CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Wednesday, October 3, 2012

Fasha Sandha mengidam PAJERI NANAS?

Orang mengandung ni mcm2 yg dia idamkan..tak kira la dia tu artis ke..anak raja ke..rakyat jelata ke....mama ni pun selalu mengidam..

Kali ni Fasha mengidam nak makan one of mama's favourite.. PAJERI NANAS... hehehe..tak sangka secitarasa kita rupanya...

Memandangkan ramai yg cakap nanas tu buah yg tajam dan tak sesuai untuk org mengandung...malah ada yg keguguran ..Fasha ni sedikit risau la nak makan walaupun hatinya memang dah kepingin sesangat nak makan...... siap tanya pendapat peminat2 lagi....


Mama pun mengalami benda yg sama.... utk dpt keyakinan baik tanya org ramai2 skit.... tapi apa yg boleh mama ckp lain2 org lain penerimaannya..contohnya mek mama dulu ok je time mengandung mkn nanas..malah nanas baginya adalah penambah tenaga..kalau tak mkn terasa sgt2 lemah... ada gak member seopis mama yg selamba je mkn nanas time preggie...

Mama pulak tak sure mcm mn...tp mama pernah mkn pajeri nanas time mengandung..in case skrg ni mama tgh pregnant dan mama pernah mkn pajeri nanas ..hehehe...tp dlm jumlah yg sikit la...terliur sgt... mama tak mkn nanas yg fresh... tambah pulak mama mmg tak suka mkn nanas fresh gitu..kalau buat kari, pajeri, gulai kuning bersama ikan kering dan acar tu mama feveret la pulak...

Tapi nasihat mama pd sesiapa yg nak sgt mkn ...kita kena tgk keadaan diri dan condition baby dlm kandungan kita...kalau mmg dah disahkan ok dan sihat oleh doktor...boleh la try skit...tp kalau kita ni mmg mempunyai masalah dan pernah keguguran...elakkan la..sbb bagi mama mengidam ni a matter of emotion... cuba muhasabah diri.. dan mama percaya semua akan sanggup berkorban selera dan keinginan dlm memastikan anak dan baby dlm kandungan terpelihara...

So kepada semua ibu2...jaga diri kita dan keluarga kita....love you....

2 comments :

SYANI said...

Masa awal2 mengandung memang tak digalakkan makan nenas especially nenas mentah.

SURIA AMANDA said...

setuju...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan