CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Wednesday, April 20, 2011

Kenapa papa pergi kerja tak mandi?

Termasuk hari ni dah 4 hari papa pergi kursus...mencabar jugak tanpa papa di sisi..
Lebih menyedihkan adik demam..alamak...bila aje adik demam..terus tak nak tidur atas katil..dia mulanak beriba aje...kalau mama letak je terus jaga...

Uyeeh pun berjangkit sama...tak tau kenapa tetiba je muntah...malam tadi aje dia muntah ada la 8 kali...
Mula2 tak demam tp bila dah asyik muntah temperature pun mula la naik...
Tiap kali nak muntah dia akan nangis..adik yang baru je lelap turut bangun sama..alahai..

Habis cadar kena muntah..mama buang cadar..pergi rendam...katil pun basah...mama hamparkan toto kat bawah tepi katil..uyeeh muntah lagi....kena sarung bantal je...habis la dua bantal...dia memang nak bangkit pergi bilik air tapi tak sempat...kesian uyeeh...

Minta tolong mother-in-law beli ubat demam..adik makan...bila dah mkn ada la sikit comot kat mulut..mama pun nak pergi basuh kat bilik air sambil dukung adik..tetiba je terjelepuk mama atas lantai..ntah macam mana lantai tu licin...mama macam nangka jatuh..hahaha...tapi sakitnya ya Allah...tambah lagi mama nk bertahan sebab bimbang adik pulak tergolek sama..lenguh seluruh badan

Mama memang tak cukup tidur..datang kerja tersenguk-sengguk..kalau tak kerana ada appointment dgn client..mama dah cuti dah..kesian adik dan uyeeh...

Hantar mesej kat papa...papa pun call...huhuhu..adegan Hindustan bermula...bercerita sambil nangis....hehehe..tak tahan beb...

Bangun pagi..nasib baik adik dan uyeeh masih tido...sempat la mama mandi dan bersiap...tak sempat pakai tudung uyeeh bgn...of coz la lepas tu adik pun bangun...tengok jam dah 7.15...kalau mcm ni baik pergi hantar adik dulu...mama pun pakai tudung ala kadar..pergi hantar adik kat umah ma dia..iyalah kalau tak hantar..rasanya tak tau pukul berapa baru leh masuk kerja...

Time nak pergi kerja lepas hantar adik..uyeeh tanya papa dia..mama cakap papa kerja..
tetiba je dia tanya mama.."kenapa papa pergi kerja tak mandi?"...
Aik misteri nusantara..bila pulak papa balik...mama pun tanya.."kenapa..uyeeh nampak papa ke?"
Uyeeh cakap.."emmm...nampak.."..alamak ini kes rindu melampau ni..may be uyeeh termimpi papanya...kesian uyeeh..adik..ermmmmm mama pun sama la..kesiannnnnn......

1 comments :

Fadzillah Kamarudin said...

hmmm...
susah kan kalau salah sorang keja outstation...

hubby pun sama...
sampai faisal demam dan sakit tinga...
heran...
nampak abah dia ja...
terus dah baik...

demam rindu...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan