CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Wednesday, October 24, 2012

Amazing Zulfahmi Khairuddin

Siapa Zulfahmi Khairuddin??? Kalau dulu mesti ramai yg tak kenal...tapi sekarang namanya dah cukup familiar..dan sesiapa yg tak tahu semestinya orang yg tak mengikuti arus perdana la...hehe...then mama rasa korang boleh la google2 maklumat pasal dia...bukan apa may be one day dia akan memberi jasa yg bermakna buat negara setanding Datuk Lee Chong Wei, Datuk Nicol Ann David, Pandalela Rinong dan yg sewaktu dgnnya...

Inilah dia Zulfahmi tu....


Zulfahmi dilahirkan pada 20 Oktober 1991..di Banting, Selangor...Beliau merupakan pelumba Motorsikal Negara yg bertanding dlm Moto3..Mula berlumba pada tahun 2009 dalam acara 125cc.. Beliau berjaya mendapat petak pertama dalam Malaysian Motorcycle Grand Prix 2012 di Sepang pada 21 Oktober 2012 yg lalu..Walaubagaimanapun dia mengakhiri perlumbaan dgn menduduki tempat kedua di belakang Sandro Cortese...

Tetapi..pencapaian itu cukup membanggakan negara...Malaysia mmg mendambakan ada pelumba yg berjaya naik ke podium.....lebih2 lagi bermain di laman sendiri....Mama cukup bangga la dgn Zulfahmi..muda lagi...Time beliau menang tu..dia baru menyambut hari lahirnya yg ke 21...kiranya baru berumur 21 tahun 1 hari...kiranya hadiah birthday la tu...



Mama tak la begitu tahu sangat pasal race motor ni tapi mama rasa nak sangat letak kisah Zulfahmi dlm blog mama sebab mungkin boleh bagi link untuk org lebih mengenali Zulfahmi...sebab dia boleh jadi idola ramai org....Tahniah kepada ibu bapanya yg berjaya mendidik Zulfahmi dan dapat mengesan bakat anak dgn jayanya...Mama berharap Zulfahmi tidak akan lupa diri dan sentiasa berjasa buat keluarga, negara dan agama...

Zulfahmi dah menunjukkan langkah terpuji dgn melarikan diri semasa upacara sembur2 champagne semasa di podium....Alhamdulillah...tapi kesian pada negara kita kan....disirami oleh air syaitan...kenapa tiada ketegasan oleh pihak berwajib...atau kerana kita terlalu ingin menjaga hati orang bukan Islam.....

Sebenarnya mama ada jugak kebimbangan di hati bila tgk Zulfahmi melangkah ke podium...takut terkena arak..tapi keran didikan dan pegangan agama yg baik...Zulfahmi dgn beraninya melarikan diri...begitulah yg kita nak...kita perlu bertegas dan yakin dalam beragama....Allah sentiasa ada dan akan menolong kita...



So....semoga kita semua dapat melahirkan generasi yg berani, bijak, beragama dan berhemah....
Wassalam....

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan