CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Monday, October 22, 2012

Bluetooth...


Mama yg tak berapa pandai sains dan rekacipta ni mmg seakan tak berapa dapat meneka kenapa Bluetooth dinamakan sedemikian..kenapa blue? kenapa bukan red? kenapa bukan green? purple atau nama lain????? kenapa???? aihhhhh...akhirnya mama malas nak memikirkannya lagi....nak mencari jauh sekali...bagi mama guna aje lah kemudahan tu...hehehe (jgn tiru mcm mama,ok)

Sumber dari Wikipedia menerangkan tentang asal-usul nama BLUETOOTH

Perkataan Bluetooth ialah versi anglicised Blåtand raja Denmark,sempena nama raja abad kesepuluh Harald Denmark, yang menyatukan bahagian- bahagian Norway dan suku-suku Denmark ke dalam sebuah negara tunggal (hasil menyatukan suku-suku yang sebelumnya berperang, termasuk suku dari wilayah yang sekarang bernama Norwegia dan Swedia).Dengan keupayaan raja itu sebagai perhubungan rakyat, Nama Bluetooth digunakan mirip dengan teknologi bluetooth sekarang yang boleh menghubungkan pelbagai peralatan seperti komputer personal dan telefon selular.Logo bluetooth berasal dari penyatuan dua huruf Jerman analog dengan huruf H dan B (singkatan dari Harald Bluetooth), iaitu (Hagall) dan (Blatand) yang kemudian digabungkan.


Oooo...tapi itu bukan matlamat mama menulis hari ni....mama sebenarnya sedih sbb dah byk hari bluetooth telefon mama tak berfungsi...rasanya setting ok je..mama tak pernah usik apa2...

Pada mulanya mama ingat yg lappy mama yg problem sbb connection between them failed....pastu tetiba member mama nak tumpang bluetooth dr phone dia ke lappy mama...aikkk ok2 jer...mana aci...tension...

Walaupun handphone mama bukanlah smartphone ...telepfon biasa2 aje... tp ia amat berguna ...mama suka amik gambar kat phone tu sbb senang aje mama nak bluetooth ke lappy..kebanyakan gambar tu penting sbb mama nak letaklah dlm blog ni...mama malas la nak amik guna kamera atau tumpang phone canggih papa.....

Segala kitaran hidup berblog mama tergendala..ini yg merunsingkan mama....sooooo takde mood.....

Saja je sebenarnya nak kongsi STRESS mama dgn sesiapa sudi membacanya....sorry.......



0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan