CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Wednesday, March 9, 2011

Tutorial: Tingkat TRAFFIC dengan BlogUpp!!!

Tadi mama BW sambil klik HB...tetiba terpandang satu blog AIDANATASYA.CO...
Tetiber je rase berkenan dgn satu entry tuan punya blog...kiranya credit utk Aidanatasya la sebab bg info baik...
Mama tgk ada benda baru..bagi mama la kan..korang may be dah tau...


Mama try je macam yg disyorkan...buat BlogUpp..mana la tau traffic jam blog mama..hahaha..gurau je....
Kalau korang ada idea atau nasihat leh la kongsi ngan mama pasal BlogUpp ni sebab mama tak reti sgt...

Menurut kata Aida, fungsi BlogUpp ni macam link exchange..cuma bentunya lebih menarik...kalau korang nak penerangan lanjut leh la ke blog Aida..

Tapi utk yang ingin mencuba..ini ada tutorial ringkas...senang teramat...

1. Mula-mula...Korang leh pergi ke http://www.blogupp.com/..
2. Masukkan url blog korang yg cunnnnnnnn tu..macam yg mama buat ni...


3. Kemudian pilih layout BlogUpp kesukaan korang...ada 3 jenis..pilih 1..



4. Pastu korang 'copy' dia punya HTML code..
5. Pergi ke Layout blog korang..pilih Page Element
6. Pastu 'Add a Gadget'...klik + pada HTML/Javascript
7. Paste aje la code tu...
8. Dah siap..save...sonang kan...

Macam2 usaha nak buat kasi lebat TRAFFIC..hehehe...

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan