CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Thursday, January 31, 2013

Laksa buat sakit urat????

Laksa???? mama rasa ramai orag Malaysia yg menggemarinya...

From Google

Kalau mengikut petua org lama2 (mama dgr dr arwah ibu mama) kalau makan laksa akan jadi sakit urat... sebab tu la perempuan mengandung tak digalakkan untuk makan time berpantang sbb time tu, segala urat saraf baru nak recover...

Sebagai anak yg patuh (hehehe)..mama ikut aje...iyalah kalau kena sakit urat...susah gak..tak boleh nak tidur selagi tak berurut walaupun sekadar urutan manja....

Laksa mmg feveret mama..tak kira laksa negeri mana pun... tu yg susah sikit nak kekal pantang..kalau ikut arwah ibu mama, ermmm dalam setahun lepas pantang pun dia takkasi...tp mama yg degil juga..cuba la try jugak..ermmmm mmg ada betulnya... sakit urat mcm mencucuk2... insaf la kejap... bila dah ok...kalau ada laksa mkn jugak....

Malam td malam keempat bacaan tahlil untuk nenek papa...so menunya Laksa Penang, Laksa Kelantan dan Laksam... itu mmg package utk hidangan dia la....

Mama tak makan byk..semangkuk aje..mama mkn Laksa Penang... ingatnak tambah Laksa Kelantan ..tp mcm takut gak..iyalah kan ..mama kan tgk pregnant..dah la skrg ni selalu aje lenguh sini...lenguh sana....mkn pulak Laksa...

Dan hasilnya..sejak dr nak tidur semalam sampai ke detik ini..di pagi hari...mama rasa penangan Laksa dah mengena mama..mama rasa lenguh dan letih....tapi nasib la kan..siapa suruh mkn...malas nak mengadu dgn papa..nnt papa berleter pulak...

Tapi kejadian macam ni mungkin tak dialami oleh semua org.... mungkin org2 yg terpilih aje....hehehe...Alhamdulillah kepada sesiapa yg tak mengalami sebarang komplikasi dgn makanan...
Kepada yg senasib dgn mama, bersyukur la ye...sebab takde la memudaratkan sgt... ada lagi yg mengalami komplikasi yg lebih teruk.... anggap aje itu ujian drpd Allah..agar kita tidak leka dgn nikmat dunia... sekurang2nya apabila kita sakit..kita akan lebih dekat dgn Allah....

Selamat bersarapan...


3 comments :

*azni* said...

sy penah dgr org ckp laksa boleh buat skt urat..taktau la betul ke tak sbb sy bukan penggemar laksa..

Amanda Suria said...

x pasti plak....tp yg penting SA penggemar Laksa tegar...

Simplemama said...

ermmm...bergantung atas antibodi kot..hehehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan