil hanya rugi di dunia..tapi kalau dah hilang agama..Nabil hilang dunia dan akhirat...
    Usah terpengaruh janji syaitan...jangan hilangkan segalanya...

    Menurut 1 blog iaitu Kopimilo.com, ciuman Nabil bukan satu superimpose..itu mama tak nak komen..Hanya Nabil, Uqasha dan semestinya Allah S.W.T yang tahu..Lu pikir la sendiri Nabil...


     
    Time Nabil baru je menang Raja Lawak Musim kedua...
    
    
    Nabil dan Irma kini tinggal sejarah..so sad..
    
    Nabil cium mulut..mama still berharap ini bukan yang sebenar..jika ia benar..bertaubatlah Nabil..Allah Maha Pengampun. Luluh hati mak ayah tgk anak macam ni...
    Nabil bersama Uqasha yang digossipkan...

    So Nabil..kadang2 bila you ada free cuba renung2kan kata-kata Farah dan Wahid dalam Melodi.." Tingkatkan prestasi..kurangkan kontroversi"....
    Mama love you Nabil...

    Putu Halba

    Hai semua...

    Hari ni mama nak citer pasal kuih yang dimakan pada waktu tengkujuh...Maksudnya, kebiasaannya kuih ni akan mula dijual time musim tengkujuh.

    Nama kuih tu ialah PUTU HALBA..
    Kalau korang datang ke Kelantan musim hujan macam sekarang ni korang akan jumpa gerai2 kecik yg dibuka untuk menjual putu halba ini di sepanjang jalan..terutama di kawasan Wakaf Bharu dan Tumpat...

    Kuih ni sedap dimakan semasa masih panas..fuhhh..apa lagi kalau pekena ngan kopi 'o' atau teh 'o' panas..Terangkat beb...

    Kuih ni dibuat menggunakan ubi kayu yang diparut2....kasi halus..
    Cara memasaknya pula menggunakan haba panas...(Untuk dptkan haba dan wap panas, seperiuk besar air akan dimasak..acuan akan diletakkan atas penutup periuk tu)
    Ubi kayu yang telah halus diparut akan dimasukkan dan dibungkus ke dalam kain ala2 tuala Good Morning sebelum dimasukkan ke dalam acuan (acuan yang ditempah khas..bentuk ala2 sebiji bahulu))..gula melaka atau di Kelantan ia dipanggil manisan akan diletakkan sebagai inti.

    Bila dan masak , kuih tu akan dikeluarkan dari kain tuala tu...
    Putu halba akan dihidangkan dan dimakan dengan kelapa parut...

    Ini dia serba sedikit gambar yang mama sempat ambil sementara menunggu putu halba mama siap dimasak...



    Ermmm...so best......cubalah...


    Saturday, November 13, 2010

    Papa's Birthday Contest



    HAI...
    Mama dengan tak berapa beraninya menganjurkan 1 contest,,..hehehe
    Bukan aper mama tak pernah buat contest..mama ala2 cuber je ni..
    SO..this is my first contest...ever...
    hahahaha..macam mimpi dan macam tak sedar diri plak..biasanyer yg buat contest ni blog yg femes jer..mama ni yg ala2 sejuk ni nak 'menerai' jugak..
    Kira test market la ni....so kalau mama ada buat kesalahan yang korang semua nampak..silalah berikan teguran..mama masih dalam learning process..
    Mama excited nak start buat ni sb utk ditujukan buat papa yang menyambut harjadinya pada bulan ini...
    Contest ni senang jer...

    Syarat2nyer ialah:
    1. Korang dikehendaki meneka tarikh lahir papa...(so u all pilihlah 1 hari di antara 1-30 Nov tu)
    2. Korang kenalah jadi click mama..join mama..n jadi teman mama coz mama suka punya ramai kengkawan..n if ok masukkan mama dlm bloglist ekk....
    3. Kena masukkan link mama , http://www.mama-havoc.blogspot.com/ dalam entry korang ..
    4. Tampalkan banner mama yang tak seberapa itu pada side bar korang..hehehe..mesti ada backlink ..terus pada link contest..http://mama-havoc.blogspot.com/2010/11/papas-birthday-contest.html
    5. Tajuk entry korang..tak boleh ditukar..just guna yang ini...Papa's Birthday Contest
    6. Just a simple wish to papa..now beday papa yang ke-28..
    7. Hadiah belum mama update..coz mama nak tgk dulu penyertaan..lgpun mama byk sgt option..tapi ada hadiah misteri bagi peserta yang mana bilangan kemasukannya adalah sama dengan hari lahir papa..walaupun jawapan yang diberikan adalah salah..hehehe...
    8. Korang sumer leh hantar entry sehingga 11.59 pm pada 30/11/2010 and don't forget to comment upon completion  posting your entry..
    Thank You...


    Thursday, November 11, 2010

    Syilasyira 1st Giveaway

    

    Wow very the TERUJA....
    
    BUAT JULUNG KALINYA....
    http://syilasyira.blogspot.com/ telah berbangga untuk mengadakan 1st Giveaway...
    Thank You..darling...
    So..to all rakan-rakan blogger..jom join this giveaway...

    HOW TO JOIN????
    Let me tell you....very the easy one....

    Syarat2 Untuk Menyertai:

    1. You merupakan seorang blogger dan mempunyai alamat di Malaysia.

    2. You have to be a follower di blog http://syilasyira.blogspot.com/

    3. Tepekkan banner GiveAway yang very the cute ni disidebar & buat satu entry bertajuk "Syilasyira 1st Giveaway" di blog you all...

    ( pastikan ianya di link back ke entry ini )

    4. Giveaway bermula dari 1 Nov - 3 Nov 2010.

    5. Bila dah siap, tinggalkan link penyertaan di entry ini sahaja

    6. Hadiah akan diupdate kemudian, jumlah hadiah bergantung kepada jumlah penyertaan. So if ramai yang menyertai..mesti hadiah pun GRAND..hopefully...


















    Hari yang TENSION...

    Huhuhuhu...mama sedih sangat hari...
    So untuk menghilangkan tension dan kesedihan dalam hati, mama go shoppppinggggg..hehehehe..
    Release la skit...

    Monday, November 8, 2010

    Separuh Akhir Muzik2 ke-25

    Malam ini mama sebenarnya busy coz banyak lagi kerja yg tak siap tp mama still gak meluangkan masa mama yg tak berapa cukup ini utk menonton siaran langsung Separuh Akhir Muzik2 ke-25...antara artis yg bertanding ialah:
    1. Azlan & The Typewriter - Gerak Hati
    2. Akim - Inilah Cinta
    3. Shahir -Kebahagiaan dalam Perpisahan
    4. Hujan - Mencari Konklusi
    5. Mohd - Cinta
    6. Hafiz - Noktah Cinta 
    7. Ana Raffali - Hujan Bunga di Kuala Lumpur
    8. Sabbi Saddi - Nadiku
    9. Yuna - Cinta Sempurna
    10. Nubhan - Oh Juwita
    11. Adibah Noor - Sejujur Hatimu
    12. Faizal Tahir - Hanyut
    Secara keseluruhannya..oklah...best tp pada mama effort daripada setiap penyanyi tu masih kurang...rugilah...dah dapat peluang bertanding tp masing2 cukup2 makan jer..tp tu pendapat mama la..org lain mama tak tau la kan...sorry....

    However Faizal Tahir still the best..terbuai dan terhanyut mama mendengar lagunya...

    Ini adalah beberapa artis yang bertanding pada malam ini...


    Chinta oh Chinta...

    So best citer ni....

    Itulah entry mama......hahahaha..

    Citer ni memang best..mama suka sangat...kalau time cerita Chinta..Muyeeh memang dah tau dah..dia tak akan merengek minta pasang DVD Ultraman Cosmos..hehehe..Muyeeh pun layan baik punyer citer Chinta

    Memang mendebarkan..lebih2 lagi dah nak ending dah..tp Al-hamdulillah Chinta dah bertaubat sungguh2..
    walaupun Chinta ala2 jahat dan wanita murahan tp dia jadi begitu bersebab...Dia jadi begitu kerana terlalu kecewa sehingga syaitan mampu menakluki hatinya..

    Tragis ceritanya...mama rasa dia akan berkahwin dgn Rasul Iman kerana Saadatul Saadiah tahu betapa mendalam cinta suaminya, Rasul Iman terhadap Chinta..Chinta yang hadir tanpa diduga..

    Indahnya menjadi Saadah..begitu luhur dan berani dalam berdakwah..begitulah org beriman..sentiasa diuji Allah..ujian yang sungguh hebat bagi seorang wanita..Saadah tidak mampu melahirkan anak...

    Rasul pula sentiasa di bayangi konflik kerana jiwanya dan hatinya masih tidak dapat memahami siapa sebenarnya yang dicintainya...Rasul digambarkan seorang lelaki yang baik akhlaknya dan sentiasa melakukan kerja kerana Allah..namun hatinya goyah dek kerana Chinta...
    Mungkin di sini cerita ini ingin memberi gambaran bahawa wanita mampu melarakan jiwa lelaki..

    Bagi mama Rasul tidak berhak menidakkan Saadah kerana itulah ciri wanita impian dalam Islam..Rasul juga sukar menidakkan Chinta kerana wanita itu juga menyintainya dan dalm proses bertaubat..Chinta amat memerlukan bimbingan..Itulah konflik seorang yang bernama lelaki..

    Tak sabar rasanya mama menunggu pengakhiran cerita ini..biarlah kebahagiaan menanti Chinta...mendapatkan cinta Rasul Iman adalah memang dihajatinya..namun sekiranya itu tidak berlaku..kecintaan daripada Allah lebih utama..cinta manusia hanyalah suatu bonus agar perjalanan di dunia lebih indah...cinta Allah lebih hakiki kerana akhirat dunia yang kekal abadi..aminnnn...

    Semoga kita semua sentiasa dilindungi dan dicintai Allah......aminnnn ya rabbal  a'lamin..

    Sungguh letih....

    Mama sungguh letih...mengantuk dan jiwa penuh kacau..ini semua dek kerana putera bongsu mama...
    Jam 8 malam..dia dah tunjukkan tanda2 mengantuk..tak sampai 15 minit, dia dah terlelap..Yess...so agenda seterusnya..mama kena tidurkan kekandanya pulak..lebih kurang pukul 11 malam..tidurlah si kekandanya...

    Yahooooo...ini la masanya mama nak bersama tonton.com.my...mama review cerita2 yang mama tak sempat tengok..sekarang ni mama layan Asmara dan Chinta..tp nak dijadikan cerita putera bongsu bangun balik pukul 2 pagi...huhuhu..time tu la mama baru nak berselimut..nampak kena cancel la..dan akhirnya mama menemankan dia sampai pagi ..ada gak time tu mama terlelap..papa pula kdg2 on..kdg2 off..tp byk yg off la..

    Berbalik pasal menonton tu..mama sempat layan Melodi dulu..Iyalah mana sempat tgk time dia live..mama kan kerja hari Ahad..dulu mama memang peminat setia Melodi..tp sejak ada anak ni..tak menyempat la mama..tp kalau ada masa, mama tak lepaskan peluang tgk Melodi..cerita hangat sekarang pasal Nabil break-up dgn Irma Hasmie..alamak..mama suka tgk diorg tu..tp nak buat cam ner tak ada jodoh..cerita lainnya sekitar FFM yg lalu..pahat masih berbunyi walaupun rumah dah siap..macam2 komen..ada yg redha ..ada yg tak puas hati..sebenarnya Malaysia masih tak leh jd Hollywood coz kat sana...artis bebas bersuara dan hentam sesama artis..

    Iya lar ..nama lagi Malaysia..masih ada byk tatasusila yg harus dijaga..memang benar kita harus jadi outspoken dan cakap telus..tp hati org kenalah jaga...kita kan diasuh dgn agama Islam yg menganjurkan umatnya sentiasa menjaga silaturrahim..hormat-menghormati...cakap biar berlapik..

    Ini salah satu yg meletihkan mama..ape ni..industri dah la kecil..tp masing2 nak tunjuk hebat dan berilmu..ilmu utk dikongsi..kalau dah termaktub si polan tu menang..biarlah..dah rezeki..Allah dah tentukan..jangan la komen ala2 membunuh perasaan member tu..bukan mama nak menyalahkan si pemberi komen tp macam yg mama ckp td la..komen dgn berhemah  jangan bermegah...

    Tp senario macam ni kdg2 menarik..sekurang2nya tak der la sepi industri seni tanah air..wartawan pun byk job kena buat..ok la tu...

    Ape2 pun muhasabah diri paling penting...bak kata Jehan Miskin dalam Melodi semalam..di kala kita menuding jari ke arah org lain..ingatlah tiga jari lagi sedang menuding ke arah diri kita...so renung2kan...selamat beramal...cheeewahh mama dah macam Prof Izie di HotFM pulak...

    Muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..

    Love

    Hello again and again.....

    Ya Allah..sungguh lama mama tidak menulis di sini..bukan mama sudah melupai blog sulung mama ini..cuma mama sudah menjadi alpa dek kerana terlalu mengejar pelbagai benda..mama kdg2 rasa mama ni nak cuba semua..tp hasilnya agak kurang memuaskan..idea tu ada tp rancangan susulan mama tu yang kurang memuaskan..

    Tp tiba2 sahaja malam ini mama tergerak utk menulis kembali di dalam blog mama ini..menunaikan kembali amanah kepada diri mama..Kenapa mama panggil ini amanah? Ini adalah kerana sewaktu mama mula2 terfikir utk memiliki blog, mama sudah berjanji pada diri mama yang mama akan sentiasa mencurahkan perasaan mama di sini..mama terlalu cintakan penulisan..mama selalu berangan utk menjadi penulis..tp seperti mama katakan tadi, mama sentiasa ada idea namun pelaksanaan itulah kelemahan mama..mungkin boleh dikategorikan sebagai cakap tak serupa bikin..

    oh, mama kenapa jadi begini? sampai bila kamu mahu berubah...

    Terlalu banyak yang boleh mama kongsikan bersama..Muyeeh anak sulung mama sudah berusia 2 tahun 9 bulan..adiknya Reefqy pula berumur 8 bulan..mungkin kesibukan menguruskan 2 hero membuatkan mama terkejar2 utk mencari masa utk diri sendiri..

    Namun bak kata pepatah..masa tidak menunggu kita..yup..itu mama akui..dan mama selalu kalah dengan masa..malah mama selalu menyalahkan masa..bila mama gembira, mama selalu mengharapkan agar masa itu kekal selamanya..bila mama sengsara mama selalu mengharapkan masa itu tak pernah muncul..bila mama melakukan kesilapan mama sentiasa mengharapkan mama bisa mengundurkan masa..bila mama meraikan kejayaan mama mengharapkan mama mampu merperlahankan waktu..oooo..begitu tamaknya mama..sehingga mama alpa..

    Mama lupa kenapa Allah menjadi masa itu terus berjalan tanpa henti dan tanpa boleh diundur kembali..mama lupa hikmat-Nya..sedangkan Allah sentiasa mengingatkan manusia sepertimana dalam firmannya di dalam surah Al-Asr..yg bermaksud...

    " Demi masa, sesungguhnya manusia itu dalam kerugian..kecuali mereka yang berpesan-pesan kepada kebenaran dan berpesan-pesan kepada kesabaran "
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    MaMa's BloG HisToRy

    PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

    Daisypath Anniversary tickers

    Iklan