CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Monday, November 8, 2010

Chinta oh Chinta...

So best citer ni....

Itulah entry mama......hahahaha..

Citer ni memang best..mama suka sangat...kalau time cerita Chinta..Muyeeh memang dah tau dah..dia tak akan merengek minta pasang DVD Ultraman Cosmos..hehehe..Muyeeh pun layan baik punyer citer Chinta

Memang mendebarkan..lebih2 lagi dah nak ending dah..tp Al-hamdulillah Chinta dah bertaubat sungguh2..
walaupun Chinta ala2 jahat dan wanita murahan tp dia jadi begitu bersebab...Dia jadi begitu kerana terlalu kecewa sehingga syaitan mampu menakluki hatinya..

Tragis ceritanya...mama rasa dia akan berkahwin dgn Rasul Iman kerana Saadatul Saadiah tahu betapa mendalam cinta suaminya, Rasul Iman terhadap Chinta..Chinta yang hadir tanpa diduga..

Indahnya menjadi Saadah..begitu luhur dan berani dalam berdakwah..begitulah org beriman..sentiasa diuji Allah..ujian yang sungguh hebat bagi seorang wanita..Saadah tidak mampu melahirkan anak...

Rasul pula sentiasa di bayangi konflik kerana jiwanya dan hatinya masih tidak dapat memahami siapa sebenarnya yang dicintainya...Rasul digambarkan seorang lelaki yang baik akhlaknya dan sentiasa melakukan kerja kerana Allah..namun hatinya goyah dek kerana Chinta...
Mungkin di sini cerita ini ingin memberi gambaran bahawa wanita mampu melarakan jiwa lelaki..

Bagi mama Rasul tidak berhak menidakkan Saadah kerana itulah ciri wanita impian dalam Islam..Rasul juga sukar menidakkan Chinta kerana wanita itu juga menyintainya dan dalm proses bertaubat..Chinta amat memerlukan bimbingan..Itulah konflik seorang yang bernama lelaki..

Tak sabar rasanya mama menunggu pengakhiran cerita ini..biarlah kebahagiaan menanti Chinta...mendapatkan cinta Rasul Iman adalah memang dihajatinya..namun sekiranya itu tidak berlaku..kecintaan daripada Allah lebih utama..cinta manusia hanyalah suatu bonus agar perjalanan di dunia lebih indah...cinta Allah lebih hakiki kerana akhirat dunia yang kekal abadi..aminnnn...

Semoga kita semua sentiasa dilindungi dan dicintai Allah......aminnnn ya rabbal  a'lamin..

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan