CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Monday, June 17, 2013

Selamat Hari Papa...Love don't cost a thing!!!

Semalam merupakan hari bapa..so mama ucapkan Selamat Hari Ayah buat ayah mama yg tercinta dan Selamat Hari Papa buat hubby mama yg tersayang juga.... tak lupa juga Selamat Hari Abah buat bapa mentua yg tercinta juga..

So...semalam mama ingat nak buat just a simple surprise for papa... not costly tp bagi mama sesuatu yg mempunyai sentimental value....

Mama nak semuanya terjadi dgn naturally.... kata LOVE DON'T COST A THING kan... (padahal tak de budget..hehehe)

So mama come out dgn satu idea....

Mama pun pergi la supermarket kat sebelah opis mama dan mama beli satu ais krim yg sedap....
Balik aje ke opis mama pun buat la kad deko sikit...memandangkan masa nak balik tinggal lagi dalam 15 minit..mama just buat yg simple aje...

Ini dia......




Pastu bila sampai aje kat umah...alhamdulillah papa belum sampai lagi...tapi nak buat macam mana mama tak boleh teruskan agenda sebab Princess mama macam dah kelaparan sgttt.... so mama breastfeed Princess dulu... bila dah nmpk ok... mama pun teruskan agenda..

Agendanya..

Mama letakkan ais krim dan kad itu kat dlm freezer... 

kemudian bila aje papa balik..mama pun kononnya minta la tolong dia pergi ambil ais kat dlm freezer..kononnya plastik ais tu melekat kat freezer dan dah beku....mama kononnya tak kuat nak tarik...

Papa pun menonong pergi ambil plastik ais..."eh, ni ok je..tak de melekat pun"...
Ya Allah.... boleh papa tak perasan yg mama ada letak kad dan ais krim kat situ...dua kali mama suruh dia pergi buka freezer..dua kali dia tak nmpk.... tensionnnnnn...tak menjadi la surprise mama... last2 mama yg tunjuk...iyalah kan dr dia tak nmpk langsung.... mama ingatkan dia nak menyakat mama..rupa2nya mmg dia tak nmpk........papaaaaaaaaaaaa geramnya mama....

Tapi tak pe lepas tu papa datang cakap thanks and kiss mama... hehehe... adik2 mama semua gelak sebab surprise tak menjadi dan papa yg tak nmpk kad tu... diorg pun geram sbb diorang dah nmpk awal2 lg...

So kami pun makan sama2.. mama beli satay..bukankah keriangan akan bertambah jika dikongsi bersama... jom makan ais krim sama-sama... 

Love you papa..you are such a beautiful miracle that Allah sent to me...Thanks for your love dan care...Love you till Jannah...


p/s: korang berminat tak dgn idea mama...boleh je try pada yg tersayang..tak perlu sesuatu yg mahal utk membuat yg tersayang tersenyum....

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan