CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Monday, January 3, 2011

Hidup tanpa beg PLASTIK!!!!

Hai...selamat pagi my clicks...

Mama hari ni ok ....mama harap korang semua sihat...
Hari Sabtu lepas..start hari tanpa beg plastik di Kota Bharu...yesss.. inilah yang ditunggu2...


So hari ni untuk sarapan mama bawa tupperware kesayangan mama untuk pergi beli makanan...
Banyak reaksi dari pembeli lain dan teman2...tapi semua positif..



Kawan2 mama pun akan sertai mama dalam kempen ni...hehehe
Bila pergi beli..ada one guy tu terus tegur..
"Eh..bawa tupperware..bagus la tu..jimat beg plastik..."
Kawan dia pun menyapa sama "Iyalah..nanti kalau nak makan lambat sikit pun ok sb letak dlm tupperware..sekarang ni Hari Sabtu dah jadi hari tanpa beg plastik..tak lama lagi everyday la..baguslah tu"

Alhamdulillah..penerimaan yang positif..mama mula2 ala2 segan jugak nak bawa tupperware tapi mama beranikan diri juga..Bukan kita buat salah pun..

So,jom sama2 kita jayakan dunia tanpa beg plastik...kitakena sama2 usaha..kalau tak ia akan berlalu hanya sebagai kempen biasa semata2...

p/s: mama lupa plak nak ambik gambar tupperware yg ter'isi' makanana..next day ok...doakam agar semangat mama tak luntur...

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan