CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Saturday, December 15, 2012

Drama: Biarlah Rahsia..

Hai..korang dah tgk drama di Astro Prima..tajuknya 'Biarlah Rahsia' lakonan hebat Tiz Zaqyah, Zahiril Adzim, El-Faeza Ul-Haq, Norish Karman, Zaidi Omar dan Kazar.


Sebenarnya drama ni telah disiarkan dah..tp time disiarkan tu mama tak berkesempatan nak menontonnya...
Dan, malam ni ia disiarkan lagi...mama pun terasa nak tgk...kenapa??? sebab mama yakin yg citer ni mesti best sbb pelakon2nya mmg best2 semuanya...

Zahiril

Tiz

Norish

El-Faeza
Ceritanya mengenai seorang jururawat lakonan El-Faeza yg bernama Puteri yg ditugaskan menjadi jururawat peribadi Nila (Tiz). Nila merupakan menantu kpd Tn Aziz (Zaidi) dan Pn Hamimah (Norish) dan isteri kpd Rizwan (Zahiril) dikatakan mengalami kemurungan tahap melampau.
Sepanjang Puteri berada di sana, terdapat byk keraguan yg menyebabkan hatinya mendesak utk menyiasat..Nila sentiasa mengatakan rumah itu rumah neraka dan dia tidak gila...dia juga mengatakan semua yg ada di rumah itu yg gila..Nila sentiasa mendesak Puteri membawanya lari...

Selepas menyiasat rupa2nya Pn Hamimah yg menjadi punca segalanya. dia terlalu taksub ingin memiliki cucu perempuan sehingga sanggup membunuh cucu lelaki..Lebih malang bg Nila kerana semua anak yg dilahirkan adalah lelaki...Rizwan yg terlalu mengikut kata bondanya juga hanya melihat sahaja penderitaan isterinya..
Nila juga menjadi mangsa rogol Tn Aziz sehingga mengandung.

Puteri cuba utk menyelamatkan Nila tp tidak berjaya..Akhirnya dia juga menjadi mangsa seperti Nila..dikurung dan dipaksa meneruskan impian Pn Hamimah utk mendapatkan cucu perempuan.. ceritanya berakhir begitu sahaja..mereka semua kekal di rumah banglo yg berada di pedalaman itu..dan rahsia mereka kekal begitu sahaja... betul2 BIARLAH RAHSIA...
Kesimpulannya semua yg kat rumah tu psiko....yg menonton cerita ni pun macam dah nak psiko...Adakah wujud org mengalami nasib begitu???Arggghhh..tensionnya....minta dijauhkan .

12 comments :

Anonymous said...

cerita ni agak best . tp sayang endingnya menyakitkan hati

Anonymous said...

Sakit hati..huuu

AZMAN ZAINOL said...

Ceritya serupa kalihampot buat sakit hati aq tengok cerita tak logik langsung cuma barisan pelakon yang hebat tapi ending serupa apa..... paham paham ja la na

Ross Sapirin said...

Cerita ni best tapi Ending cerita ni menyakitkan hati..

Anonymous said...

whenever i'm finished watch this movie,,the first word came out from my mouth is,,what the fu** off story?? just a zero ending!

Unknown said...

setuju, sakit hati betul ending mcm tu jeO_o

miss. aada said...

setuju, sakit hati betul ending mcm tu jeO_o

kayrol azhar said...

Ending tah paper....hampehhh...bayar Astro mahal2...tp crita lgsg x berkualiti

kayrol azhar said...

Ending tah paper....hampehhh...bayar Astro mahal2...tp crita lgsg x berkualiti

Unknown said...

best tapi ending menyakitkan hati.klau putri dpat bongkar kn best

Syaf Azmi said...

ending menyakitkan hati.best2 dah

Nice Jazz said...

sy tgk cerita ni
mula nampak bestnya
rupa2nya hampeh
buang masa den jer..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan