CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Tuesday, February 11, 2014

Pengantin Baru tolong jangan POYO!!!

Assalamulaikum...

Sebelum mama meluahkan apa yang terpendam dihati mama ni..mama nak ucapkan selamat pengantin baru kepada semua yg baru aje berkahwin..of coz la ramai yg kawin raya cina hari tu,kannnnn... ermmm teringat time kawin papa dulu..hikhikhik

After raya cina ada juga yg kawin... ada tu yang tak kisah cuti sekolah ke tidak...

Mama dan papa pergi la ke kenduri seseorang baru2 ni..
Actually pengantin buat majlis di rumah bapa saudaranya..
Mama dan papa cukup kenal dgn bapa saudara dgn mak saudaranya...

Bila kami sampai..pengantin tengah mkn.. so kami pergi la mkn dulu.. tuan rumah dtg dan menyapa kami..
Bila dah habis mkn, kami masih duduk di meja mkn. Tetiba pengantin lelaki pun keluar la dan menuju ke arah khemah tetamu.. mama ingatkan dia akan menyapa atau sekurang2nya senyum..tapi hampa..dia hanya berlalu ke meja buffet. Dan mkn tembikai.. dlm masa sama bersembang dgn sepupunya..
Mama masih berfikir positif..iyalah kan mungkin dia tak tgk kami langsung sbbnya dia dok asyik ckp dgn sepupunya..ok..tak pe...
Kemudian papa pun mengajak pulang..lps berjumpa dgn tuan rumah, kami pun keluar.. papa mendahului mama..mama lihat papa berjln beriringan dgn pengantin.. oooo kira dah bertegur la tu kot...
Papa pun masuk ke dlm kereta.. pengantin berdua tu dok bergurau senda berhampiran kereta .. mama berjalan melewati mereka..
Cuba mencari pandangan mata mereka...mereka hanya memandang sepi ke arah mama...dan mereka meneruskan acara usik-mengusik mereka...
Apa ni??????
Mama yg geram..terus mengomel kat papa....
"apalah pengantin tu tak langsung tak tegur tetamu.. senyum pun tak..."
"tu ar... adoiiii... budak2,"balas papa.
"Iya mmg mereka tak kenal kita...tp apa salahnya tegur ke... senyum pun dah cukup..kita ni meraikan mereka...oiiii tension...mama ni tunggu nk tegur diorang tp diorang buat derrkkkkkk jerrr.."

Mama mmg geram dgn pengantin tu..bagi mama kenal ke apa ke..tak penting.. sebagai pengantin..yg penting tetamu kena la dilayan.... mereka dtg nk meraikan kita... tolong la tunjuk penghargaan sedikit... korang kan nk melayari bahtera rumahtangga ..status pun dah berubah...so tolong ubah perangai..be matured.. jd lebih beradab.. tak rugi berbudi bahasa..





0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan