CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Sunday, March 16, 2014

Mati di Konsert Akhir Zaman..

Baru je dua hari lepas 14 Mac 2014.. 5 remaja kita meninggal di Konsert..yg menyedihkan 3 daripada Melayu dan beragama Islam...

Speechless.. apo nak dikata.. jujur mama mmg tak tahu pun ada penganjuran konsert puaka tu.. hinggalah terdengar kat tv dalam berita Awani 501 pasal kematian tu...ye terdengar sebab pada masa tu mama dok seterika baju..hihi..tv pasang sebab telinga still boleh dengar..bukan apa tunggu update news pasal MH370...

Apa lagi bila aje dengar berita yg tak sedap didengar tu..mama pun terus ke depan tv.. Pemberita Aswad yg melaporkan..
Alahai.. kenapa la konsert macam tu dianjurkan.. mmg sah2 tak mengikut ajaran Islam.. Itu mmg mama tak boleh komen sbbnya..mmg banyak pun acara yg dijalankan kat negara kita ni tak mengikut ajaran Islam yg sebenar.. tap sekurang2nya bukankah kita sedang dalam kekalutan sekarang ni..MH370 tak jumpa2 lagi... terbaru dikatakan telah dirampas...
Adoyaiii..dalam sedih2..boleh pulak konsert berskala besar dan yg boleh menjahanamkan bangsa dan agama dijalankan...
Sedih..mmg sedih... dalam ramai2 orang dok sembahyang hajat nak minta belas ihsan Allah semoga dipermudahkan pencarian MH370... kenapa perlu kita menambahkan kemungkaran Allah... nak cabar Allah ke???? usah mimpi la... Bersyukurlah Allah dah bagi kehidupan... dah bagi nyawa.. kenapa dimungkari lagi nkmat Allah...

Melihatkan anak2 remaja... mmg menyedihkan..pathetic... inikah gambaran pemimpin kita???? apakah remaja yg berkiblatkan hiburan nak dijadikan khalifah???

Ya Allah..ampunilah dosa kami...

Wahai anak2..janganlah engkau mengaibkan ibubapa engkau dan diri sendiri.. mengapa engkau buka aib sendiri sedangkan Allah sentiasa menyembunyikannya????

Mama sebagai ibu mmg tak boleh lari dari memikirkan perasaan ibubapa anak remaja yg meninggal dunia kat konsert tu... Nauzubillahiminzhalik...

Ya Allah Ya Tuhanku..janganlah Engkau pesongkan hati kami setelah Engkau berikan kami hidayah dan petunjuk...Terimalah taubat kami...

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan