CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Saturday, September 24, 2011

Gubahan Bunga Topiari

Sejak mama tgk satu gubahan bunga topiari kat Majalah Mingguan Wanita...Gambaran bunga tu asyik mengganggu fikiran dan minda mama..ala2 menghantui gitu...mama macam berkenan sgt nak cuba gubahan tu..tp mama tak pernah buat gubahan sebegitu...


Hati mama ni meronta2 nak suruh mama buat...
akhirnya mama beli la peralatannya...bunga plastik sekarang ni sikit punya mahal...hahaha..
tapi itu tak mematahkan semangat mama nak mencuba topiari nan indah...tp mama confuse gak tak yg mama buat tak indah..hehehe...



Nekad punya pasal..mama buat jugak hari ni...mama buat pg td lagi sebab time tu Uyeeh ikut tok abah dan tok manya pergi Pasar Borong WCY...adik pulak tidur...walaupun kesihatan tak begitu baik..sbb dah nekad..mama teruskan jugak...mama sebenarnya demam mengejut...tiba2 je demam..papa kata sb demam rindu kat papa..iyalah papa kan dah seminggu pergi kursus....


Tapi sori ek..mama ambil gambar gitu2 je...

Bunga2 tu gunting dan pisahkan dari daun2 dan batangnya...

Letak span macam dalam gambar...tiang yg kat tgh tu mama guna lidi satay..mama gabungkan dua
batang dan balut dgn tape yg buat batang bunga tu..kalau tiang tu guna rotan lagi bagus...

Inilah hasilnya....utk bagi nampak menarik mama buat riben..riben tu mama guna
kain organza..utk nmpk lebih guna riben kertas ...lg mantap..mama dah kehabisan riben kertas
sebab tu guna je apa yg ada...

Amacam?? comey tak...mama rasa oklah utk first timer macam mama ni...yg penting Uyeeh dan adik suka...di orang cakap "cantiknya mama buat bunga,,"
Itu pun dah cukup membuatkan mama tersenyum..thanks anak2 mama...
Oh..ya papa dah balik dari kursus..papa pun suka..cantik katanya..membakar semangat ni..nanti leh cuba buat lagi....

2 comments :

~izan~ said...

cantik! kalau beli dah siap mahal mcm nie...lepas ni boeh amik tempahan pulak =)

bila anak puji terus kita rasa bangga n terharu kan =)

Simplemama said...

thanks izan...baru bermula..hehehe...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan