CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Thursday, December 30, 2010

MALAYSIA JUARA tapi kami sedih....

Merajuk....tapi ada ke yang nak pujuk...menangis ada ke yang kesian...bengang tapi ada ke yang faham....

huuuuuu...sedihnya...
Bila byk2 fikir inilah jadinya.....



Kenapa kami tak dapat cuti macam orang kat Pantai Barat..Kami pun orang Malaysia....

SIVAJI THE BOSS...

Salam and Gud mownink everyone...Tentu semua sihat almaklumlah kita kan menang bergaya dalam Piala AFF Suzuki....

Ni mama nak story peristiwa after tengok bola semalam, mama and family teruskan kemeriahan dengan menonton cerita kat ASTRO FIESTA channel 110..free semasa musim perayaan...hehehe..

Kat channel byk ditayangkan filem2 yang best...malam tadi kami nonton cerita TAMIL..paripaa....ammmaaa...
Fuhhhh..memang beshhhhhh...cerita tamil ni memang penuh pengisian..
Malam tadi cerita bertajuk.....

Memang beshhh...thumbs up...
Heronya saper lagi kalau tak hero yang penuh dgn identiti..RAJINIKANT...dier memang CLASSS..Heroin pulak..heroin baru yang berbakat + seksi + putih + jelita (bertuah si Rajinikant nih)..nama dier SHRIYA SARAN..



Cantik kan????

Citernya berkisar pasal perjuangan SIVAJI..seorang pakar software engineer...yang dah lama dok bekerja kat Amerika..dan dah kumpul harta berjuta2...kembali ke India (Tamil Nadu)..untuk berbakti kepada rakyat..bila ajer dia balik dia terus merancang dan membina bangunan untuk tujuan amal..bangunan tu utk rakyat..ada universiti...dia juga rancang nak bagi penempatan semula kepada setinggan..
Tapi biasalah bila ada HERO adalah PENJAHATnya...banyak halangan dari MENTERI la..orang kaya la..
Semua politician lebih berminat untuk bekerjasama jika didahulukan dengan adegan suap-menyuap (RASUAH)...
Tapi..citer mestilah happy ending..selepas bergelut dgn memang byk konflik...percintaan...sedih..penuh variasi...SIVAJI berjaya mengurangkan jurang antara orang kaya dan miskin..

kalau u all terpandang citer ni ..bolehlah menonton..sebab tak menghampakan..ada byk iktibar...komedi dan motivasi..abaikan imaginasi stereotaip orang INDIA (tarian dan nyanyian ala dekat kayangan)..nak buat mcm mn itukan dah trademark dorang..tapi gambar dia memang cantikkkkkk....lebih2 lagi kalau tengok guna HD..fuhhh....

p/s: bila tengok citer tu..mama terfikir mungkinkah ada keadaan begitu di Malaysia..orang kaya yang dah lupa tanggungjawab kepada orang miskin..mareka lupa bahawa ada hak orang lain dalam setiap hasil yang mereka dapat...so berzakatlah sebab ia akan lebih menyuburkan rezeki kita....

Malaysia JUARA PIALA AFF SUZUKI....

Akhirnya...................yeay....sesungguhnya penantian suatu penyeksaan...
Malam tadi kami satu family terpacak depan tv...Bagi sokongan..hehehe..plus Muyeeh and Reefqy sama...
Macam2 perasaan..berdebar ada...resah ada..bimbang ada...syokkkk pun ada..
Mama nak ke bilik air pun tahan beb..iyalah mana tau time mama gi..GOL..bukan ke rugi????
Mama simpan dalam tangki perut dulu..tunggu time rehat..baru menunaikan hajat...
Papa lagi teruk..tak mandi pun....sampailah dah terlelap tu..sejuk katanya..hish..hish...hish..

Alhamdulillah..lepas banyak kontroversi dan halangan...HARIMAU MALAYA berjaya membuktikan kehandalan mereka..
Coach Rajagobal pun tersenyum..dalam hati mesti ada ngomong " tu lah korang. dulu kutuk aku...sekarang sendiri mau ingat la"
...hahaha..tapi itu imaginasi mama jer...
Tapi betullah kan dulu semua kutuk team kita...biasalah..siapa tak gembira bila dah menang..kutukan yg dulu pun sebab sayang kan..

Tapi seriously mama jarang kutuk...sebab mama sensitif sikit kalau bersabit negara..mama emo sikit..kalau team Malaysia kalah mama memang byk omel tapi bkn sebab benci tp sebab mama pun sama tension..kalau boleh nak suruh Malaysia menang je..semangat patriotik..dan tak dinafikan ramai rakyat Malaysia bersifat begitu..

Tapi comel gak bila team kita berlaku adil pada baju jersi kebangsaan..iyalah baju pakai yang biru..seluar pulak warna hitam...baju biru sepatutnya pakai seluar putih...seluar hitam line kuning tu gandingan bagi baju jersi kebangsaan yang warna kuning..anyway good job....mama rasa diorang buat gitu demi memuaskan hati rakyat Malaysia...Maklumlah byk pertikaian pasal jersi mana yang lebih kasi ong...
Tapi personally..mama suka tgk diorang pakai jersi kaler biru..lagi hensem and bersemangat...

Apa2 pun tahniah ye...harap ada road tour bawa Piala ke seluruh Malaysia..coz mama percaya ramai yang kepingin nak tgk dr dekat..(mama la tu)..

Selamat malam..jangan dok senyum je sebab menang..tido dulu ok...esok sambung senyum...memang confirm esok cerita Malaysia menang akan jadi topik terhangat di semua tempat di Malaysia..tempat kerja mama memang konfem kita org akan buat ulasa lebih terperinci dr Datuk Hasbullah Awang..hehehe...

Tuesday, December 28, 2010

Fruit Tartlet....alkisahnya dan resipinya..



Hai....
Amacam nampak beshhhhh tak?
Hehehe...actually last weekend mama try buat FRUIT TARTLET....
Kenapa mama boleh teruja nak membuatnya???
Alkisahnya..mama and officemates pergi la tengok one of member we all, Kak Dini yang baru melahirkan cahaya mata yang keempat..sejujurnya tak lah baru ...dah sebulan lebih..cuma mama yang baru gi melawat...tak sempatlah katakan....
Then...time gi rumah Kak Dini tu...kakak kepada Kak Dini telah menghidangkan kami juadah FRUIT TARTLET ini...mama pun jatuh hati....
Hati ni membuak2 nak membuatnya...
Balik je dari rumah Kak Dini..terus mama and kawan mama, Fizah gi ke kedai yang menjual barang2 buat kek dan kuih yang alahai dekat jer dari opis kami...SWEET BERRY nama kedainya....
By Saturday baru mama leh memulakan misi..itupun asyik dapat gangguan ajer dari 2 HERO kecik mama...tapi sebab dah semangat..mama teruskan jua...dan itulah hasilnya..walaupun tak secantik mana...mama kira puas hati la...Thanks pada kakak mama, Cik Nie coz byk tlg dan bagi sokongan moral (cheeewah..macam terima award la plak)..

Kepada yang ingin mencuba...sila2 lah ye...senang jer...kalau tak cuba tak tau....Resipi ni mama ambik dari officemate mama Maiyah..thanks yer dik...u memang baik, coz ajak akak dengan penuh 'determination'nya

Bahan A (Untuk tart pastry - kalau yang ni kita panggil dia teknik 'short crust')
248 gm butter / marjerin (kalau guna butter lagi beshhhh)
100 gm gula castor
500 gm soft flour (red roses flour atau tepung gandum biasa pun boleh..tapi kena yak dulu biar kasi ringan)
4-6 sudu besar fresh milk (masukkan dua ketul ais bagi merangupkan tart kita)
Sedikit garam

Bahan B (Untuk buat milk custard)
1/2 Liter fresh milk / 1 1/2 tin susu cair
1 biji telur
2 biji kuning telur
30 gm tepung custard (dalam 3-4 sudu makan)
20 gm tepung jagung
100 gm gula castor
1 sudu kecil esen vanilla
1 sudu besar butter (lebih yg buat kulit tart)

Buah-buahan untuk hiasan - ambil yang warna warni..macam kiwi, dragon fruit, peach, ceri, strawberry
(mama nak cepat, senang, jimat so mama guna koktel fruit + ceri je..hehehe..nyesal tak beli ceri yg hijau juga..kalu tak lagi naik seri..tapi kalau budget lebih..beli je kiwi or strawberry or berry..lagi yummy..mama ingat nak buat lain kali)

CARA2 MEMBUATNYA
KULIT TART
1. Mula2 campurkan butter dan gula castor. Kacau sampai sebati.
2. Masukkan susu segar dan sedikit garam. Kacau lagi.
3. Masukkan tepung sedikit demi sedikit.
4. Uli adunan sampai sebati dan mesra....
5. Setelah adunan itu menjadi doh...rehatkan doh tersebut seketika.
6. Simpan dalam freezer. Jgn lupa wrap dengan plastic wrapper..kalau mama, mama bubuh je dalam tupperware. Kalau mama hari tu mama buat malam so esoknya mama dah boleh bentukkan dlm acuan
7. Bila dah dikeluarkan dari freezer..biarkan seketika agar doh menjadi lembut semula.
8. Sekarang korang leh uli balik..lepas tu canaikan ia...Lepas tu korang tekaplah ke dalam acuan tart korang...
9. Bila dah siap, korang cucuk sikit bahagian dalam tart dgn garfu..(utk elak dr bahagian dlm tart naik kembang) bakarkan ke dalam oven dalam suhu 150-180 darjah celcius selama 5 minit. Bila dah masak tart tu akan jadi keperangan.

MILK CUSTARD
1. Campurkan semua bahan B kemudian kacau di atas api kecil....sampai likat..

MENGHIAS
1. Masukkan milk custard ke dalam lekukan tart. Korang leh guna piping untuk memastikan milk custard tu masuk dalam lekukan tart dengan cantekkkk.
2. Lepas tu gunakan buah-buahan untuk dijadikan hiasan di atas milk custard...

Lepas tu boleh dihidangkan....kalau nak simpan dalam peti, pastikan bekas kedap supaya lambat lemau..Ada tips dari member mama, sapu coklat masakan pada bahagian dalam tart iaitu sebelum korang letak milk custard..ini untuk mengurangkan potensi lemau...

SELAMAT MENCUBA!!!!!

Monday, December 27, 2010

Populariti PM pun dikira...


Emmm...baru je mama jalan2 kat blog ABUSHAHID...jalan2 sambil baca omelan penanya...
dan mama terbaca pasal populariti PM kita (Dato' Seri Najib) dah merosot...
oooo...rupa2nya populariti PM pun dikira terperinci ekk...macam artis..
Iyalah kan..untuk bertanding dalam pilihanraya memerlukan populariti gak..

Antara sebab yang diperkatakan kemerosotan populariti PM disebabkan banyak2 cerita2 peribadi yang kontroversi dan tindakan beliau dalam mentadbir negara...macam kes isterinya , Datin Seri Rosmah...isu kenaikan harga barang...dan mungkin gossip pasal Altantuya...

Mama tak nak tuduh la kan...lagipun malas lah nak campur soal politik...rumit dan kalau silap cakap...aiiii...ke dalam la jawabnya...
Lagipun tak baik cakap sesuatu yang kita tak nampak...Politik ni penuh drama...banyak drama2, plot2nya berantai2 dan pengarahnya memang ramai...itulah kalau tak faham sgt ...baik DIAM... :)
If you all nak tau lebih detail...jom pi blog pena kusisip..

MALAYSIA menang!!!!!



Malaysia menang untuk perlawanan akhir yang pertama....ALHAMDULILLAH....

Harap2 menang lagi dalam perlawanan akhir kedua di INDONESIA...dan menjadi JUARA...selepas kemarau kemenangan selama 14 tahun..

Wednesday, December 22, 2010

Croydon Baby Boy Giveaway

HAaaaaaiiiiii....



Thank ye Afidah coz buat GA ni...
Belum terlambat mama nak ucap TAHNIAH coz dapat new nephew...comey betui......mama kirim selori muahhhhh utk baby comey....Semoga sihat selalu..

So, korang aper lagi jom join GA ini....ada rezeki..leh la merasa hadiah from UK dari Afidah...so u all click SINI..

GA ni sampai 12/01/2011 je....cepat2 nanti ketinggalan..melepas....

Mama tag...

Jangan luper join yer...daaaaa...

Tuesday, December 21, 2010

Bila diri DIKHIANATI...

Salam sumer....

Pernah korang dikhianati???


Mama rasa ramai yang pernah terkena....
How do you feel?

Bila mama tanya secara rawak dari member2 mama..pengalaman mama...apa yang mama tengok..
Ramai yang kata..
  • "Geram nyer..sampai hati dia buat gitu..." (tentunya kata2 tu lahir bersama deraian airmata atau ekspresi muka yang ala2 singa)
  • "Siap la engkau..tunggu la time kau..aku balas balik" (kalau mulut yang cakap mcm ni..selalunya tak balas pun balik..cuma time marah tu rasa geram..tapi mungkin lepas tu kena lebih berhati2..takut dikhianati lagi.
  • "Biarlah dia..malas la nak ambik tau..biar Allah je yang balas" (yang ni jenis yang masih boleh bersabar..hati bengkek beb tapi masih tau sabar)
  • ....silent mode..hanya beberapa aksi yang berlaku..pangggggg...(satu tamparan di pipi..lepas tu release la...
  • ....silent mode..hanya berlalu pergi..hanya hati yang berbicara..mula membuat perjanjian dengan SYAITAN..(ini dah kes dendam...Islam melarang kita berdendam...parah ni..kadang2 boleh jadi barang pusaka..iyer la tak dapat balas pada mak atau ayahnyer..anak, cucu, cicit yang dapat balasan pun dah puas...tapi betul ker membalas dendam satu kepuasan?)
Mungkin banyak lagi..cuma mama tak tertulis kat sini...Mama tak tau nak cakap byk2..coz bila diri dikhianati..itu bukan lagi bersikap kecederaan fizikal tapi dah masuk mental, emosi dan kadang boleh jadi TRAUMA..

Sebab byk kita dengar kes2 jenayah..kalau dikaji2..kebanyakan kerana dendam dan ketidakpuasan hati..
Ada apa dengan hati????
Hati adalah seketul darah yang akan menjadi hitam sekiranya tidak dijaga...
Kadang2 mama kesian bila dengar pengakuan banduan yang bakal menjalani hukuman gantung atau terpaksa terperuk kat dalam SANA bertahun2 hanya kerana membalas dendam bila diri dikhianati...
KESIAN..tapi apa yang boleh kita buat...kita tak layak untuk menghukum sesiapa..

Kerana itu ISLAM menganjurkan konsep SABAR...
" eleh..dok main sabar..sabar..sampai bila? takkan nak suruh orang pijak kepala kita?" haaaa..itu memang jawapan krisye...
Yalah...tapi bukankah DIAM dan SABAR itu kunci kemenangan...itu SUNNAH Rasullullah S.A.W....
Sejarah Islam dah bagitau..kerana sabar ISLAM menang....
" Ala...itu sejarah..u tak pe la..bukan u yang kena...i ni yang tanggung "....ooooo...itu jawapan bagi mereka yang memang dah tak leh terima nasihat...memang korang yang tanggung ...Itulah gunanya DOA...
Allah menganjurkan kita berDOA (opppss...bukan time susah aje...ini amaran untuk mama juga)..adu je semua kat DIA...of course ALLAH MAha Mengetahui..Dia dah tau segalanya..malah dia yang menentukannya..cuma berdoalah..itu tanda kita berusaha..Ingat pada ALLAH..
Dikhianati..disakiti..itu semua UJIAN daripada ALLAH..Dia membebani kita kerana dia tau kita boleh deal dengan bebanan itu..cuma kdg2 kita tersasar kerana byk dugaan daripada nafsu dan terlalu percaya pada bisikan SYAITAN...

So, korang leh nampak sekarang??? ALLAH yang menguji kita..so sebarang jalan penyelesaian..kita kena berbalik dan mengutamakan ALLAH..coz ALLAH akan memberikan kita jalan yang lurus...
Pastinya telah tersedia balasan bagi yang membuat kemungkaran....

P/S: sorry if celoteh mama ada kesalahan..mohon ditunjuk ajar..mama tak berniat apa2..ini hanya pemerhatian peribadi mama....sorry if ada yang BENGANG...love u all....

Monday, December 20, 2010

Looking Great Smile 2010 contest by Zainatun Adilah

" Senyum seindah suria.....yang memberi cahaya..
senyumlah dari hati..dunia mu berseri......"

Hai...............

Zainatun Adilah bikin ini contest.....


Mama masukkan gambar ni...hehehe..


Gambar mama dan anak mama..Reefqy..saat yang membahagiakan....
Mama tag...

Ummiasha
Ardilla
EZAN
Tungkukayu
Nik


Untuk syarat penyertaan sila click di sini...SMILE..

'PEACE CONTEST by EZAN EDMA

PEaCE ya!!!!


aNOTHER hoTTTTTTT ConTEST in ThIS CEntury........
by Ezan Edma

Ezan officially menganjurkan this kind of CONTEST...
sO MAMA yang emangnya suke banget contest-mengontest ni...join sama...

Ini dier gambar mama meng'peace'kan diri.Actually this is my favorite pose...Sampaikan papa dah bosan dah ngan gaya mama..mama pun tak tau ngaper sejak dulu..kalu ambik gambar tangan ni pun sibuk je dok PEACE...Tapi sejak tue2 ni dan asyik kena comment ngan papa dan seangkatannya..mama dah kurang skit..tu yag payah skit nak gali gambar baru ni...gali punya gali..jumpe la yang ni...harapnyer EZAN suker la ye....


Gambar ni diambik time gi picnic....bersama anak sulung mama...Uyeeh....

Mama tag 3 orang ekkkk...




So kepada sesiapa yg berminat join la ye..coz tarikh tutupnyer contest PEACE ini pada 1 Januari 2011...
Nak tau tak..ada 12 org pemenang sumernyer ..pas tu ada photo pilihan Ezan...so the best..
nak tinjau kategorinyer leh click SINI...mama pun tak pasti mama kategori aper..Ezan tentukan lah ekkk....love you..laling...

Sunday, December 19, 2010

A Quick Laugh for 5 mins

Have a BREAK.......


Laugh No.1

Teacher : History is a very interesting subject. It tells you about what had happened in the past.

Student : Please teacher, I don't think I want to study history.

Teacher : Why?

Student : There is no future in it.

............ ......... ......... ......... ......... ......... ......... .

Laugh No.2

Teacher : Ted, if your father has $10 and you ask him for $6, how much would your father still have?

Ted : $10.

Teacher : You don't know maths.

Ted : You don't know my father!

............ ......... ......... ......... ......... ......... ......... ........

Laugh No.3

Mother : David, come here.

David : Yes, mum?

Mother : You really disappoint me. Your results are getting worse.

David : But I will only get my report book tomorrow.

Mother : I know that. But I am going to Hong Kong tomorrow, so I am scolding you now.

............ ......... ......... ......... ......... ......... ......... ........

Laugh No.4

Father : Why did you fail your mathematics test?

Son : On Monday, teacher said 3+5=8

Father : So?

Son : On Tuesday, she said 4+4=8 And on Wednesday, she said 6+2=8. If she can't make up her mind, how do I know the right answer?

............ ......... ......... ......... ......... ......... ......... ........

Laugh No.5

A mother and son were doing dishes while the father and daughter were

watching TV in the living room. Suddenly, there was a loud crash of

breaking plates, then complete silence. The daughter turned to look at her father.



Daughter : It's mummy!

Father : How do you know?

Daughter : She didn't say anything.

............ ......... ......... ......... ......... ......... ......... ........

Laugh No.6

Girl: Do you love me?

Boy: Yes Dear

Girl: Would you die for me?

Boy: No, mine is undying love



------------ --------- --------- --------- --------- --

Laugh No.7

Man: How old is your father?

Boy: As old as me

Man: How can that be?

Boy: He became a father only when I was born



------------ --------- --------- --------- --------- --

Laugh No.8

Waiter: I've stewed liver, boiled tongue and frog's leg.

Customer: Don't tell me your problems. Give me the menu card.



------------ --------- --------- --------- ---

Laugh No.9

Teacher : Simon, your composition on "My Dog" is exactly the same as your brother's. Did u copy his?

Simon : No, teacher, it's the same dog!



------------ --------- --------- --------- --------- --

Laugh No.10

Father : Your teacher says she finds it impossible to teach you anything!

Son : That's why I say she's no good!



------------ --------- --------- --------- --------- --

Laugh No.11

Teacher: "Where were u born?"

Student: " Singapore , Sir."

Teacher: "Which part?"

Student: "All of me, Sir."

------------ --------- --------- --------- --------- ----
Laugh No.12

A teacher was asking her class: "What is the difference between 'unlawful' and 'illegal'?" Only one hand shot up. "Ok, answer, Joan" said the teacher. "'unlawful' is when u do something the law doesn't allow and 'illegal' is a sick eagle."



------------ --------- --------- --------- --------- ---

Laugh No.13

Teacher: "How come you do not comb your hair?"

Ah Kow: "No comb, Sir."

Teacher: "Use your dad's then."

Ah Kow: "No hair, Sir."



------------ --------- --------- --------- --------- ----

Laugh No.14

A boy came home from school with his exam results.

"What did u get?" asked his father.

"My marks are under water," said the boy.

"What do u mean 'under water'?"

"They are all below 'C' (sea) level"





Friday, December 17, 2010

Dah lewat ni..mana PAPA?

Hai..semua...
Malam ni mama leh godek2 blog mama...mama memang gian nak update blog tapi masa tak mengizinkan..entahlah mama pun konfius..masa tak mengizinkan atau mama yang tak mengizinkan masa.

Tapi yang pasti malam ni...dua2 hero mama dah berlayar ke kayangan..dan papa belumbalik lagi...rindunya,,,
Actually mama belum jumpa papa dari siang hari...last sekali jumpa pukul 7.30 pagi tadi...sekarang dah masuk pagi hari lain...belum berkesempatan..bukan apa..papa tak balik2 lagi..

Papa cakap tadi dia pergi service motor dia...ooooya..mama mungkin pernah story dulu yang papa cukup obses ngan motor dan club motornya...

Papa sebenarnya ada program esok kat Terengganu..huhuhu..mama ditinggalkan lagi....


Tapi nak buat cam ner..sebagai isteri mama sokong je la...selagi papa tidak mengabaikan kami.....hehehe..dramatis la pulak..
Tapi seriously..mama mesti sunyi kalau papa tak de....


Thursday, December 16, 2010

Happy Birthday HARAZA...

" Selamat Ulang Tahun....Selamat Ulang Tahun...Selamat Ulang Tahun...HARAZA...Selamat Ulang Tahun..."


 
Yuppppp...hari ni..16/12/2010...genaplah Haraza 28 tahun..
Did u know darling..umur 28 tahun is very special for those yang lahir 1982...ialah kan 28 if diterbalikkan 82..
Yang, i love you so much..you are my very special friend..aku dah anggap kau macam adik-beradik aku...

So sempena hari yang mulia ini aku nak hadiahkan kau serungkai sajak...

Tajuknya: Selamat Ulang Tahun


Dulu aku punya kawan namanya Haraza,
Si gadis genit berlesung pipit,
Hidupku riang bersama dirinya,
Tiada resah walau sekelumit.

Sekarang aku punya teman namanya Haraza,
Perawan nan indah jauh di perantauan,
Namun hatiku tak pernah melupakannya,
Sentiasa merindui senda dan gurauan.

Hari mendatang kuharapkan sahabat bernama Haraza,
Wanita anggun penuh bersemangat,
Setiap detik hatiku berdoa,
Agar kasihmu padaku selalu tersemat.

Kepada saudaraku bernama Haraza,
Selamat Ulang Tahun buat dirimu,
Kuharap dirimu diberkati Rahmat-Nya,
Agar kebahagiaan sentiasa bersamamu.


 

Wednesday, December 15, 2010

Pertandingan Siapa Lagi Hebat...

Julung2 kali diadakan...
Pertandingan untuk beradu kekuatan...
Kita lihat siapa yang HEBAT!!!!






Amacam...puas tak? Tunggu the next episod untuk aksi yang lebih POWER!!!!

Tuesday, December 14, 2010

Anakku SAZALI meninggal dunia...

Korang kenal tak Tony Castello.....jarang kita dengar nama tu kan...Kalau mama cakap beliau seorang pelakon..mesti korang tergaru2 kepala...dok pikir..siapakah gerangannya..
Inilah gerangannya...


Tapi kalau mama kata Tony Castello tu ialah orang yang pernah melakonkan watak Sazali time kanak2 dalam Filem ngetop sampai sekarang ANAKKU SAZALI..mesti korang akan terbayang kepetahan dan kehebatan lakonannya...


Ialah kalau tak berkesan..tak kan lah beliau berjaya memenangi award Anugerah Pelakon Kanak-Kanak Terbaik pada Festival Filem Asia Pasifik ke-4, 1957 (Tokyo). Manakala P Ramlee mendapat Anugerah Pelakon Lelaki Terbaik. Hebatkan...

Beliau telah menghembuskan nafas yang terakhir semalam selepas waktu Zohor di Hospital Changi, Singapura..beliau telah menderita sakit barah paru2...Beliau pergi pada usia 60-an...

Menurut sahabat karib Allahyarham, Salleh Sam, 45, dia menghidap penyakit itu sejak beberapa tahun lalu dan jenazahnya akan dikebumikan di tanah perkuburan Islam, di Jurong, pagi esok. Jenazah tidak dapat dikebumikan awal kerana menunggu ketibaan anak2 dan isteri beliau dari Filipina.

Tony atau nama Islamnya, Mohd Nor Abdullah berasal dari Filipina. Bagaimanapun dia, ibu bapa, adik-beradik serta isterinya memeluk Islam.

Mama tadi godek2 dlm internet..pengkhabarannya belum meluas..tapi mama ada jumpa dalam wordpress PENA KUSISIP BLOG milik ABU SHAHID..Kalau korang nak dapat detail lagi..korang leh klik di SINI....atau korang leh godek2 kat SINI juga...

AL-FATIHAH untuk roh beliau....

GA Teka & Menang Ibu3A (2)

Hehehe..
Hai kak yong dan sumer..

Aikkk..mama rasa nak hntr satu lagi entry la ...excited la pulok....

Kak yong..kali ni mama nak teka..

RM83.82...

Rasa adventure plak dok ngira syiling nih....Jom la JOIN....mari bersama2 uji kepakaran mengira.....


Monday, December 13, 2010

GA Teka & Menang Ibu3A

GIVEAWAY!!!!!!


Ini dia.....jeng..jeng..jeng..


Kak Yong menganjurkan GA...hahahaha...
Sukernya...
Senang ajer...teka je duit syiling yang kat dalam gambar tuh..memang la senang tapi berpinar bijik mata mama mengiranya...tu pun tak tau la betu ke tak..tapi apa salahnya mencuba...

Mama teka ......

RM81.12

Harap2 betul...hehehe..

Jom ramai2 join..nway tahniah coz Kak Yong dah berdomain...

DINNER with family....

Hai sumer.....

Malam semalam we were having dinner...
FAMILY DINNER...kiranya mama and family papalove la..family mama la jugak.
Papalove yang belanja..sebab dia menang peraduan cipta logo kat opis abahnya...
Kiranya dinner ini adalah untuk celebrate papalove la..
Kami dinner dekat RESTORAN MAWAR MERAH..it just nearby je dengan umah kami..


Antara hidangan malam tu...kerabu sotong+udang , ikan siakap 3 rasa

Daging merah, sayur kailan ikan masin, tom yam, udang celup tepung...yummy...yummy..

Reefqy...mood baik malam tu..

Abang Uyeeh tak makan...coz sibuk dok ambik gambar...ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi...

Papalove...my father-in-law and my mother-in-law....

Sorotan gambar mlm itu...yg lain tu..semua adik ipar mama..semua girl ok...

Beshhhhh sgt....
Lain kali kita gi makan kat tempat lain pulak ek....Ya Allah murahkanlah rezeki papa...hehehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan