CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Wednesday, January 18, 2012

Kasihanilah Wardina...

Mama ada jenjalan kat satu blog tadi nama dia AIYANG DISAYANG....mama pun bacalah entry yang menarik dan menyentuh hati mengenai Wardina dan kerana itulah mama menulis entry ini di blog ini...


Rupa2nya kerana dirompak pun manusia sanggup menyebarkan fitnah dan kata2 keji...sudahlah dizalimi...disakiti hati pula...mengucaplah byk2 wahai insan..cuba lah sekali-sekala berfikiran wajar dan cuba menyelami kesusahan orang walaupun orang itu pernah menyakiti kita.....apatah lagi sekiranya orang itu langsung tak pernah kenal pun kita..hanya kita je yg sibukkan diri mengata dia...

Kenapa?????

Bagi mama Wardina men'tweet' kejadian rompakan di rumahnya sejurus kejadian adalah utk mengingatkan kita semua agar berhati2 dlm menjaga keselamatan keluarga selain drpd berkongsi kesedihannya..
Salahkah seorang Islam berpesan kepada saudaranya????
Sekiranya timbul niat di hatinya utk mencari publisiti..itu urusannya dgn Allah..kenapa kita nak menyibukkan diri?

Kenapa semua itu disalahtafsirkan oleh segelintir manusia yg merasakan diri mereka sahaja yg PERFECT????Usah membuat andaian yg boleh mengeruhkan keadaan...kita sepatutnya menyenangkan hati saudara seagama yg berduka..bukan menambahkan bisa pada lukanya...

Ya Allah..tunjukkanlah kami jalan yang benar.....

1 comments :

sue zainun said...

yup..xpatut la mcm tu kan..wardina cuma nak bg peringatan pd org lain je..dikira membantu la jgk tu..ade ke plak dikata saje nak kontroversi..sian wardina

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan