CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Wednesday, January 9, 2013

Nenek GAYUNG!!!

Kepada yg suka cerita seram yg lucu leh la menonton satu cerita yg best di Saluran 952 Astro Box Office.... hehehe... ada cerita dr seberang..tajuknya Nenek Gayung...  dr tajuknya mesti bunyi macam pelik kan.... tapi cuba la tgk....


Ceritanya pasal sepasang suami isteri yg sudah tua...Isterinya seorang pemandi mayat..manakala suaminya seorang penggali kubur... suatu hari nenek tu meninggal dunia...suaminya yg terlalu cintakannya ingin memandikannya sendiri..tp kerana sudah keuzuran, suaminya meninggal tanpa sempat memandikannya..disebabkan mereka duduk jauh drpd org kg yg lain.... mayat mereka lambat dijumpai..bila dah jumpa mayat sudah berbau busuk..kerana kurang kesedaran dr org kg..mayat nenek hanya ditanam begitu sahaja tanpa dimandi dgn sempurna....kerana itu roh nenek mula merayau2 ke pelusuk kg...misinya hanya satu iaitu mencari org yg sanggup memandikannya.. nenek gayung akan membawa bersama sebiji gayung dan sehelai tikar..tp nenek juga akan membunuh sekiranya mereka yg dijumpainya tidak melayan kehendaknya dan bersikap kurang ajar...sebagai balasan dia akan memandikan org tersebut dgn air panas..

Namun pada suatu mlm nenek gayung telah bertemu dgn seorg anak muda yg baik hati bernama Duta... Duta  menunjukkan rasa hormat kpdnya.. Kerana itu nenek telah menjelmakan dirinya dalam rupa seorg gadis yg cantik bernama Dewi... Duta yg baru putus cinta mula jatuh hati kepada Dewi... lantaran itu byk kisah yg lucu dan mengejutkan terjadi ....paling best part Duta dan kwn2nya berjumpa dgn tok bomoh utk menghalau roh nenek gayung..mereka diajar mantera yg dilagukan ala dangdut..hehe...

Nanti kalau ada kesempatan leh la tgk..tp sebenarnya cerita ini hanyalah utk hiburan semata2 sebab bagi mama takde unsur pengurusan jenazah mengikut Islam..ini mungkin terjadi kerana berkemungkinan besar cerita ini bukan ditujukan utk memberi pendedahan mengikut syariat Islam...dan mungkin juga mereka bukan Islam.biasalah Indonesia...rupa dan percakapan belum menggambarkan agama mereka....dan yg paling penting cerita ni tak sesuai utk anak2 kecil sbb ada byk pelakon yg seksi2.. dan takut salah pemahaman dr segi akidah...

Dan pastinya baru aje semalam, mama tgk sequel cerita Nenek Gayung ni..iaitu Kakek Cangkul...cerita suami kpd nenek gayung itu.....kakek itu samalah macam datuk...

3 comments :

wida said...

nak tgk takut..tp mcm kelakar lh pulak,,hehe

Amanda Suria said...

Nenek Gayung? hehehe....nenek ni mandi guna gayung la tu...

Simplemama said...

hehhe..mmg kelakar..dia mandikan org guan gayung....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan