CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Monday, August 26, 2013

Furla oh Furla !!!

Mama ni tgh ada mood nak bercerita ni....hahaha..kepada yg sudi sila la yerrr...

Situasi ni berlaku pagi tadi..before my darling pergi kerja... mama pergi lewat sikit...mama dekat je...

Dalam dok chit chat sambil teman papa breakfast.. tetiba je adik kami lalu.. agak tergopoh gapah la sebabnya Ma dah menunggu kat dlm kereta... tapi sempat lagi kami berdua ni secara spontan... terus aje cakap "waaaaaahhhhhh"
Adik terus aje pandang kami.. konfius may be... iya la kan tetiba je kami mcm kagum je....hehehe... dah la macam sepakat je...

"Wow Furla terr" komen papa...

Aikk... tak sempat mama nak komen..papa dulu yg cakap.... tau aje papa ni Furla beg ni....
Adik hanya tersenyum...tak sempat nak balas apa2..iyo la kan dah lambat..

Mama pun saje je la nge'test' papa..

Mama: Pa, kalau mama pakai Furla tu ok tak?
Papa: Beg cenggitu kalau org tinggi pakai cantik... pakai skirt labuh.. ada tali pinggang.. errmmm mmg lawa..

Mama mengecilkan mata mama...

Mama: Ok..ok.. stop.. the conversation is done... oooo.. tu kira ayat baikkk la tu.. di sebaliknya nak cakap mama tak cantik la pakai tu... ahhhhhhhhhhhhhhhhh....
Papa: Dok eh... bukan gitu..tp gitu la.. kalau tinggi comel la bawa Furla...kalau mama nak bawa pun ok...
(sambil bibirnya galak tersenyum...)

Ok...mama faham pa... thanks ok sebab papa pandai sangat cakap berlapik.. yeahhh i know... saya tak tinggi.... dan mama tau korang pun faham kan yg tersirat di hati papa... jahatttt tau.... tak nak kawan.....

Mama: Ok.. may be tak lawa.. tapi Gucci might be ok kat mama..
Papa: Gucci??? yang mana??? Gucci RM80 hari tu??? ( Beg ori Gucci yg kami tgk kat Car Boot Sales...still cantik..bundle punya)
Mama: Kalau org nak belanja ..apa salahnya...

Papa hanya tersenyum tanpa balasan..dan pergi kerja..kelakar la tu.. hehehe..

Oh..papa...

Untuk tatapan saje... iya la... beg macam ni mana sesuai untuk kita.... uwaaaaaaaaaaaaa.....



Scarf LIBRESSE....

Libresse menawarkan percuma scarf ...



Of coz la setiap scarf tu ada la ia punya pengertian...hehe..







Bila aje mama tgk ada hadiah scarf ..hati perempuan mama melonjak2 nak mendapatkannya.... hehehe... lagi pun terpampang.. by designer... herrrmmm mesti kababoooom punya scarf ni... hoohooo...

Mama balik terus membuka balutannya dgn excited.. mata ni bersinar2...mama beli yg biru...
Tapi....... ermmmm ok la...kain dia biasa je... corak dia lebih cntik kalau dlm gambar (lighting factor la terrr)..
Kecewa????? tak lah.. iyalah what do you expect dari hadiah pembelian tuala wanita??? ini pun dah kira ok... tak kan la hadiahnya lebih mahal kan... so peringatan... jgn ingat yg that scarf akan macam yg direka oleh Rizalman.. Melinda Looi atau Jovian Mandagie ok...

So  mama respect kpd designer yg mereka scaft Libresse... even mama tak kenal you all.. but keep up a good work ..ok... (atau mama aje yg buta fesyen tak kenal mereka?....oppsss...sorry..)

Dan scaft tu nampak cantik bila mama yg pakai..hahaha....(perasan sikit jerrr..ok... bagi la peluang kan mama)



Hahhhhaaa...muka control....

Sunday, August 25, 2013

Car Boot Sales

Setiap Jumaat di perkarangan Tesco KOTA BHARU mesti ada Car Boot Sales...


Mama dan papa memang suka la ke sana... keinginan nak pergi sentiasa ada..tp sebab kekangan masa... mmg jarang la pergi...

Jumaat minggu lepas nak sangat pergi.. sementelah tak balik kampung... kami pun pergi la..tapi sayangnya keran cuaca yg tak menentu...ramai yg dah tutup boot diorang..tak meriah sgt la... iyalah kan ribut dan hujan.. tak tahan la....

Tak de rezeki.. takpela... next time...

Kat situ ada barang bundle dan ada brg baru.. baguslah Car Boot Sales ni..sekurang-kurangnya..boleh la sesiapa yg nak berniaga pergi ke situ... tak perlu banyak modal...


So,minggu ni tak beli apa2 pun.. jalan2 je..
Pastu bila dah macam nak raining.. masuk Tesco jap...pusing2 je...



Window shopping....tp happy sebab bersama yg tersayang....


Resepi: Sosej Masak Sambal

Hari ni mama nak kongsi resepi yg mudah dan simple...sesuai la dgn title mama.. haha.. mama tak akan bagi resepi yg complicated ok.. sebab matlamat mama kongsi ni nak mengajak biar semua suka memasak.. if nak masak pro tu mama bukanlah sifu yg sesuai.. hehe...

Alkisahnya papa balik dari futsal semalam.. ermm belum makan..so mama pun nak memasak la..hihi.. berdasarkan komen papa dua hari lepas yg mama sudah lama tak masak... actually papa.. bkn tak memasak langsung ye.. tp jarang2.. bkn apa.. tak sempat...(alasan global..hahaha)

So mama pun ke dapur.. mencari bahan utk dimasak.. berlegar2 dlm kepala... apa yg nak dimasak..
Mak mentua cakap ada tulang.. so mama rebus... nnt buat air asam je.. goreng ayam.. bakar ikan cencaru.. dan resepi of the day SOSEJ MASAK SAMBAL...
Ini kerana papa suka mkn benda yg bersambal atau masak merah... nak buat telur masak merah mcm dah biasa... lagipun dah lama mama beli sosej ni.. tak terbuat pun lagi... cubalah..



Bhn2:
Sosej di potong dua.. (tak nak panjang sgt..mcm tak cantik) mama guna dlm 6 batang
* 1/2 labu bawang besar
* 1 inci halia
* 2 ulas bwg putih
* 2 tangkai cili kering
1 tangkai cili merah besar - dipotong serong
2 sudu besar kicap manis
2 sudu besar sos cili
garam secukup rasa
sedikit mixed herbs
1/2 cwn air
Minyak utk menumis

bahan yg bertanda * hendaklah dikisar atau ditumbuk

Cara membuatnya:
Panaskan sedikit minyak..Tumis bahan yg dikisar sampai naik baunya dan minyaknya.. kemudian masukkan kicap..sedikit sos cili... kacau lagi..
Masukkan sedikit air.. kacau sehingga mendidih
Perasakan dgn garam
Masukkan sosej.. kacau hingga sebati
Masukkan cili merah yg dipotong serong... kacau lagi..
Masukkan mixed herb.. kecilkan api ...kacau biar sebati..
Siap...

Senangkan.. Boleh sesiapa yg sudi mencuba.. satu kelainan..tidaklah begitu menghampakan.. anak2 mesti suka. boleh juga diletakkan sayur campur....

Selamat mencuba.....

Thursday, August 22, 2013

Oh..chenta hatiku....

Hari ni mama takde kelas... so ingat nak tanda kertas test students la.. tp hati ni rasa rindu la pulak pada suami tercinta... ok..ok... jgn nak termuntah ye... hahahaha..


Rasa nak terbang pergi jumpa papa...rinduuuu.... ni mesti kes tak banyak kerja....ok daaaa..nak gi tepon papa la.. dgr helooo pun dah terubat dah....

Tuesday, August 20, 2013

Jodoh itu milik kita... dah bermula...

Yeaayyy.. yg ditunggu sudah sampai..semalam episod pertama citer Jodoh Itu Milik Kita dan launching.... korang tgk tak???

Mama macam biasa la...rekod dulu... sebab malas nak bertekak ngan abg Uyeeh yg dok asyik tgk kartun...
Mama tgk pukul 5.30 pagi tadi... sambil makan nasi ..sebab bersahur...

Best... mama dah boleh rasa aura dia.. nanti nak try pengaruh papa la... hehehe....

Semalam Aariz dan Dahlia dah kawin... Syafiq dah ke New Zealand... cari makwe dia...
Malam ni mesti lagi gempak...

So..jom tgk ramai2 malam ni....

#modetaksabar....

Selamat Hari Raya...

Selamat hari raya semua....

Baik kan mama..raya ke-13 baru wish kat korang semua... hehehe... sori... mama tak sempat la... lepas tu ada org tak dari planet mana dah curik kabel telefon kat kg mama..ermmm... internet tak de la...

Tapi it's ok... orang Malaysia kan raya nyer sebulan..... dun wori.. Maaf Zahir Batin ye...

Raya pertama mama sambut di kg mama... bersama ayah... semua kakak mama yg jauh di perantauan beraya kat kg pasangan masing2 dulu.. raya ke-3 baru diorg balik.. kakak mama, Cik Nie yg dok ngan ayah balik beraya umah mentua dia.. dekat je kg mereka.. tp takpelah.. bukan selalu dia ke sana...

So mama sekeluarga bersama ayah je la di pagi raya...

Tok ayah dan cucu + menantunya...
Bersama ayah tersayang.. ayah sentiasa beraya dgn tema yg sama ngan mama and family
Gambar bersama family sebelah papa..semua dik-beradik ada..lengkap...
Raya kedua baru ambil gambar famili.. mama sayang semua...

Semoga Syawal kali ini memberikan lagi sinar buat kami sekeluarga dan semua umat Islam.... love you all...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan