CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Wednesday, June 26, 2013

Cemburu wanita...

Hai..
Pernah tak korang rasa cemburu?????? hahaha... sebagai wanita normal cemburu mmg tak boleh elak...kalau yg belum kahwin..cemburu kat boyfriend..kalau yg dah berkahwin ni..ermmm pada suaminya la...
Perlukah cemburu? haaa... yg ni tak boleh jawab..sebab kdg2 cemburu bukan sesuatu yg dirancang.. cemburu datang dgn sendiri.. cuma macam mana kita nak mengawal cemburu tu yg penting... kiranya mcm mn nak handle cemburu tu...
Mama mmg seorg yg cemburu..standard la kan...

Dari pemerhatian mama dan pengalaman..wanita cemburu kerana:-

  • bila tgk kemesraan suami atau boyfriend dgn wanita lain
  • bila sms atau call suami/boyfriend tak angkat
  • bila suami/ boyfriend puji org lain
  • bila tgk wanita lain ada baju2 dan beg cantik
  • bila mak atau ayah sayang adik-beradik yg lain
  • bila tgk org lain ada body cantik..kita plak tayar berlapis-lapis
Ermmm byk lagi sebenarnya..tak larat la mama nak senaraikan... tau2 sendiri la ye...hehehe

Apa2 pun pandai2 la kawal cemburu...mmg cemburu tu tanda sayang... tp kalau melampau-lampau, cemburu juga boleh buat hilang rasa sayangnya...
Eh..mama ni tau je.. mmg la tau..tp nak mengamalkan tu yg suuuuuusahhhhhh tu..

So... peringatan utk semua termasuk mama... perangi dan tangani cemburu dgn bijak...ok...dah..
Bye...

1 comments :

adda syuhada said...

betul2....point yang kedua sampai ke bawah tu memang kena betul ngn diri sendiri...waaaaa

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan