CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Wednesday, March 16, 2011

Terlalu bahaya!!!!

Malam semalam mama dan papa..2 hero tu pun ada...pergi la hantar abang ipar yang nak naik bas...nak balik Perak..
Abang balik sebab hantar kakak mama dan anak2 sebab cuti sekolah..
Dalam perjalanan nak ke stesen bas..mama banyak punya terkejut tengok 4 orang naik 1 motorsikal..ayoyoyoyo...kiranya sepasang suami isteri plus diorang punya anak 2 orang...pastu anak tu pulak dah besar....
Ya Allah bahayanya sayang....kenapa macam tu...
Uyeeh pun pelik tgk kepadatan motorsikal tu..tapi mama marah la Uyeeh sebab dok tgk..takut diorang perasan kitorang dok usyar ..tak elok la pulak ...tapi memang tak patut..
Mama faham ..mungkin diorang tak ada kereta atau kenderaan penumpang yg lain tapi..kenapa pilih utk naik mcm tu...kesian anak2 kalau jd apa2..


Anak lelaki tu ada la dalam 5 tahun..mama rasa yg pompuan dalam 7 tahun...
Mungkin diorang dah biasa..tapi mama still tak berapa setuju...kerana soal nyawa..terutama anak2..dah la naik motor kawasan bandar...kesian pulak bila diorang cuba membelok dekat selekoh...nampak susah sangat..berdebar jugak jantung mama...
Ya Allah ya tuhanku..semoga dipermudahkan rezeki mereka....

1 comments :

Myra Jay said...

Bahaya kan cenggitu.. Kalau ye pun nak jimat, keselamatan haruslah diutamakn.. :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan