CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Wednesday, December 12, 2012

Bye-bye STRESS


Anda stress????? opps..mama ni selalu aje majmukkan bahasa Inggeris dan Melayu...mesti korang stress dgn sikap mama kan???

Mama bukanlah pakar motivasi, yg nak kasi tips atau langkah2 menjauhi stress...
Tapi mama ada satu cara yg cukup efektif utk mengawal stress yg menguasai mama..hehehehe...

Mama akan tulis segala masalah mama..time menulis tu mama mestinya akan menangis..kadang2 sampai bengkak2 mata mama..lebih2 lagi kalau mama meluahkannya pada waktu malam..esok tu mata mama akan jadi macam mata org Korea...

Dalam masa mama bercinta ngan papa dulu..kalau mama ada masalah, mama akan tulis..kemudian mama lipat dalam bentuk jet.... mama mengharapkan mama dapat menerbangkan masalah mama tu..

Bila dah lama menjalani kehidupan di dunia ini...mama sekarang lebih suka mengadu kepada Allah...terasa lebih lapang dan puas... mama tahu ALLAH MAHA MENDENGAR...mama memohon agar Allah memudahkan segala urusan mama...mama sekarang lebih redha dgn stress krn dgn adanya stress mama akan lebih berusaha.... mama cuba pujuk diri mama supaya mempositifkan segala stress dan masalah yg hadir dlm diri mama...
Mama masih dlm proses pembelajaran dlm mengawal emosi...Ya Allah semoga mama dapat melayari hidup ini dgn keberkatan-MU...


0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan