CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Sunday, November 4, 2012

Bahulu Kelantan yg sedaaappppp...

Hari ni mama bersarapan makan kuih bahulu je..haha..bahulu Kelantan...mama mmg feveret sgt2 kuih bahulu ni...bahulu negeri lain pun mama makan jugak.....Tak tau la kenapa suka sgt2...Uyeeh pun dah ikut perangai mama...

Bahulu Kelantan yg sedap...
Kuih bahulu ni kiranya Mat Salleh kata muffin la...hahahaha.. boleh gitu???
Al-kisahnya mama beli la bahulu ni utk kakak mama yg kata dah lama tak makan bahulu yg dibuat di kedai berhampiran ngan umah mak mentua mama..mama pun pergi la beli...nak dijadikan cerita ..time nak balik rumah...mama tak ingat langsung pasal bahulu....so tak dapat la kakak mama makan bahulu tu...
Jadi...bahulu2 tu jadi mangsa mama la hari ni...sorry...hahaha...

Tgk la muka yg begitu teruja....
 So, kepada sesiapa yg datang Kelantan ...try la ye... sedikit lembut dari bahulu yg dibuat di negeri lain..mama suka cicah dgn air yg bersusu....baru ada ummmmphh..tp harus diingat tau..jgn cicah lama2 sgt nnt leburlah bahulu kat dalam gelas...mcm Uyeeh selalu buat....


Dulu2 bahulu ni dibakar guna tempurung kelapa..tapi sekarang ada yg guna oven...tmpt yg mama beli guna oven besar dah..tapi rasa dia masih best....kalau dtg Kelantan jangan lupa ke  Jalan Pasir Hor,..kat situ tempat buat bahulu nye...tapi byk gak kedai2 buat bahulu di tepi2 jalan.. Insya-Allah best2 semuanya...

Kuih bahulu ni berasaskan telur, tepung dan gula..tapi mama mmg tak tau resepinya.....hehehe..makan tu tau la....

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan