CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Wednesday, March 30, 2011

JACKIE CHAN meninggal???????


Tadi baru je mama jenjalan kat blog2 clicks mama...ada yg melaporkan Jackie Chan udah meninggal kerana serangan JANTUNG...so shocking...nak pengsan mama...(aikkk..kenapa plak mama yg over ni???)...iyalah kan org femes memes...mesti la dpt liputan meluas...

Tp mama control lagi..mama perlu dpt pengesahan ni...
Kendian..lepas mama GOOGLE..baru tau..it's just rumors..oh noooooooooooo.....ingat lucu ke????

Utk bagi bukti yg kukuh...Jackie Chan siap post lagi gambar pertemuan beliau dengan Konsul Besar Jepun ke Hong Kong, Yuji Kumamaru tentang satu projek "Love Without Borders 3/11 Candlelight Gala"...yg dianjurkan khusus utk mangsa Tsunami dan bencana alam di Jepun baru2 ini...

So...nampaknya itu hanya khabar angin semata2..kepada peminat Jackie Chan....your HERO is not die yet...

Aksi 'terlampau' PAPA...oh nooooooooo...

Nak tengok aksi 'TERLAMPAU' papa????
It's ok...ini tayangan U....tapi kalu yg geli or rasa nak muntah....I'M SORRRRRRY...

Barisan pelakon ...Papa dan Reefqy

Tangan Reefqy disedut papa

Amboi...terbawa2 dgn karektor nampaknya papa...aikkk adik pun gelak aje...

Ini part paling tak beshhhh..lencun tgn adik...oh noooo...so papa..apa lagi pergi basuh tgn adik ye....mama tak campur...
P/s: don't try at HOME!!!

Tuesday, March 29, 2011

Senarai BAKAL JUARA AF9!!!!

Hoyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...senarai pelajar dah ada....
Kepada yang fanatik ataupun suka tgk AF...boleh la selongkar....



PELAJAR LELAKI
Nama Sebenar: Ahmad Aliff Afif Bin Tirmizie
Nama Afundi: AFIF
Asal: Selangor
Umur: 25 tahun


Nama Sebenar: Mohamad Amirullah B. Jahari
Nama Afundi: AMIR
Asal: Sarawak
Umur: 19 tahun

Nama Sebenar: Mohamad Azri B. Abdullah
Nama Afundi: AZRI
Asal: Selangor
Umur: 24 tahun

Nama Sebenar: Khairul Najmuddin Bin Abu Samah
Nama Afundi: ERUL
Asal: Kuala Lumpur
Umur: 20 tahun

Nama Sebenar: Nur Khaidir B. Muhid
Nama Afundi: KAY
Asal: Kuala Lumpur
Umur: 22 tahun

Nama Sebenar: Fahrur Raqib B. Abdul Majid
Nama Afundi: RAQIB
Asal: Melaka
Umur: 21 tahun

PELAJAR PEREMPUAN

Nama Sebenar: Nur Suhada Jebat
Nama Afundi: AIDA
Asal: Melaka
Umur: 19 tahun

Nama Sebenar: Nuratiqah Shariffudin
Nama Afundi: EKA
Asal: Kuala Lumpur
Umur: 22 tahun

Nama Sebenar: Zulaikha Zahari
Nama Afundi: LAIKA
Asal: Cheras
Umur: 22 tahun

Nama Sebenar: Lenaber Binti Hadir
Nama Afundi: LENA
Asal: Sabah
Umur: 21 tahun
Nama Sebenar: Queennera Francine Francis Kitingon
Nama Afundi: NERA
Asal: Sabah
Umur: 19 tahun

Nama Sebenar: Roshammizah Rosli
Nama Afundi: MIZA
Asal: Selangor
Umur: 27 tahun



So...........sekarang senarai pelajar dah diumumkan..PENGETUAnya siapa ye??? Tak sabar nak tau...hehehe..ehhh sibuk la pulak mama ni....

Now...boleh la simpan duit nak AFUNDI pelajar yg kita minat..wakakakaka..Mula2 kita layan dulu wajah2 bakal JUARA AF9..

Random Giveaway Polo Wallet by darkbatman

Darkbatman ...nak kasi kita semua sesuatu yg chantekkkkk...
Jom kita usyar dulu....



Walaaaaaaaaaaaaaaaa...GEMPAK selebriti ni....nak..nak..nak...

Mama nak tag...


Pesanan dari penaja....ini wallet ORI punya tau....
p/s: Harap2 menang...ehhhhhh.....

Faizal Tahir sambut 'ORANG' baru!!!

Tahniah to mama's favourite singer,FAIZAL TAHIR dan isteri tersayang RAIHANIM NORAN coz dikurniakan baby yang ke-4...baby girl...alahai mesti chomellllll...

FT memang gumbira sesangat...


Tahniah dari mama....

p/s: begitu teruja nak baby girl ..tapi yang penting bukan sekarang...takut anak2 + papa kurang kasih sayang..

Monday, March 28, 2011

Papa berbola tampar PANTAI...

Hari Sabtu lepas...opis papa buat tournament bola tampar pantai..
Papa ajak mama and 2 little HERO pergi sama..kira nyer kami ni cheerleader papa la...hahaha

Tapi sedihnya papa kalah..sebabnya mama rasa macam ahli team papa harapkan papa sorang je..tapi bukan mama sorang je cakap..ramai yg cakap gitu..kira org lain amatur je semua..
Kesian papa...tapi nak buat camner dah team tu penganjur yg tentukan..

Yang pasti Uyeeh dan Reefqy paling kecoh....

Happynya korang..sampai guling2...

Papaberaksi....tapi bila dah kalah kena jadi referee la pulak..hahaha..


Bermain di taman...adik dah boleh main gelungsur..yahoooo...

Papa penat main bola tampar..mama penat jaga anak....tapi hari yg membahagiakan sebab leh spend time dgn semua.....

Kehabisan susu DUTCH LADY 123 (Plain) di TESCO!!!

Dalam dok rileks di Tengahari Khamis yg lalu...member mama, Kak Wan terima mesej dari TESCO..ckp ada promotion Dutch Lady 123 hanya RM19.50...
Ok..ini baik punya..tp kat mesej tu dia cakap sehari je...mama pun apalagi terus calling papa..papa kata set...nanti dia pergi bila balik kerja...
Ala papa...mama pun nak g jugak..kita gi malam la...
Papa kata...oklah...
Hehehehe...
Malam tu lepas Maghrib kami pun serbu TESCO...
Rileks je la..
Tapi terus cemas bila sampai je kat display rak utk susu Dutch Lady..mama tengok kosong je...
Ya Allah..dah agak dah..tak mungkinnnnnnnn....
Mama terus menerpa...Ya Allah semua Dutch Lady 123 yg coklat je..Reefqy dan Uyeeh tak minum....
sob...sob..sob....
Tu lah..kalau la papa terus je datang lepas kerja..mesti susu tu ada lagi...
Mama muncung je...
So..kami pun sambar je la pampers PET PET..ada lah RM32..kira murah la drpd current market price...
Disebabkan susu Uyeeh totally dah habis..beli je la yg kecik 650 ml..itu dalam 3 pek je lagi tinggal..

Tapi posing tetap posing...


Yang penting have fun with family..

Sunday, March 27, 2011

Cake Deco Contest!!!

Last week mama ada masuk cake deco contest kat kolej...mama ada cakap hari tu kan yg mama nak tunjuk gambar time mama compete giler2..hahaha..

Actually mama never attend pun contest macam ni..entah kenapa mama masuk...Maybe sebab student yang anjur event tu telah memujuk mama..kesian pulakkk...masuk je la..

Mama masuk kiranya berpasangan ngan Kak Wan..huhuhu...haru....Semua ada 7 team..mama ingat diorang kasi 2 jam..rupa2nya 1 jam je...kejap je masa berjalan...

Hiasan cake yg direka oleh semua peserta

Ini adalah gambar peserta..yang kat tengah tu la Kak Wan...alamak nampak gemuk la pulak muka mama...

Ini kek yg dihias oleh mama dan Kak Wan..tapi bukan utk pertandingan..ini utk saje2 je..

Ambik gambar selepas keputusan diumumkan

Penonton2 yg hadir

Sessi menjamu selera

Inilah kek yg kami hasilkan...JUARA..haha..takde comel sgt tp maybe menang sebab lain dari yg lain..
Next time..may be leh cuba lagi..[maklum la dah menang]....

Friday, March 25, 2011

Cubaan Bunuh Diri Di KB Mall

Semalam...sambil mama dok buat kerja kat opis...mama ada laaa dengar kereta bomba lalu kat depan opis..ingatkan umah terbakar ke apa...
Tetiba kwn opis mama dtg bawa citer ada budak pompuan nak bunuh diri....

Ermmmm..Astaghfirullahala'zim...

Member mama siap ambik gambar lagi...

Ni ada video cubaan bunuh diri tu...
Kepada semua..berfikirlah sebelum bertindak...

Byk citer yg timbul..adakata gagal SPM ..entah la....hanya empunya diri yang tau..
Sama2lah kita renungkan..jasad dan nyawa hanyalah pinjaman dari Allah...jagalah dan hargailah ia....


Thursday, March 24, 2011

Lunch From Spain....

Hari ni mama lunch...macam biasa kalau hari Khamis mama lunch kat kolej..

Hari ni mama makan kat meja mama...mama takeaway la kiranya...mama ada class so tak sempat nak makan kat Restoran kolej...Inilah yang mama order hari ni....


Inilah rupanya....macam SEDAPPPP....memang SEDAPPP...

Mama tapau guna Tupperware..kurang kan penggunaan plastik...

Wednesday, March 23, 2011

Artis kita macam2 hal...

Fuhhhhhh...kenyang....mama baru siap LUNCH...Alhamdulillah...
(apa la mama ni..sepatutnya bersyukur dulu baru cakap kenyang...dun tiru mama ye..tak elok)

Oh ye ni mama nak story...tadi time lunch mama dok menyembang dgn kwn2 mama..tetibe ternampak Noraniza Idris menyanyi..rasanya dlm Wanita Hari Ini...mamapun cakap la..comel je bertudung..tapi sekarang ni ramai yg bertudung ala2 zaman Arab dulu..hehehe..macam tgk citer Aladdin pulak..tapi comel la gak...

Tetiba sorang kawan mama cakap yg dia ada ternampak Yuna bertudung fesyen baru...
haaaaaaaaaaaaaaaa????? oh tidak mama tak tau ni..nampak sgt lama dah tak menggodek web2..iyalah mama kan peram laptop mama seminggu..kami sekeluarga demam..so mananya sempat...

Lepas tu dia siap tambah yang Irma Hasmie pun dah bertudung..ini lagi mama tak suka...mama terlepas keretapi lagi..oh.....kemudian semua kwn2 mama yg gi makan tu cakap yg Irma comel sgt bertudung...WHAT?????? So semua orang dah tau la ni....mana aci????

Sebab tu la bila je balik makan mama pun terus godek...mama bukak blog sensasi BEAUTIFUL NARA, OHBULAN! dan of coz BUDIEY...Mereka semua sumber terdekat mama...hahaha..

So jumpa la semuanya..soooo release...SELESA.....


Ohhhh...ini fesyen..memang nampak lain sesangat...tp ayu la kan...tapi mama rasa ini bukan image Yuna yang kita nak tgk..tapi kalau dah empunya diri nak yg mcm tu...kita tak mampu nak halang...selera masing2...kesian abang Nara..dia bagi komen ala2 tak berapa berkenan dgn konsep Yuna ...tapi Yuna pulak melenting...mama rasa komen abang Nara tak de la teruk..itu hanya luahan pendapat..if Yuna tak nak dgr tak pe...ini tidak terus merajuk...
Sepatut Yuna faham dunia artis dan sekitarnya...


Takpe kalau Yuna dah merajuk nak buat cam ner..tapi tak pe..Qi pandai la tu pujuk dia..hahaha..

Hati mama terus terpesona bila tgk gambar Irma..soft aje...ini baru betul....kisah hangat Yuna dah dapat disejukkan dgn menatap wajah Irma...Harap2 berkekalan penghijrahan beliau....



Tapi mood mama spoil bila tengok Mieraliyana...adussss.....pendokong watak Camelia ni ...alamakkkkk...membuat Malaysia tergamam...adusss dik...what's wrong with you...
terlalu mendedahkan....tak patutttttttt....
Lagi terkejut bila dia komen ..."Nampak sikit je...pakai baju ni utk kelainan"....Yuppp...syabas dik...adikmemang BERJAYA mencipta kelainan...


So tak elok tatap lama2...baik tatap wajah Irma balik...biar sejuk hati sikit...


Artis kita macam2 hal.....sebenarnya bukan artis je gini.....ramai lagi orang lain yang gini..cuma bila dah nama artis..isu ni jadi meluas......so, yang elok kita jadikan tauladan..yang tak elok jadikan sempadan.....

Tuesday, March 22, 2011

Update: GA Uyeeh's 3rd Birthday..KEPUTUSAN..

Hari ni mama nak umum PEMENANG GA Uyeeh's 3rd Birthday...
Nombor yang tercatat tu mewakili nombor bilangan kemasukan korang yang mama dah tepek kat sidebar belah kanan blog....

PEMENANGNYA....


Pemenang: OGY

Pemenang: ADIA

Pemenang: MIERA

So...TAHNIAH pada pemenang...
Tolong e-mail alamat dan no phone korang kat contact mama ek....LOVE you all....
Sorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrry again and again.....

Thanks kepada PAPA coz tolong mencabut UNDI....



 Dan kepada Reefqy yang meng'kalut'kan keadaan dan proses mencabut UNDI....terima kasih jugak...



Terima kasih tak terhingga kepada semua yang menyertai GA mama ni....sorrry sebab lambat announce....
Kepada yang tak berjaya...dun be sad...INSYA-ALLAH bila clicks mama dah mencapai 500 orang mama buat lagi..doakan semoga mama dimurahkan rezeki..nanti dpt kasi hadiah yang grand pulak...

THANKS ...love you....

Monday, March 21, 2011

Mama Ke Karnival Pendidikan MARA 2011..

Semalam mama ke Karnival Pendidikan MARA 2011..walaupun keadaan diri masih DARURAT...mama gagahi juga sebab mama dah janji ngan opismate mama...

Keadaan bertambah buruk sebab cuaca tidak menentu..kejap panas...kejap hujan...mama yg SENGSARA..tapi Alhamdulillah mama boleh get through all this...sampai pukul 4 lebih gak mama kat situ ...

Tapi syok sebab leh jumpa ramai orang..kepala ala2 pusing...hahahhaha...
Dalam hati berkira.....

"ishhh...kalau aku MC esok pun orait gak...mesti dpt punya sebab aku demam"...

Itulah niat awal mama...MC je la..esok mesti tak larat...mama dpt rasa demam mama semakin memuncak...

Tetiba tuttttt....opppsss..ada incoming message..

" Yang, deko cake kita esok mcm mana?..kita nak buat apa ek..?"

What????????

Mama betul2 dah lupa yang mama dah janji ngan Kak Wan (opismate)..nak masuk tanding deko cake kat kolej..alamakkkk.....

Jawabnya....terpaksa la cancel nak minta MC...tu la ada ke MC pun main rancang2...
Jangan tiru,ek.....

Sebelum layan gambar mama kat Karnival dulu...nanti mama sambung citer pasal proses deko cake mama....tak pernah hayat hidup mama masuk deko-mendeko ni....




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan