CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Monday, November 18, 2013

Sayangkan isteri tinggal-tinggalkan...

Ok.. setakat ni dah hampir 8 jam papa (suamiku terchenta) meninggalkan aku...katanya ke Penang.. kursus ke apa..( dah tgk surat dan tentatif, inshaa Allah bulih dipercayai)..
Ya Allah rindu dah mula menyulam.. cheewah...
Aku sebagai isteri yg solehah ( aamiinn).. mmg terasa cukup boring bila mengenangkan suami yg pergi out-station ke.. kursus ke...seminar ke.... kalau yg melibatkn jarak jauh dan byk hr...tensiooooonnn...

Perbualan ptg semalam dgn papa:(perbualan di'key ell'kan)


Mama: esok pa nk Penang.. boringnya..
Papa: apa plak boringnya .. anak2 kn ada
Mama:papa ni... bg mama, papa la bes fren mama..bila pa x de.. sunyi la mama ( bajet baik.. nk jd cam 3 ustazah)
Papa:nk kawan ke? Meh papa cari.. mama bg tau je.. umur brp.. muka mcm siapa..
Mama: amboi papa... eleh mampu kaaa?
Papa: tak pa la x mampu..demi mama yg nk cr kwn..papa sanggup
Mama: dah.....tak pyh.. dussss...

Mama pun mula masam tak boleh blah... ingat kan ada la yg nk pujuk..
Ermmmm.... lambat la....
Babai merajuk... buat letihhhh aje..

Gurauan yg mmg pantang isteri dgr... bagi suami ada byk agenda knp buat lawak gitu...antaranya:

  1. kdg2 benda tu saje je nk buat lawak ngan wife dia..konon kelakar la tu
  2. Mmg ada niat nk kawin..jd test market la dulu..tgk reaksi bini...
  3. Lama doooh eh tak kena cubitan sayang
  4. Nk tgk wife syg ke takkkk...oh plissssss
  5. Tahun dpn nk masuk raja lawak astro
Mama yg pannntannggg dgr... mula la berdebar.. 
kepada mama dan sesiapa yg ada dlm situasi mama ni...ada byk cara nak motivasi diri..
  1. Berdoa agar suami tak buat perangai
  2. Tawakal pd Allah
  3. Bila dtg gambaran jahat dan cemburu.. istighfar
  4. Baca quran byk2
  5. Percayalah..kalau suami nk buat perangai..dekat pun dia buat
  6. Buat spotcheck bila suami balik..hahaha..

Tp jgn salah fhm pulak.. mama bukan anti poligami.. sbb haram tolak hukum Allah..tp mama anti poligami yg tak ikut syarak..
Lagipun setiap isteri punya hak tuntut monogami seandainya poligami mendatangkn byk keburukan.. itu yg mama dgr dr program 3 ustazah...

Daaaa... jom doa agar rumahtangga dan family kita semua bahagia dan dirahmati Allah..

Oooh papa i miss u.....dun noti2 tau...

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan