CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Tuesday, February 25, 2014

Perkara Yang Paling Ditakuti Seorang Isteri : Gagal dihubungi

Assalamualaikum...
Antara yg ditakuti oleh seorang isteri ialah apabila suami GAGAL DIHUBUNGI...
Fuhhhhh...mmg kusssss semangat kalau suami gagal dihubungi.. tp make sure ye gagal dihubungi utk masa yg agak lama ye..jgn la kalau tak boleh dlm 5 minit dah resah...dah nak pitam... tu bkn suami yg bermasalah tp kita...kikiki...
Kenapa wifey tension bila hubby tak angkat phone atau tak jwb what'sapp..tak reply fb messenger...????

  1. Pada peringkat awal iaitu dlm dua tiga percubaan pertama..wifey akan fikir may be hubby pergi tandas, ada client..jumpa boss
  2. Dlm 5 atau 10 cubaan call yg seterusnya..mungkin selepas setengah jam dr percubaan pertama..wifey mula pelik...mula rasa hubby bimbang keselamatan hubby...
  3. Dlm sejam lps tu cuba lagi...wifey akan mula fikir yg hubby ignore call..iyalah sibuk mcm mn tak kan tak terpandang miss call langsung...
  4. Lps 2 jam..belum berangkat lagi... mula la si wifey merangka possibilities yg mungkin terjadi...dan yg plg mengganggu minda...adakah suami keluar dgn orang lain????? #wanita lain...
  5. Lps berjam-jam masih belum dpt contact... si wifey mmg ada curiga tp dlm sama rasa bimbang kalau ada apa2 kecelakaan.. oh suamiku..di mana kau????
  6. Ermmm kalau dah 24 jam tak dapat jugak call..sila telefon polis ye..hah....yg tu mmg akan diangkat sbb diorang ada operator 24 jam ...
Kenapa seorang isteri takut?? Sebab sayang laaaa..hukhukhuk..

Para suami alert la..sesibuk mcm mn..ingat isterimu..tgk la telefon tu..beli mahal2 sbb nk guna bkn nk simpan... tak logik..if u are ok..u tak tgk langsung telefon..kecuali kalau mmg tak leh check langsung telefon..meeting panjaaaaanggg sgt... bgtau la dulu wifey..jgn ambil benda ni mudah dan remeh... suami yg baik takkan biarkan isteri bersedih...

Dannnnn pada para isteri.. peringatan utk mama sendiri...jgn sesekali terus MELENTING apabila suami mula membalas panggilan kita yg dah beratus kali tu.. bg masa dia explain dulu..dgr satu2.. mana tau kalau dia betul2 dlm kesusahan..jgn serang terussss... iyalah if suami mmg dilanda masalah..kita pulak terus melepaskn ledakan gunung berapi kat dia..down la dia...sedih la dia..BERDOSALAH KITA..
Tanya atau persoal hanya apabila penerangan yg diberi macam pelik..mcm ragu2..hehe..
Kalau masih boleh diterima akal... senyap.. senyum tanda mengiyakan..

Mesti akan ada yg tanya... eh kenapa senyap dan senyum??? Tak puas hati la mcm ni..Bagi mama takpe... kerana..
  1. Kalau suami kita bercakap benar, dia akan gembira krn isterinya begitu memahami
  2. Kalau suami kita menipu, dia akan merasa gundah sendiri melihat kita begitu tenang... dan percaya penipuan itu tidak lama.. akan terbongkar dgn izin Allah.. kita akan tahu atau suami termalu sendiri..
Jadi jom cuba kawal kemarahan..cuba byk bertenang.. suami suka sgt kalau isteri selamba dan percaya padanya..jadi cubalah..tp kalau suami terlalu ambil kesempatan dgn kemurahan hati kita... carilah jln dgn bijak.. berdoa byk2 pd Allah.. jika benar syg berusahalah utk mengekalkan kesejahteraan..
Wallahua'lam..

#ketika entry ini ditulis..papa yg tak reply fb messenger mama sejak pagi tadi..dah balas...Alhamdulillah tak hilang rupanya suami mama..hihihi..



0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan