CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Sunday, January 13, 2013

Zizan oh Zizan...

sebenarnya mama satu family mmg suka sangat tgk benda komedi ni... siri2 raja lawak mmg tak pernah miss... dah Maharaja Lawak Mega 2012 kali ni mmg tak pernah miss la... siap record..tgk ulang2...
of cos mama paling suka JOZAN...
alahai dalam 2 minggu Johan pulak sakit kaki..kena bedah..kena rehat..baca dalam paper hari selama 6 bulan....

kita yg menonton ni pun rasa sedih dan tak puas..apalagi perasaan Zizan..partner Johan yg terchenta itu...
kita boleh nmpk dr setiap persembahannya sejak Johan takde...macam tak selesa aje... yg minggu ke-7, time kat Terengganu... mama rasa ok ..sebab time macam menjadi jugak..lagipun baru aje Johan takde..rasa kesian begitu menebal...

Tapi mama minta maaf la..yg baru2 ni ..yg buat kat Perak tu...oopppsss...mama macam rasa tak nak tgk aje...yg tajuk peribahasa tu..mama jadi naik menyampah dgn sikap spastik Zizan yg melampau...


Tau la dia tertekan dgn ketiadaan Johan...tp kawal la sikit sikap tu... bukannya tak biasa buat sendirian... Zizan sepatutnya lebih bersedia dan jgn tonjolkan kekurangan akibat ketiadaan Johan..benda tu simpan kat belakang la dulu...

Nanti bukan simpati yg dapat tp cacian pulak yg menyusul.... Zizan kena tonjolkan profesionalisme dan berdikari..tunjukkan tanpa Johan dia still yg terbaik....pastu bila Wulan ala2 menegur...dia byk la menjawabnya... kenapa perlu byk menjawab?  kenapa perlu nmpk resah...
Sebagai penonton mama dpt rasakan Zizan dah tak tentu arah tanpa Johan..begitu besarnya impak Johan pada JOZAN...


Mama dapat rasakan yg Zizan mampu.....entah kenapa tetiba aje mama predict yg kalaulah Johan yg berada di tempat Zizan sekarang ni.....mama rasa Johan boleh handle... tapi tak tau la kan..itu hanya andaian...
Mama jadi frust sebab mama mmg nak JOZAN yg menang....Nasib Zizan telah buat silent comedy dgn agakbaik..jadi dapatlah cover kekurangan pusingan peribahasa....
Apakah final nanti Johan akan datang???? boleh kah...rindu rasanya dgn lawak Johan tu....sekiranya Zizan terpaksa mengharunginya sendirian..mama doakan Zizan lebih bersedia dan menerima kekurangan yg ada dan menggunakan peluang utk mencipta kemenangan... kerana mama tau Zizan BOLEH......

Suka tgk lawak guna imej Ustaz Azhar Idrus tu...kelakar....


0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan