CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Sunday, March 6, 2011

Jogging oh jogging..

Yesterday..hehehe mama try berjogging...sebenarnya...seumur hidup mama tak pernah berjogging...sebab tu badan mama MANTAP (overweight) sokmo....

Papa dah lama suruh mama jogging...
Eleh nak suruh mama kurus la tu...
Tapi papa ada je jawapan...

"Mama, papa tak kisah mama gemuk ke kurus ke..papa sayang sokmo mama..tapi kan mama gak yang kata nak kurus..so JOGGING la paling baik"

Ala pa, itu jawapan STANDARD...takut bini mengamuk..hahaha...maklumlah bini dia suka buat amukan..hahaha..

Tapi ok gak..utk PAPA gak...
Mama pun try la..Ya Allah...sakit satu badan mama..
Sebelum jogging..mama sound awal2..
"Pa,mama jalan2 dulu ek...nanti kejutan budaya plak kalau terus jog"
Papa cakap,"ok..jalan dulu..pas tu jog la slow2..."

Lepas aje mama berjogging..jauh tau..mama jogging kat trek di Taman Tengku Anis..
Papa pun terus buat ulasan.."Ma, papa tengok mama tak lari pun..asyik jalan je"

Hello papa..mama ada lari la...kebetulan papa tgk, mama dok jalan..letih la nak lari terus..mama bukan peserta Marathon...time sekolah dulu..RENTAS DESA tu mama selalu PONTENG...

"Pa, mama ada, mama lari la..papa je tak nampak"...sambil mulut terjuih ala merajuk..sensitif sungguh mama ni...

"Oklah..nanti kita datang lagi..lama2 kurusla tu.." tau pun papa..mesti bimbang wifey dia yg comel ni (mengikut pendapat papa la) merajuk..hehehe..LOVE YOU papa tolong jaga anak time mama jogging...

Uyeeh tak nak diambil gambar sebab bad mood..jatuh...

2 comments :

Myra Jay said...

Jogging memeang terapi terbaik untuk kurus.. Tp MJ malas nk joging..hahaa
tp nak kurus selalu di mulut:)

chekna @ mama ziyad said...

hehehe..... dulu masa bujang mmg rajin g joging n aerobik time weekend, dah kawin mmg xpernah buat dah... skg ni turn hubby plak, ye la nak kurangkan berat/kolestrol/gula, haruslah exercise byk2 kan...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan