CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Monday, February 17, 2014

Lelaki normal memang nak POLIGAMI!

Semua lelaki normal mmg nk berpoligami...secara jujurnya... kalau dia cakap tak nak ada laaaa tu something wrong somewhere...sama ada dia tipu sbb nk jaga hati pasangan..atau mmg dia tak ada kecenderungan pada wanita.... nauzubillah... lelaki2 kat luar sana mesti dok angguk kepala dah semuanya... tapi bagi lelaki yg waras...dan mereka masih kenal diri dan kemampuan mereka terpaksa melupakan impian mereka.. waras di situ bknnya bermaksud yg berpoligami tu tak waras...takkk ...
Jangan salah anggap ye....mama bkn apa-apa... bagi mama kalau mereka rasa mereka mampu ...teruskan...kalau rasa tak mampu...jgn paksa diri... sbb bukannya poligami tu wajib...
Jadi kewarasan tu penting dlm membuat keputusan... sbb dari satu keputusan byk stakeholders atau org2 yg turut merasai kesan drpd keputusan itu..
Mama hr ni bkn nk citer pasal poligami secara total sbb mama tak pandai eh sgt... mama kena belajar dulu...
Tapi mama nk kongsi luahan hato seorang lelaki yg terlalu ingin nk berpoligami...hihihi...
Hari2 dok post kat FB status yg menunjukkan kecenderungan itu...ada dlm bentuk sindiran, lagu, puisi hati...haha...kelakar pun ada.. tp status dia lebih kpd si idaman hati yg menolak utk dilamar... rupa2nya si gadis impian dah bagi hint untuk menolak... alahai...
Tapi mama kurang pasti bagaimana respon si isteri...mama rasa dia nk tunggu si gadis setuju...barulah dia nk membodek isterinya...
Tapi nmpknya agak sukar sbb si gadis asyik bg lampu merah...
Bila tgk status si lelaki ni mcm ni...ada gak lucu...ada jugak berdebar... ialah sbb geng2 dia asyik dok menyakat yg dia hanya mampu cakap je...buat takut...hihihi berdebar...mama jd takut wehhhhh sb dia kawan papa...huhu..sendu mama....
Tapi mama terfikir jugak.. ada tu lelaki yg dok gebang seluruh dunia nk kawin tp tak kawin2... yg senyap2 tak kata apa..tup..tup kawiiiiinnnnn... rezeki masing2..
Apa yg penting kena jujur pada dia.. sebab kita lebih kenal diri kita...tepuk dada tanya iman... jangan sesekali ketepikan agama dlm membuat perhitungan... ingat yg tersayang...

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan