CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Friday, August 31, 2012

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Salam kemerdekaan...

Sudah 55 tahun usia kemerdekaan MALAYSIA...


Tahun ni mama agak lalai..semalam tepat jam 12 mama terkejut dgr bunyi mercun dan bunga api... macam geram..siapalah yg main tgh2 mlm mcm ni... tak tau ke anak org nak tido..

nasib baik adik ipar mama segera bagi tahu yg malam ni ialah malam Merdeka..dan bunyi macam tu kan perkara biasa dan tak dpt dielakkan....

Ya Allah..mama lupa...

Menyorot kenangan kemerdekaan dulu..mama memang rasa mcm tak lengkap kalau malam merdeka tak dgr laungan keramat Merdeka!Merdeka!Merdeka!.... dan of coz mama nak sgt tgk bunga api..begitu indah bagi mama..tatkal laungan kemerdekaan kedengaran pasti aje darah mama akan menyirap dan semangat patriotisme bagaikan mengalir deras dlm setiap rongga tubuh mama....

Kenangan paling indah ialah bila dapat menyambut kemerdekaan bersama kwn2 di Dataran Ilmu di UiTM dulu....kami bersama2 melaungkan kemerdekaan..menyanyi lagu2 patriotik dan menonton persembahan kemerdekaan. Malah UiTM tempat mama belajar sentiasa menganjurkan Karnival Kemerdekaan...

Tapi kini semangat menyambut seakan pudar..bukan bermakna mama tak sayang Malaysia..tak berterima kasih..tak endah pada keamanan......bukan...mama sayang Malaysia....mama sentiasa bersyukur dan berterima kasih kerana dilahirkan di sini...

Malaysia..maafkan mama....

Thursday, August 30, 2012

Selamat Hari Lahir ...Mama...

Hari ni 30 Ogos 2012...genaplah 30 tahun mama.... selamat hari lahir mama...thanks pada kwn yg wish....

Hari ni takde apa2 sambutan spesel pun...cuma mama berpuasa tanda kesyukuran....telefon ayah ckp thanks sbb kerana ayah dan arwah mek , mama selamat dilahirkan ke dunia ini dan besar mcm skrg ni..mama panjatkan syukur pada Allah sebab masih bagi kesempatan pada mama melihat alam ciptaan-Nya dan menjaga setiap amanah-Nya pada mama....

Semoga mama , keluarga, rakan2 dan umat Islam semua diberkati Allah selalu....

Papa bagi kek di alam maya pada mama..create ikut Galaxy Note dia...


Sayang papa forever...

Happy Wedding Ana...

Raya ke 3 hari tu BFF mama Ana dah berkahwin....happy sgt2... syg Ana...Ana dah jd milik Badrul...



Semoga bahagia selamanya.....................

Selamat Hari Raya..

Selamat Hari Raya semua.....

Mama macam biasa keretapi kelas ketiga....coach dia kat belakang so lambat la sikit wish...hahaha
Mama raya ni biasa2 aje...macam tahun2 lepas...cuma tahun ni susah nak bergerak sikit sbb Uyeeh kena bertih... chicken pox...

Uyeeh still aktif walaupun sakit..cuma bermasalah la bila dia mula rasa sakit badan dan gatal2...merengeknya tahap gaban.. mama pun takut gak nak bawa dia jln2 sgt..takut nnt terjangkit kat org lain...parah...

So tahun mama dan family beraya kat umah family papa dulu...boleh la ambil gambar pagi tu bersama family sbb uyeeh masih ok moodnya,,...


ceria semuanya....
Walaupun mama sebenarnya tak berapa ceria sbb baju raya mama tak siap... mama sakittttttttt sgt hati sbb mama hantar sebelum puasa lagi..tp cettt...tukang jahit tu tak jahit pun..bukan setakat jahit..potong pun belum...so mama terus amik je kain tu balik...tension..tu pun mama suruh adik ipar mama, Ila yg pergi amik... jd raya ni mama isytihar perang dgn akak tu...

Teruk kan mama..org bermaafan...tp mama tambah musuh.... tp geram sgt...



Nak tgk wajah org kena Chicken pox tak???



Still cute kan????

Yang buat mama frust...tak sempat nak amik gambar dgn adik beradik mama... bila balik petang tu..semua dah tukar uniform...tersadai dpn tv dan mengadap makanan..lagipun diorg mana gemar sgt berphotoshoot...so gambar dgn diorg hanya dlm memori je la....hahaha...

Selamat hari raya..maaf zahirdan batin...maaf atas segala kesalahan mama dan penulisan mama.....kita kan click mana leh gaduh kannn....muahhhhh....

Tuesday, August 7, 2012

Filem pendek PETRONAS utk raya 2012..

Mengalir air mata mama tgk filem pendek yg bertajuk 'Strangers' ni... filem ni adalah inisiatif Petronas utk raya kali ni...cerita tentang anak Malaysia yg bekerja bersama Petronas di Uzbekistan...

Cer tengok..best sgttt...




Semoga terhibur.....

Thursday, August 2, 2012

Selamat Berpuasa..

opppsss... dah lama mama tak menulis ye....
byk benda nak tulis tp tak tertulis... so sebagai pemanas badan...mama ucapkan...

SELAMAT BERPUASA...hari ni 13 hari kita berpuasa.... semoga kita semua diberkati Allah s.w.t dan amalan kita diterima-Nya....


ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna...agar dapat ku lalui dgn sempurna......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan