CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Thursday, March 3, 2011

Tutorial - Ter"FOLLOW" blog sendiri!!!

Hai semua..
Hari mama nak buat tutorial...may be benda biasa bg yg dah expert tp mama nak kongsi gak ..mana tau ada blogger2 baru yg tak tau, kurang pasti atau tak ingat....(mama pun spesis mudah lupa)..

Actually tak lah rumit ...sonang jer (kato org nogori)...

Mula2...jangan panik bila korang tengok..korang telah meng'follow' blog sendiri...jgn bimbang atau malu...atau takut dikatakan cuba meramaikan follower...hehehe..sb kengkadang korang tak perasan yg korang ter'click' button "FOLLOW"... iyalah kan syokkk sgt berBW...

Persoalannya ..kenapa mama bela sangat org yg follow blog sendiri ni??????
Jawapannya.....mama pun pernah follow blog sendiri..kuang...kuang...kuang....

Mama punya la gelabah..dah la baru je start berblog time kena tu...jenuh mama cari kat internet..macam2 mama type kat web search tuh..iyalah mama tak pasti nak tulis term aper..last2 mama terjumpa kat 1 blog sembang omputih...mama pun dah lupa..standard la mama...pelupa...


 
Ginilah jadinya bila follow blog sendiri...


Korang sign in macam biasa..biar appear OPTION tu...

Pas tu korang tekan je button OPTION...keluar la dia punya option2nya..korang pilih SITE SETTINGS


Bila dah keluar pop-up message...korang pilih STOP FOLLOWING THIS SITE..


Pengesahan transaksi akan keluar..pilih je STOP FOLLOWING
Kemudian....DONE....

Semua dah selamat....korang bukan lagi FOLLOWER bagi blog sendiri.....

Itu ajer...senang kannnnnn....

5 comments :

MamaChia said...

mama terkena juga..bila buka follow hai! muka aku..hehee malunya.

http://norintan-mamachia.blogspot.com/

cik cek said...

he he...kak cek pun sama...nasib baik ...dah terfollow...terkeluarla balik.... :-)

Dda Ly said...

thanks for sharing mama..:)

meh ke rumah,
~farewell friends~
keep in touch ye..♥♥♥

TAYAR PANCIT said...

hai awak :) saye dah join awak :)http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/terbaru-xia-xuanze-ganti-misbun.html

Simplemama said...

Hai semua...
saje je mama buat..mana tau leh membantu..nanti mama lawat korang...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan