CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Friday, April 29, 2011

Penantian 2 minggu berakhir!!!

Terasa hidup ni bernafas semula....penantian 2 minggu sudah berakhir..

Papa sudah pulang dari kursusnya....YAHOOOOOOOOO...

Kesian papa..nampak kurus je...kerinduan sudah terubat..
kalau tak mama rasa macam rindu setengah mati kat papa..

So sweet papa.sebab papa cakap rindu sangat kat mama...paling terharu papa mengalirkan air mata....mama sayaaanggg papa..

Sayang papa ketat-ketat....

Thursday, April 28, 2011

JUVANA!!!



Mama baru je lepas tgk drama bersiri JUVANA..baru episod 1..memang tidak menghampakan...
BEST sgt....best..best...best...

Pelakon yang hebat semuanya Bront Palarae, Zahiril Adzim...Izreen dan ramai lagi...kiranya semua best...pelakon tambahan pun best....mantap...

Memang kena tgk ni.....baik untuk dijadikan panduan dalam kehidupan....mungkin boleh jadi FENOMENA ni...heh mama ni asyik2 fenomena...asyik2 fenomena....

Gambar HUSIN,MON dan JIN PAKAI TONCIT..

Mama dah tunjuk teaser kat korang kan..sekarang ni mama nak kasi tonton gambar citer ni pulak...


Masih berkisar di Warung Pak Jabit...

Awie..mesti la watak Husin..mama rasa Ezlyn yg pegang watak Mon..macam wataknya dalam Zombi Kg Pisang

Afdlin pun ada..jambul tu yang penting..

Mana motor Husin...ini akan terungkai bila kita tgk citer ni....
Amacam tak sabar nak tgk hasil kerja Abg Mat kita yg kreatif???Sabar...tahun depan ekkkk...

Teaser: HUSIN,MON DAN JIN PAKAI TONCIT

Hai...
Mesti korang dah menonton HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH kan.....kan...kan..
Best giler...mama bukan naik ibu jari je...semua jari naik...hahaha....

untuk tahun 2012..MAMAT KHALID ada satu lagi citer..kirannya sekuel pada Hantu Kak Limah Balik Rumah yang memang dah jadi FENOMENA kat Malaysia...tajuk nya..

HUSIN,MON DAN JIN PAKAI TONCIT....

Tajuk pun dah lucu..cerita memang tak boleh blah la...mesti GEMPAKKKK..giler...tak sabar...
kepada yang tak sesabar nak tgk..jon tgk teaser ni dulu...

hahahha..mama tgk teaser ni pun dah bantai gelak....hahahaha...




credit...pada ohartis!..

Wednesday, April 27, 2011

Lubuk DUIT terjamin...

Kat sini mama nak kongsi LUBUK duit terbaru...
Senang citer sesiapa yg ada anak, anak sedara, kawan, cucu, kenalan atau diri sendiri..yang berminat untuk melanjutkan pelajaran..sila berbuat demikian di

TWINTECH INTERNATIONAL UNIVERSITY COLLEGE OF TECHNOLOGY...


Pengambilan kemasukan bulan Mei/Jun telah dibuka.....

TWINTECH ada 3 cawangan..
1. Seri Damansara (HQ)
2. Kota Bharu
3. Kota Kinabalu

Kalau kat Kota Bharu ni kita DUA fakulti iaitu:
1. Faculty Business and Finance - Dip in Accountancy, Dip in Bus Administration, Dip in Islamic Banking,
                                                    BBA (Hons) International Business
2. Faculty of Hospitality and Applied Management - Dip in Food and Services, Dip in HotelManagement ,
                                                    Dip in Tourism Management

Kat Sri Damansara lagi byk termasuk Architecture, Engineering, Nursing, IT dan byk lagi...

Syarat kemasukan:
3 credit

Kursus yang ditawarkan mendapat akreditasi dari MQA..korang boleh check kesahihannya di
http://www.mqa.gov.my/ pergi ke link e-semakan program pengajian



Aplikasi dlm BM dan BI ....kalau yg dlm contoh kat atas korang tekan valid pastu bila table yang mcm kat atas keluar korang masukkan nama kolej dan kursus yg korang nak tau...


So...contoh dah kuar....tengoklah TWINTECH memang disahkan oleh MQA..

Loan PTPTN ada dan yang paling BEST pinjaman MARA pun ada....

So jgn lepaskan peluang...kalau ada yang berminat boleh link terus pada mama...e-mail atau respond pada entry ini..bg no tel..mama akan call utk bagi penerangan lebih lanjut...

Kemudian kalau korang dapat cari student...ada komisen yang diberkan..itupun mama boleh jelaskan...tapi itu kena melalui mama la...tak tipu punya......kalau ramai yg korang cari so itu dah jadi LUBUK duit anda....
Senang je..tanya diorang..kalau diorang setuju dan mendaftar...anda akan dapat REAL REWARDS!!!!
Cuba la mana tau kan....

Kering I.D.E.A..

Sejak papa tak bersama selama 2 minggu ni mama rasa tak menentu...bawa kereta masuk longkang..hidup pun terkejar2...mkn tak berapa lalu (setakat pagi habis la sebungkus nasi..lunch sepinggan nasi...hehehe..tambah pulak kuih)...byk lagi la...

Nak menulis kat blog pun kering idea..


Bila time ada yg nak dikongsi...hero2 pulak membutuhkan mamanya ini..iyalah siapa lagi kalau bukan mama ni..macam2...

Bukan merungut jaga anak...tapi kekadang letih gak..walaupun time papa ada mama jugak yg paling byk jaga anak..tp sekurang-kurangnya bila papa ada..papa boleh jaga time mama penat..time mama mengantuk..papa boleh basuh tut..tut...tut..mandikan anak..

Dulu mama selalu komen yg papa jarang tolong mama urus anak..tp bila papa tak ada byk hari..baru mama tau papa byk sesangat menolong...sayanggggggg papaaaaa...

Sorry papa kalau selama ni mama byk membebel..hehehe..sekarang mama rasa tension sgt sebab tak de orang nak dgr mama membebel..kalau tak selama ni dgr sabarnya papa dgr mama bebel itu..bebel ini..omel itu..omel ini...marah situ...marah sini..bab merajuk usah dikira..hehehe...lepas difikirkan...YA ALLAH...teruk betul mama ni....

Tapi papa sayang mama kan...hehehe....



Sebab mama pun sayang papa...


Mama menghitung hari lagi la nampakanya....hari Khamis ni baru la papa balik.....huhuhuhu...

Tuesday, April 26, 2011

Darkbatman bersama....

Korang yang dah selalu berblogger...korang mesti biasa terdengar atau terbaca atau tertengok pasal DARKBATMAN...may be dia ni sepupu BATMAN kot...atau sisi lain batman...
Huiiiihhh...memanag glamer DARKBATMAN ni ...dah jadi ala2 BEN ASHAARI..tubuh pun berketul2..6 pax lagi..huuuu....giler GYM dan DIET PROTIEN....

Baru2 ni mama dok google2 gambar..nak letak kat slide presentation..tetiba..mama terpandang wajah2 yang mama cukup kenal..
Eh..itu kawan mama la...mama jumpa gambar member mama kat GOOGLE image..lebih gempak diorang tangkap gambar ngan DARKBATMAN....kawan2 mama ni kembar...
Mesti diorang ni berkawan2 kan...

POWER puff GIRLS!!!

Korang mesti ada minat kartun atau apa2 yg comel kan.....mama banyak benda yg mama suka..
mama suka POPEYE, SIN CHAN, GARFIELD..dan ini dia POWER PUFF GIRLS...
Mama minat PPG sb dia colourful...comel sgt....baju kanak2 yg PPG pun comel2 tp belum kesamapian nak membeli..almaklumlah mama kan ada hero2 semuanya...

Time kat sekolah dan UiTM dulu..mama selalu gak lukis gambar2 kartun..sekarang tak sempat lah..sebab bila mama melukis..mama rasa tenang....


So..kiut..korang ada tak minat benda2 cenggini????

Hari 'MARKING' paper sedunia!!!

Hari mama dah rancang nak marking kertas students
Alahai poning jugak kepala mama...

Harap semua dapat SCORE yg baik-baik...dan BERJAYA!!!!

Sunday, April 24, 2011

OPS GUGUR!!!!

huiiii..malam tadi..dalam dok Reefqy mengamuk nak tido...uyeeh yang dah tido dalam keadaan merajuk sebab tak nak makan ubat...mama meluangkan masa menonton AKADEMI FANTASIA...

Apa ni..kata ada OPS GUGUR..tapi mama tgk students macam tak all-out la..macam tak takut je....patut la OGY bengang...

Kesian Aida kena digugurkan bersama Amir..iyalah nyanyi suam2 kuku..NERA selamat..may be sebab dia nyanyi oklah semalam...harap minggu depan meningkat kalau tak dia akan dapat undi hanya kerana wajahnya aje la..tu yang susah kalau jadi orang lawa...mama faham sangat la tu..hahahaha (jgn mareee...)

Mungkin kah Aida akan memarahi adiknya, FINA...haisshhhhh..jgn mare sb itu bukan ketentuan Fina..sepatutnya Aida kena pulun habis..biar bole belajar sama ngan adik...ini tidak..macam tak masuk je nyanyi...tp memang sakit hati la kan..sabar ekkkk...itulah dugaan...dah ketentuan ILAHI...kejap je Allah nak tarik semua....

Hazama kena buat sebaik mungkin...you dah lama berangan nak masuk..inilah timenya nak tunjuk satu MALAYA..FIR dan HANI yang tak dapat masuk...sabar je la dik..ada lah tu rezeki korang..korang bukan tak beshhh cuma kalau gugur 4 orang..alahai ada yang berguguran air mata pulak nanti...gugur 2 sebagai pengajaran...

So..selamat belajar la semua yang ada kat AF 9...Yang dah pergi..bye..bye...mulakan hidup baru..mungkin akan lebih bersinar...

Berat mata memandang..berat lagi bahu yang memikul...

Semalam mama baru je pergi ke majlis pengkebumian baby mak sedara papa.., Su..
Su lahirkan baby tak cukup bulan..babynya meninggal ketika dalam kandungan lagi..Baby Su kiranya dalam 7 bulan...
Baby Su dah meninggal dalam seminggu dah..tp semalam baru berjaya dikeluarkan..selepas induce 3 kali...
Kesian Su..doktor kata salah satu sebab susah nak keluar sebab baby tu songsang..
Papa belum balik dari kursus..tapi mama gagahkan juga pergi tengok baby Su...walaupun memang susah nak jaga dua HERO tu..
Sedih je tengok jenazah baby...iya la kan..dah cukup sifat...keadaan baby agak macam bengkak dan seakan kelemasan..iyala kan dah banyak hari meninggal..
Sedihnye tengok Su dan ayah su...banyak dugaan Allah untuk mereka..kiranya ini keguguran kali kedua la...
Tapi yang dulu ok lagi sebab baru 3 bulan..yang ini dah 7 bulan..lagi sedih..Su dah beli semua peralatan baby..
Mama faham perasaan seorang ibu...harap Su akan tabah dan mama berdoa agar su akan dikurniakan anak tak lama lagi..

Al-fatihah...

Saturday, April 23, 2011

'MAAF.....andai terasa...'

Mama pun tak pasti sama ada mama ni salah atau tidak..tapi yang pasti ada seseorang yang tengah HOTTTTT dengan mama....kalau jadi "HOT MAMA" tu ok la..ini tak......

Semua nya berpunca dari sifat mama yang suka menegur...
Mama telah menegur ADIK IPAR mama...berani tak mama?????
Ini semua pasal oven....adik ipar mama tu bakar sotong di dalam oven tanpa melapik aluminium foil atau loyang...dia hanya letak je sotong atas jejaring kat dalam oven....
Mama hanya tegur dia...suruh dia alas sotong tu sebab air sotong akan jatuh dan menitik2 dalam oven...
Mama tak nak oven tu mudah rosak....mama cuma suruh dia rendam selepas guna ...

Tapi kornag nak tau tak...dia terus pergic cuci pelapik jejarig dan sotong yang belum masak digorengnya...dia dah tak mau bakar lagi..
Aik...dia tersa ngan mama ke?
Mama sekadar menegur sebagai kakak...mungkinkah dia menganggap mama menyibuk dan suka jaga tepi kain dia...
I'm so SORRY.....mama tegur sebab mama dah anggap dia macam adik kandung..tapi kalau dia masih nak marah..nak buat camner....sabar je lah.....

Friday, April 22, 2011

CONTEST: Baby & Daddy moment

D'La Maya One Stop Center... menganjurkan contest sebagai tanda pembukaan online shopnya....



So mama pun geledah la....cari gambar papa dgn anaknya...


alahai....ini lah gambarnya....

Nama baby: Amal Reefqy bin Noor Amrie
Umur: 1 tahun 2 bulan
Tarikh lahir: 2 Mac 2010

Gambar ni diambil ketika kami pergi bercuti kat Bukit Keluang Resort...kat tepi kolam...time tu pergi breakfast...sambil2 tu mama snap la gambar papa dgn anak2nya....hehehe...
Gelak sakan adik bila bergambar ngan papa...anak papa la katakan...

So..jom ramai2 masuk contest ni dan dun forget utk klik 'like' kat FB D'La Maya FB Page...

Mama nak tag:

Fadzillah
Lina
Mama Zharfan

Salam perkenalan...
Contest tamat pada 30 April 2011

Thursday, April 21, 2011

Heartbeat make my HEART smile :)

Ini satu entry MELEKAT...guna gam paling POWER kat dunia!!!!!!


Wow...mama sungguh teruja...mama sure korang tau pasal ni kan....



Ini adalah pembelian mama yang pertama di HEARTBEAT....mama so excited..sampaikan mama tak tau nak letak gambar mana kat baju tee mama tu...ermmmm..tetiba je toinkkk...mama ada idea..
Jeng..jeng..jeng..

Tapi macam tak lengkap kalau papa tak dapat macam yang mama dapat kan...HEARTBEAT kan satu perkongsian..tak kan mama je nak senyum meleret pakai baju comel..papa pun nak lah juga kan...so mama pun order satu untuk papa...ini SURPRISE punya agenda...mama buat sendiri design utk papa...sambil berdoa papa akan sukakannya...

Bila dah submit..bayar...ada pula staff HEARTBEAT yg tanya balik pasal design..iyalah utk approve..mama order hari rabu...malam tu sampai hari khamis mama tak buka laptop sebab mama kena pergi aktiviti luar office...tetiba pagi Jumaat mama terima sms HEARTBEAT bgtau suruh mama tengok design...setuju atau tidak dgn desin..
Wow...begitu efficient staff HB...
mama terus approve..
Then..tengahari pada hari AHAD 10 April..mama terima satu bungkusan comel...yg berbalut pembalut SKYNET...
Betul2 kat atas meja mama...YAHOOOOO...satu office dengar mama jerit kegembiraan...
Semua kecoh...tanya...kenapa..
Mama pun dengan rakus membuka pembalut...yesssssssssssss....
terpampan depan mama 2 helai T-shirt yang cantek....
Thank you...cepat dan comel.....HEBAT HB...i like sejuta kali....

Cepat2 mama tayang kan member2...hehehe..
Korang nak tengok tak???

Ini mama punya..ada gambar Header blog mama lagi...kenangan terindah ni...

Ini papa punya...ada gambar makwe no 2 dia...motor papa la...mau tau la...
Tak sabar nak balik tunjuk kat papa...
Petang tu bawa balik...mama terus pakai T-shirt mama...papa pun cakap ...'eh, comelnya...'
Mama senyum je...bangga pun ada...mama pun terus meluru bawa keluar yang papa punya...
Paling best...papa tersangat suka....nasib baik....Alhamdulillah......

Paling best jugak papa ucap 'thank you' dan cium mama ....alahai...HB betul2 mengeratkan kasih sayang...jantung mama pun berdebar....misi mama berjaya...
Hehehe..menarik kan....
Mama dah join....mama dah order dan mama dah dapat pun...korang bila lagi ....cepat2....nanti bila dah tamat promosi...kita yang rugi....

Bila dah start order dan puas hati pulak tu..rasa macam tak sabar nak order lagi sekali...mama macam minat dengan kusyen tu....letak gambar family gempak ni...nampaknya kena bertungkus-lumus reka design canggih..biar kasi MELETUPPPPP....perrggggghhhhh...

Sebelum tu..jom tengok kami bergaya dengan T-shirt baru kami.....



Terlalu happy kan...tengok la mama tersenyum lebar...kalau korang pun nak mengalami peristiwa yang happy macam kami..order la barangan di HEARTBEAT...pasti menyentuh hati + kalbu + jiwa.....
Kepada yg belum lagi join ....jom reramai join..banyak FAEDAHnya....klik aje kat bawah ni...

Wednesday, April 20, 2011

Kenapa papa pergi kerja tak mandi?

Termasuk hari ni dah 4 hari papa pergi kursus...mencabar jugak tanpa papa di sisi..
Lebih menyedihkan adik demam..alamak...bila aje adik demam..terus tak nak tidur atas katil..dia mulanak beriba aje...kalau mama letak je terus jaga...

Uyeeh pun berjangkit sama...tak tau kenapa tetiba je muntah...malam tadi aje dia muntah ada la 8 kali...
Mula2 tak demam tp bila dah asyik muntah temperature pun mula la naik...
Tiap kali nak muntah dia akan nangis..adik yang baru je lelap turut bangun sama..alahai..

Habis cadar kena muntah..mama buang cadar..pergi rendam...katil pun basah...mama hamparkan toto kat bawah tepi katil..uyeeh muntah lagi....kena sarung bantal je...habis la dua bantal...dia memang nak bangkit pergi bilik air tapi tak sempat...kesian uyeeh...

Minta tolong mother-in-law beli ubat demam..adik makan...bila dah mkn ada la sikit comot kat mulut..mama pun nak pergi basuh kat bilik air sambil dukung adik..tetiba je terjelepuk mama atas lantai..ntah macam mana lantai tu licin...mama macam nangka jatuh..hahaha...tapi sakitnya ya Allah...tambah lagi mama nk bertahan sebab bimbang adik pulak tergolek sama..lenguh seluruh badan

Mama memang tak cukup tidur..datang kerja tersenguk-sengguk..kalau tak kerana ada appointment dgn client..mama dah cuti dah..kesian adik dan uyeeh...

Hantar mesej kat papa...papa pun call...huhuhu..adegan Hindustan bermula...bercerita sambil nangis....hehehe..tak tahan beb...

Bangun pagi..nasib baik adik dan uyeeh masih tido...sempat la mama mandi dan bersiap...tak sempat pakai tudung uyeeh bgn...of coz la lepas tu adik pun bangun...tengok jam dah 7.15...kalau mcm ni baik pergi hantar adik dulu...mama pun pakai tudung ala kadar..pergi hantar adik kat umah ma dia..iyalah kalau tak hantar..rasanya tak tau pukul berapa baru leh masuk kerja...

Time nak pergi kerja lepas hantar adik..uyeeh tanya papa dia..mama cakap papa kerja..
tetiba je dia tanya mama.."kenapa papa pergi kerja tak mandi?"...
Aik misteri nusantara..bila pulak papa balik...mama pun tanya.."kenapa..uyeeh nampak papa ke?"
Uyeeh cakap.."emmm...nampak.."..alamak ini kes rindu melampau ni..may be uyeeh termimpi papanya...kesian uyeeh..adik..ermmmmm mama pun sama la..kesiannnnnn......

Monday, April 18, 2011

Rindu.....

Dah berhari2 dah tak update blog ni....ermmmm bukan dah tak aktif tapi tak sempat...
Baru je buka nak tulis...Reefqy dah merengek......
Hari Jumaat dan Sabtu memang payah la..sebab mama balik kampung...mama guna fixed line punya internet..
nampaknya kena guna broadband la..tapi kalau ada broadband pun tak sempat rasanya ..ia la bila dah balik kg..kerja banyakkkkkkk....

Semalam papa pergi kursus...buka sehari...bukan 2 hari tapi 2 MINGGU....alamakkkk...
mama paling pening ngan anak2..iyalah..Uyeeh dah kuat merajuk..jeles dgn adik gamaknya...adik pulak alahai asyik nangis manja..tak nak ngan org lain kat umah..dia paling nak ngan mama dan pengasuhnya aje la...



kalau ada papa kira oklah jugak...
Tapi semalam berjalan dgn agak baik..walaupun kelam kabut jugak..
Paling best tadi la..time mama nak mandi pagi ..adik dah bgn..last2 mama suruh je dia mandi ...tetiba je Uyeeh bangkit sama dan mandi jugak..mandilah kami tiga beranak..dah la mama ada kerja kat luar..kena pergi opis awal..tapi mama cuba tenangkan diri..sebab kalau marah2 lagi tension..

Papa..papa....lambatnya 2 minggu tu...

Wednesday, April 13, 2011

Jom sama2 bantu..

Tadi jalan2 kat Brader Ben punya blog..ingatkan nak bersantai......tetiba terbaca entry sedih...
Jom sama2 bantu seorang IBU TUNGGAL...menurutnya..dia nak jual barang second hand sebab nak beli bateri kereta yang dah habis..dia tak de duit..baru ditalakkan 9 bulan lalu..dia amat memerlukan waang tersebut supaya dapat membawa anak2nya seramai 3 orang....nak tau lebih lanjut sila ke http://aidaryzal.blogspot.com
Semoga kita dapat membantu sesama kita....

Khairul Fahmi dah hilang TARING?

Penuh berkobar2 nak tengok THE RED WARRIORS....vs PERAK..
Tapi hampa coz kalah 4-0...Apa dah jadi Red Warriors ni.....
Mama dan papa sedih sangat....tambah pulak semua golnyamudah...
Dari penilaian mama..permainan macam budak sekolah..passing bola tak tepat...
Apek main seolah2 AMATUR... Apa Apek dah hilang taring ke?



Jangan la gitu..kami semua suka sangat ngan Apek..
Dari permainan semalam nampak macam fizikal je Apek yang main tapi mental dan minda OUT....
Mama harap Apek akan lebih fokus...macam dulu..usah hiraukan segala kata2 orang...glamer atau publisiti..
Apek kena jadi pemain bola sepak sejati..elakkan terlalu banyak publisiti dan keglamoran yang mungkin membuai realiti Apek..
Ini hanya pandangan mama...kerana sayang.....
Walau apa pun yang terjadi The Red Warriors tetap di hati....


Berusaha LEBIH daripada BIASA! Jangan biarkan dirimu di'GOMO' lagi!!!!!

Tuesday, April 12, 2011

What's Up MyClicks?

Hai semua...ini adalah satu PEMBERITAHUAN!

What's up MyClicks? Ini satu projek peribadi mama...dah lama mama nak buat segmen ni...iyalah...kiranya nak buat terjahan, geledah dan bertanya khabar kepada semua yang dah bersama2 mama selama ini..of coz la MyClicks tersayang.......

Nanti mama akan pergi ke laman anda dan bertanya khabar...harap korang sudi menerima pelawaan mama...


Oklah..nanti kita jumpa lagi..sebelum buat segmen ni mama nak setel dulu segala kerja dan hutang mama pada clicks mama.....

Love ya!!!!

Monday, April 11, 2011

Siapa nak T-SHIRT FREE???..Jom join HeartBeat vs SimpleMama!

Hai .. ni segmen Heartbeat vs Simplemama.....

Korang sedia maklumkan yang Heartbeat ada buat sale DURIAN RUNTUH untuk Personalised T-shirt kan...cuma RM18 sahaja..mama dah rembat 2..suka sesangat..

Tetiba jer mama nak kongsi kegembiraan dgn korang....

So...mama buat segmen Heartbeat vs Simplemama...

Mama akan kasi T-SHIRT free utk korang tapi hanya untuk SEORANG CLICK Simplemama yang bertuah..

Syarat2...
1. Ada blog (pastinya click Simplemama)
2. Warganegara Malaysia
3. Sudi terima T-shirt saiz L atau XL...sebab S dan M dah out of stock...
4. Sudi terima design daripada Simplemama Creations..(tp gambar pilihan korang le...)
5. Tak perlu buat entry..memadai korang submit komen..bagi e-mail korang


Mama akan pilih CLICK mama melalui Random.org...

Tarikh tamat: 12 April 2011 ...hingga jam 12 tengahari sahaja...

So..sebelum masuk ini segmen....tolong jengah2 mama punya HEARTBEAT..ok....



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Santai2 di Permai Beach Resort..

Hari Khamis yang lalu kami sekolej pergi bersantai di Permai Beach Resort...Tok Bali, Pasir Puteh..
Sebenarnya student yang ambil subject Ko-Kurikulum yg anjurkan aktiviti ini...

Best la jugak sebab boleh relaxkan fikiran....
Sambil makan-makan......main games......

Posing dlm kereta dlm perjalanan ke sana

Main bola tampar pantai

Main musical chair....

Sessi bakar-membakar..

hehehe....

Inilah antara juadahnya.....besttttttt....
Hadiah disediakan untuk yang menang games....mama???? hampeh....

Thanks pada students yang bertungkus-lumus buat semuanya..pada semua...harap enjoy la ye....next time ..pergi lagi....

Park Choy Simplemama!

Hai..korang...
Mama nak tanya ni..korang suka makan sayur tak? Mama time kecik2 dulu tak suka makan sayur lebih2 lagi yang warna hijau..PAHIT.....
Mama lebih prefer makan tomato dan kdg2 kobis....sebab tu muka mama licin..hahahaha....
Sapa setuju angkat tangan...

Tapi bila dah semakin tua ni....liur mama seakan dah boleh terima sayur hijau walaupun bukan semua...
Sawi tu mama dah boleh pass la...mama banyak mkn sawi time berpantang.....ermmmm...not bad...or may be sebab tak de pilihan...

Tapi seriously mama boleh makan dengan lahapnya dan seakan2 tak ingat dunia bila mama mkn pak choy kat Chicken Rice Shop...bukan sekadar nasi ayam.....

So ...dek kerana suka..mama pun usyar2 la resipinya..mama try dulu berdasarkan pengamatan liur mama...kemudian mama pergi dptkan pengesahan kat member mama yg memang pakar memasak...

Jadi lah Pak Choy Simplemama..boleh?????



Bhn2
2 jambak Sawi jepun (betul ke org panggil jambak????Hentam je...)
3 sudu minyak bijan
2 ulas bawang putih
2 sudu kicap cair
1 sudu sos tiram

Cara2 membuatnya
Stimkan atau celurkan sawi..utk dapat hasil yg lebih cantik baik korang stim..
kejap je stim jgn sampai layu sgt....dah siap letak dlm pinggan hidangan
Panaskan minyak bijan..masukkan bwg putih...goreng biar naik bau..
Kemudian masukkan sos tiram dan kicap..rasakan..kalau suka masin..tambah sikit je garam..sebab
kalau mama..mama dah ok dah dgn kemasinan sos tiram...
Bila dah siap...siramkan atas sawi yg dah siap distimkan atau dicelur....
Hiaskan dgn lada merah besar...
Dah boleh makan..sedap dan berkhasiat..

Contest: SHOPPE OPENING

< STICKY MODE ENTRY >



Ini bukan contest keluaran SimpleMama tapi mama cuma tukang promote je...
Entah menjadi ke tak promosi mama ni..hehehe....

Ada satu shoppe online buat contest..kedai tu namanya The House of CintaAmal....kiranya tanda perkenalan la tu..barang2 kat kedai pun belum banyak lagi..mama kiranya ada la hubungan dgn blog tu...

Ini dia....


Dan ini hadiahnya....

GOFLEX - 950 ml
Due date...11 April 2011

So,amacam berminat....JOM JOIN reramai....klik aje kat banner kat atas tu ek...
Thanks, ya.....LOVE u all..

Sunday, April 10, 2011

Ber'opera' melalui TELEFON!


OPERA mini...apa tu????
Mama pernah dengar..pernah tgkiklan kat tv...
Ini adalah tawaran hebat untuk pelanggan DiGi...

Kepada pelanggan setia DiGi..korang boleh download opera mini ke telefon bimbit korang secara percuma....iya....PERCUMA...FREE OF CHARGE!...sehingga 31 May 2011...tanpa internet charges..

Korang tau tak apa itu OPERA MINI???
Opera mini ini ialah web browser yang direka utk mobile phones, smartphones dan jugak personal digital assistants...sampai version 4 Opera Mini  ni guna JAVA ME platform...so kalau nak guna aplikasi ni mobile phones tu kena ada Java ME la..kemuadia start dari version 5..dah boleh guna Windows Mobile applications.Opera Mini ni ditawarkan secara PERCUMA..ini kerana dia disokong melalui kerjasama antara Opera Software dan search engine terkenal GOOGLE..


Kelebihannya bila korang download OPERA MINI ni...
  • sekali click je..anda boleh terus ke website feveret
  • kelajuan 6 kali ganda
  • aplikasi ni boleh digunakan oleh banyak jenis telefon
Untuk tahu lebih lanjut korang boleh pergi la checking website DiGi...

Tapi mama pun belum tahu banyak tentang OPERA DiGi...tapi bunyi macam best......korang ada idea tak????

Tak FOLLOW...i SHOOT u!!!!

What?????????????????????????????????????
Biar betul mama ni ....nak shoot sapa?
Tak de la...tadi mama ada la berblog walking ke laman idola mama,brader BEN ASHAARI...tetiba mama terbaca entry tentang FOLLOW-MENGFOLLOW ni.....

Brader Ben kata ada blogger yang macam menyuruh blogger lain mengfollow blog dia after dia mengfollow blog blogger satu lagi tu...ermmmmm...memang ada pun tak dinafikan...

Tapi mama take it itu sebagai satu budi bicara..kiranya dah kita gi rumah org..kita pelawa la diorang pergi rumah kita balik...

Tapi satu tak berapa syoknya...brader Ben cakap ada blogger melenting bila blogger yg dia dah follow tu REFUSE to follow blog dia balik...ALAMAK...yang lebih parah dan bernanah...dia siap UNFOLLOW dah blog tu...hish..hish..hish..tak leh la macam tu, yang....

Bagi mama bila kita dah pelawa..diorang tak nak jugak..biarlah...tapi kadang2 blogger tu tak perasan..maklumlah dia dah ada beribu-riban followers..mana nak perasan..ala macam brader BEN kita la..hebat kan..
dan may be jugak kot dia tak leh nak reach link korang...sebab mama pun ada pengalaman bila mama nak follow back..mama tak leh sbb..ada blogger yg hide diorang punya link..so mama hrp korang check la link korang tu..

So,apa2 pun itu semua adalah hak individu...kita semua kena tahu apa niat kita nak berblog..so jangan gaduh2...dan HAVE FUN....

p/s: kepada followers  a.k.a CLICKS mama..thank you so much....i love you all...mama minta maaf kalau ada yg tak terfollow..itu sbb mama tak jumpa link korang...mama tak pandai nak cari url korang kalau korang hide....

Vanilla Muffin with Chocolate Chips

Baru2 ni mama kemaruk buat MUFFIN....minggu lepas je mama dah buat 4 kali..hahaha..
Hasilnya...ermmmmmmm...boleh la...asal papa suka    :))))  mama dah cukup senang hati....

Kali ni mama nak kongsi vanilla muffin dgn korang..mama geledah resepi ni kat MyResipi....hehehe..walaupun yg mama buat tak sehebat KENNY ROGER'S punya muffin..mama dah puas hati....hahaha..(habis tu tak nak frust menonggeng...)




Bhn2
 4 cwn tpg gandum
4 tbsp baking powder
2 cwn susu segar
1 1/2 cwn gula
8 tbsp mentega - dicairkan
2 biji telur
1 tsp garam
1 tsp perasa vanilla
chocolate chips

Cara membuatnya

1. Cairkan mentega..bila dah cair..biarkan sejuk seketika..Panaskan oven pada suhu 170 darjah celcius..
2. Pukul telur dan gula sampai sebati. Kemudian masukkan susu segar. Lepas tu masukkan pula mentega yang dah dicairkan.ambil bahagian yg jernih sahaja..mendapan mentega jgn ambil.. masukkan garam.perasa vanila...Kacau hingga sebati..
3. Ayak tepung, baking powder ke dalam mangkuk adunan tadi....lepas tu kacau sampai sebati..kacau cepat2...sebab muffin akan jd lebih elok jika campuran bendalir dan tepung kita kacau kejap je...bila dah sebati campur chocolate chips..
4. Pas tu..boleh letak dalam cup..dan dibakar..selama 20 minit..bergantung pada kepanasan oven masing2

P/s:  Chocolate chips boleh dicampur terus atau jika korang nak chocolate chips dok kat bahagian atas..korang kena masak muffin half-cooked baru korang taruk chocolate chips...


(dpt dlm 18-20 biji..tp kena tengok gak saiz cup)


Selamat Mencuba................

Masalah jantung...

Baru2 ni Malaysia dikejutkan dengan kes baby yang dilahirkan dengan keadaan jantungnya kat luar...

Kemudian family mama dan papa pula dikejutkan dgn berita baby yg dikandung oleh mak sedara papa mengalami komplikasi jantung....sekarang ni Su (panggilan mak sedara papa) mengandung 7 bulan...
Doktor menasihatkan agar Su melahirkan anak di IJN....kerana kadar degupan jantung baby tak normal...
Sekarang ni Su dimasukkan ke dalam wad..doktor bagi ubat utk mematangkan peparu baby dan menghalang kontruksi...

Mama doakan Su dan baby akan selamat...Su sekarang sedang menunggu hari utk dihantar ke HKL..doktor bg tempoh 2 minggu...

Lebih menyedihkan..doktor tak bagi any percent pun terhadap baby tu...sekarang ni Su kena makan banyak2 sebab nak kasi baby naik berat ...kalau baby reach berat 1.5 and above...doktor boleh proceed utk pembedahan...

Sama2 doakan Su mama dan papa ek.....lagipun Su belum ada anak....sedihnya...

Wednesday, April 6, 2011

Baby Intan's Special GiveAway!


Mama memang follower BABY INTAN!!!!!

Blog Baby Intan menganjurkan 'special GA' sempena followers dah mencapai 500++...Wow!! Congrats darling!!! Happy for you.....

Mama harap Intan akan success sampai bila2....doakan mama sama dpt reach at the same level ok...hehehe...

So..jom reramai join this special GA...coz the prize so cute....teruja..

Kepada yg nak join..jom klik banner Arissa kat atas....alahai berspecky la pulak si comel tuh....nak gigit je rasanya...

Oklah..mama kena pergi dulu ni..busy sikit...nak gi rumah TOK BOMOH....iyalah nak suruh RANDOM.org tu pilih mama...hehehe...

Monday, April 4, 2011

My 3F menang....congrats to SAM...

Hai korang..mama baru je habis tengok ABPBH 2010...
wow....hati mama penuh bunga....suka sesangat..semua yg mama suka menang....
terutama my 3F iaitu:
My Super Faizal Tahir

My Sensational Fasha Sandha

My Sweet Fara Fauzana

Dan tak terkecuali....mama tersangat minat Sam....walaupun tak bermula ngan huruf F..ialah kalau S tukar kpd F....haru la...jadi FAM pulak....
My Handsome Sam
Congratulations..guys...memang berbaloi-baloi......Kepada pemenang lain...Lisa ....mama pun minat u sayang..memang sesuai dgn Sam...


dan semua pemenang....tahniah darling2....

Keputusan penuh Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2010:


Artis Duo/Berkumpulan Popular: 6ixth Sense

Pelakon TV Wanita Popular: Fasha Sandha

Penyampai Radio Lelaki Popular: Faizal Ismail

Artis Komedi Wanita Popular: Noorkhiriah

Penyanyi Nasyid Popular: Rabbani

Pengacara TV Lelaki Popular: Aznil Hj Nawawi

Artis Baru Lelaki Popular: Shahir

Penyampai Radio Wanita Popular: Fara Fauzana

Pelakon TV Lelaki Popular: Remy Ishak

Pengacara TV Wanita Popular: Fara Fauzana

Artis Komedi Lelaki Popular: Zizan

Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat: Dato’ Rosnani Jamil

Penyanyi Lelaki Popular: Faizal Tahir

Pelakon Filem Wanita Popular: Lisa Surihani

Artis Baru Wanita Popular: Ana Raffali

Pelakon Filem Lelaki Popular: Shaheizy Sam

Penyanyi Wanita Popular: Yuna

Bintang Paling Popular Berita Harian 2010: Shaheizy Sam




TAHNIAH!!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan