CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Thursday, December 29, 2011

WANNABE A NEXT TOP MODEL??? Mama tau RAHSIANYA...

Halloooooo....korang pasti giler berposing..kannnnnnnnn....kalau korang muka ala2 model macam mama ni...HARUSLAH....hehehehe....korea (koya sikit).........

So..mestilah ada dalam hati tu...ehhhhh...bestnya kalau leh buat photoshoot ngan professional kan...pas tu boleh posing sini posing situ...walamakkkkkkkkk.....Nasha Aziz surrender jadi model..hehehe...

Sekarang itu semua bukan sesuatu yang mustahil....so tak yah letak dlm azam tahun depan ok...sebab ber'photoshoot' macam model bukan lagi satu impian yang besar...KERANA...dgn adanya ramai photograher yg terbaeeeeeeeeeekkkkkkk sekarang..dan pastinya impian korang tu akan tercapai dengan kehadiran insan bernama FENDI MD NOR a.k.a FMN...waduhhhhh....gerekkkk sehhhhh...(aik..melalut la pulak)


Alohhh...seriusnye abe Fendi nih....

Jgn risau...tu semua pembawaan karektor...Fendi ni sendiri dah mcm model..kalau korang tgk gmbr kat FB dia...ermmmm..mcm2 ekspresi...

Hah..mesra alam kan..itu dia FMN bersama anaknya si comel LAILA..(model tetap FMN)
So...sekarang kita check it out dia punya work...







Huiiihhh banyak la kiranya yg menarik..kalau nak ambik semua mau nyer penuh blog mama.....so kalau ada sebarang event..sudi2kanlah ye.....

FMN menawarkan yg terbaeeekkkkkk....

So ramai2 pergi LIKE fanpage FMN....hehe.....pasti puas hati...


* jgn salah anggap tau...promo ni tak berbayar pun..mama tlg war2kan benda yg bagus sahaja..lagipun FMN ni kawan mama...mama dah lama dah kenal wifey dia......

MAXIS...New Value Plus Internet



Maxis introduced new value plus internet plan....From RM30/month you can enjoy surfing, texting, calling in plan....easy right and of course affordable....and for more fun..you'll enjoy free SMS, free calls and data...hehehe...sounds good huh.....


Ooopppss....the choice in your hand...GRAB it if the new plan fits you......

Rozita Che Wan ke ni??????

ooooo..senangnya dalam hati ..kelas dah habis...so leh la berblog walking...biar keluar peluh sikit...(aikkk..blog walking leh kuar peluh ke?...)

Mama berjalan2 ke BLOGGERWANITA.COM....... baca story2 dia..best gak blog ni...mama ni suka tgk arkib kalau gi blog2..ialah maybe ada citer menarik yg belum mama tau ....

Terjumpa la satu artikel pasal Rozita Che Wan....cantik2 gambar dia..iyalah kan org cantik kan....tapi bila tgk 1 gambar tu..macam lain sikit wajah dia..may be teknik solekan atau angle time ber'posing' tu kot...sampai tak cam mama ni...

Rozita che wan memang pelakon wanita cantik dan seksi


sekarang cuba bandingkan ngan gambar kat bawah..mcm lain kan...tp tak tau la kalau korang nmpk sama...kalau mcm tu anggap aje mata mama dah 'kero'  hahaha.....



Tanpa make up still cantik...
So tgk2 la ye.....

Nak duit banyak???????



Akannnn muncul..nak tak nak...akan sampai punya....dalam 2 hari lagi menjelma la ia...

Azam tahun 2012????? dah set ke??? mama????ermmmmm....

Kemudian kita akan tinggalkan...



Azam tahun 2011????? amacam???? dah berjaya ke????

Mama???? tak pun hehe..dulu ingat nak set resolution nak jadi kaya..hahaha..


Tapi tak kaya pun.....tapi mama still bersyukur..rezeki tetap ada utk kami sekeluarga.......

Jadi tahun ni misi nak kaya still on......hahaha..boleh gitu???? kita carry forward...kena lipat gandakan usaha ni....sesaper ada lubang nak buat duit cara halal sila kongsi ngan mama ok...

Azam yg kedua nak jadi lebih baik....bagi mama azam ni tak habis sampai bila2 sebab sebagai manusia kita kena sentiasa berusaha utk jd yg terbaik....so mama carry forward gak azam ni utk 2012....begitu juga mama berharap agar mama boleh lebih berbakti pada ayah, papa, anak2 dan keluarga...

Tahun depan sebolehnya mama nak berusaha supaya leh sambung belajar....dah lama nak ambil master tp tak kesampaian lg....Ya Allah permudahkanlah jalan ku.....

dan ..........................

mama nak belajar menjahit la....serta mempunyai mesin jahit.........


mama dah lama nak belajar menjahit.....macam tak lengkap jadi perempuan kalau tak reti menjahit...mama memang tak reti langsung menjahit guna mesin..kalau guna tangan ..mama pakar la...sebenarnya mama takut ngan jarum jahit..asyik terbayang tercucuk jari......


Mama harap Allah akan makbulkan hasrat mama..

Korang macam mana????? Apa2 pun mama harap segala yg diAZAMkan oleh korang akan dimakbulkan...

Selamat semuanya.....


ANGRY BIRDS!!!!


Fenomena sekarang....sesungguhnya mama tak tau asal usulnya....tetiba je muncul....ooo rupanya dari video game.......
Mula2 mama malas nak beli brg2 ANGRY BIRDS...tp bila dah glamer bebenor skrg....beli la jugak..nnt tak ikut perkembangan pulak....Reefqy yg masih tak betul sebutannya pun asyik dok sebut bird..bird..bird..refer to Angry birds....

Ngaper eh..garang sgt ke burung2 tu?????? kiut je nmpk.....(memang blur mama ni)


Founder game ANGRY BIRDS ni nama dia Peter Vesterbacka...

Black Birds Black Bird

White Birds  White Bird

Blue Birds  Blue Bird

   Yellow Bird



Red Birds  Red Bird

Big Brother Bird  Big Brother Bird

Boomerang Bird  Boomerang Bird



Sekarang ni semuanya Angry Birds....

Key chain

Kek 

Selipar...Reefqy pun ado satu tp design lain la...begitu obses dgn seliparnya....

Angry Birds Wedding Cake
Wedding Cake



Angry Birds Gift or Shopping Bag
Shopping bag


Angry Birds Pizza
Pizza pun adoooooo.....ayooooyooooo


Soooo....sementara ANGRY BIRDS dah jadi trend sekarang...kita layannnn...ok.....

Wednesday, December 28, 2011

Sunway University College


Wah ni ...one of the famous IPTA di Malaysia...
Jom check it out dia punya environment.....



Cantik kan..
Ada banyak sangat kursus2 yang menepati pasaran masa kini diajar di sini...dengan tenaga pelajar yg bertauliah,.....

kalau nak cakap kat sini alahai lenguh la tgn mama...so korang leh jenjalan kat HOMEPAGE Sunway University College...barulah lengkap maklumatnya....

So..kepada yg tengah dok survey nak belajar kat mana..boleh tgk2 SUNWAY YNIVERSITY COLLEGE..Insya-Allah berbaloi......

Girlfriend Mark Zuckerberg

Cakap.....siapa yg tak kenal Mark Zuckerberg??????????? seingat mama dlm 1,000 org..nak cari 1 pun susah..kecuali lah kalau survey tu dibuat di rumah org2 tua yg dah lama tak surf internet......

Tapi korang ada kenal tak girlfriend dia???????? Mesti ada yg pernah tgk....pernah dgr....

Hahhhhh..mama pun baru je tgk hari ni...dgr tu dah lama....itu pun sebab mama tinjau blog HASRULHASSAN...(ehhh..macam nama abang kawan mama la pulak..)

Mama ni ketinggaln sikit....so kepada sesiapa yg ketinggaln keretapi macam mana boleh la layan wajah ayu kekasih hati jutawan FACEBOOK itu....Priscilla Chan namanyer...

Patut la...comel sgt..dia sebenarnya model gak...macam mama..ehhh..silap...mama model utk papa je...bijak jugak....berpendidikan tinggi dlm bidang perubatan.....BEAUTY WITH THE BRAIN la ni....macam mama jugak..(alamak poyo la mama ni..jgn mare ye.....)

Jeng..jengg...jengggg...






Soooooooooooo....amacam????? Minat org asia rupanya Mark Zuckerberg niiiii.....Kdg2 nmpk cantik..kdg2 biasa je....make up technique kot..hehehe...


Thylane Lena-Rose Blondeau

.....Thylane Lena-Rose Blondeau.....petang nan indah ni mama nak cerita pasal girl yg sgt cute ini....


Kenal tak siapa ni? Dialah supermodel utk golongan kanak2..gayanya megalahkan model dewasa...
Time google tadi tetiba je teringat kat budak cute ni..actually mama tak pernah pun baca VOGUE ENFANTS...tapi mama pernah terbaca kisahnya dekat satu blog yg amat menarik iaitu blog LULU...dua tiga bulan lepas...


Gaya Thylane ni memang the vass....memukau...bak kata pengkritikada gaya sensual....hehehe...
Tapi ada pakar psikologi yg tak setuju dgn tindakan org dewasa yg menjadikan Thylane berlagak dewasa..seolah2 tidak menjadikan proses kedewasaan itu secara neutral....


Ermmmm...pendapat masing2..tp mama rasa parents dia memang bangga giler dgn dia..iyalah bagi masyarakat barat glamer tu plg penting...mak bapak dia pun org terkenal...anak pun mengikut jejak langkah la.......


Jom layan gambar dia...mama ternganga tgk dia....bukan teringin nak didik anak jadi macam tu tapi sekadar melihat kesenian..hehehe...kalau mama..mama lebih suka anak2 mama hidup dlm kesederhanaan..


Gambar paling sensual...


Waduh..dah macam org besar


so sweet..kannnn..


Aduh model minyak wangi..


Bersama ibunya pelakon Veronica Loubry


Bersama daddy pemain bola sepak Perancis Patrick Blondeau

So....macam mana kita nak mencorakkan anak kita semua bergantung pada akal, iman dan keyakinan kita...kerana setiap anak yang dilahirkan umpama kain putih..mak ayah lah yg bertanggungjawab mencorakkannya....


Abd Jalil Ali yang cool....

Korang..korang...korang kenal tak Abd Jalil Ali???? Ala yg menulis kat Majalah Keluarga dan Seri Dewi tu...byk lg sebenarnya majalah yg dia tulis..buku pun bykkkkkkk...

Actually beliau adalah IDOLA mama...mama sebenarnya terlalu ingin memiliki kolum menulis mcm diakat majalah..tentu indah...tapi macam tak dpt je..sbb tu la mama buat blog..dgn tu mama boleh la menulis...hehehe...

Ini dia Abd Jalil Ali...


Amacam hensem tak??? 
Baru2 ni mama macam biasa bacalah tulisan dia kat Majalah Keluarga...pas tu mcm ada kesalahan sedikit...satu perkataan sahaja...


Perkataan arab Iqra' telah diberi maksud demi masa..walhal Wal-asr ialah perkataan sebenar utk demi masa..Iqra' bermaksud bacalah

Sikit je salah...tapi sebab mama bimbang nnt orang akan blame beliau..mama saje je e-mail kat dia...mama tak mengharapkan balasan pun sbb mama tau dia seorg yg sibuk...tp adalah jugak kebimbangan di hati mama..takut disalahertikan...

E-mail mama kpd beliau..

Assalamualaikum, Tuan Hj..

Saya merupakan peminat tuan...saya sentiasa mengikuti penulisan tuan melalui buku tuan yg dekat dgn jiwa dan penulisan tuan di Majalah Keluarga dan Seri Dewi..

Baru-baru ini saya telah membaca artikel tuan dalam majalah Keluarga keluaran Disember 2011..yang berkaitan dgn masa...indah sungguh pendekatan tuan dalam menyampaikan perihal kepentingan menghargai masa..tuan buat pembaca tidak bosan membaca. Terima kasih..tuan sememangnya idola saya..Indahnya seandainya saya berpeluang mempunyai kolum seperti tuan..saya selalu berangan supaya dapat menjadi seperti tuan.

Maaf kiranya apa yang saya tulis membosankan tuan..tapi sesungguhnya saya teruja tatkala menuliskepada tuan..

Sebenarnya tujuan saya menulis e-mail ini adalah ingin memaklumkan kepada tuan yg ada kesalahan dlm penulisan tuan dalam artikel 'masa sudah tidak emas tetapi sampah' (Majalah Keluarga keluaran Disember)...tidak byk cuma satu..iaitu pada perenggan ketiga..tuan ada menyatakan ayat pertama yg turun dari langit Iqra' memberi maksud 'demi masa'...
Walaubagaimanapun, mengikut pengetahuan saya yang masih cetek ini, Iqra' bermaksud 'Bacalah'...manakala 'Wal Asr' yg bermaksud 'Demi masa'.

Sejuta kemaafan saya pohon, tiada niat untuk memandai atau mengkritik. Sekiranya komen ini mengundang kemarahan pada pihak tuan.Mungkin ada penjelasan yang munasabah.Saya cuma bimbang akan ada kekeliruan dan pertikaian di pihak lain.

Ucapan jutaan terima kasih kerana tuan sudi membaca e-mail ini. Ini merupakan suatu penghargaan buat saya..Teruskan berkarya kerana buah fikiran tuan adalah sesuatu yg tiada tandingannya..

Assalamualaikum...

Balasan e-mail dari beliau..

Salam,
Terima kasih atas perhatian. Sebenarnya ramai pembaca menegur saya mengenai Iqra’. Ini memang kesilapan saya, dan saya akan membuat pembetulan dan permohonan maaf pada keluaran akan datang.

Sekali lagi terima kasih atas keikhlasan dan keprihatinan anda. Mudah-mudahan kita semua mendapat pengajaran dan kebarkatan. Mudah-mudahan juga kita dapat saling berkomunikasi, insya-Allah.

ABD. JALIL ALI


Mama tak sangka beliau akan membalasnya..

Terima kasih, Tuan Haji..

Terharu mama.......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan