CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Thursday, January 27, 2011

Dipenjara kerana PENDIDIKAN anak...

Baru je mama terbaca cerita kat TIME newsfeed..seorang ibu kat OHIO, Amerika la kan...dipenjara kerana memalsukan dokumen seperti alamat tempat tinggal anaknya...
WHY????? Dia buat begitu kerana demi pendidikan anaknya...


Kelley Williams-Bolar, 40, dengan 2 anaknya tinggal di kawasan perumahan di Akron, Ohio. Dalam masa dua tahun ni dia dah hantar anaknya bersekolah di daerah Copley-Fairlawn ..tempat di mana ayah dia tinggal...sebabnya kawasan tu lebh selamat..kadar jenayah rendah dan sesuai utk anak dia belajar....

Tapi dia hanya guna alamat ayahnya..anaknya masih duduk bersama dia kat Akron..nak dijadikan cerita..sekolah tu upah penyiasat utk check status menetap anaknya..dan di situlah rahsia terbongkar...

Dek kerana itu dia dikenakan 10 hari penjara..80 jam khidmat awam dan juga 3 tahun probation..kerana memalsukan rekod. Tapi yg sedihnya..Kelley yg bekerja sebagai teaching assistant dan memiliki ijazah pendidikan telah ditarik balik ijazahnya kerana mengikut undang2 OHIO sebagai feloni..dia tak leh memiliki ijazah....APA???????? teruknya undang2 gitu.....

Macam teruk kan...iyalah..memang salah sebab tipu maklumat tapi tarik balik dia punya degree tu nonsense...macam mana dia nak hidup lepas ni..lagipun dia buat untuk kebaikan..IBU MANA NAK TENGOK ANAKNYA SUSAH...
Sebab tu Syracuse University professor Boyce Watkins telah menyatakan ketidakpuasan hatinya kat dalam blognya..THE BOYCE BLOG....

Pas tu Twitter ada join campaign utk memprotes gak....Iya lah banyak lagi jenayah lain yang nak ditangani...ada ke kes cenggini yg yg dibicarakan...

Ish..ish...ish..macam2..ini barulah seorang ibu sanggup berjuang demi anak...ini tak .....ada banyak mama dengar sekarang ni ibu jual anak..ibu bunuh anak...ibu dera anak...heee..tak sanggup rasanya...nak nangis rasanya...

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan