CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Thursday, November 7, 2013

Puisi: Mengenal PENIPU!!!

Macam mana kita nak kenal seseorang itu menipu kita?????????????????/
Argghhhh.. satu persoalan yg sukar nak jawab ni..
Alangkah indahnya jika terus aje terpapar perkataan "TIPU" di dahinya
Tatkala dia menipu...

Maksudnya kalau mama menipu.. perkataan "TIPU" tu akan terpapar di dahi mama...
OOOOOhhhhhhhh... tak nak...mana boleh mcm tu...
Ehhh.. kenapa tak bolehnya mama???
Semua kena adil...
Buat apa nak takut kalau kita jujur...
Ermmm... kalau org lain senang aje nak buat undang2
Kalau diri sendiri kenapa asyik nak elak2..

Iya..mama pernah menipu...
Sesesiapa yg tak pernah menipu.. mama tabik
Sesungguhnya dia seorang yg baik dan mengikut Rasulullah SAW
Berkatalah benar walaupun pahit
Kerana perkara yg pahit akan manis akhirnya
Akan manis jika dirawat dgn bijaksana
Perkara yg pahit akan bertambah rawannya
Bila mana ditambah dgn kepalsuan
Kepahitan tak akan berpenghujung
Jiwa tak kan merdeka
Hati akan sentiasa meraung...

Habis..
Katakan pada mama
Bagaimana mengenal seorang penipu???

Senyap
Tiada jawapan
Kerana...
Penipuan memang hadir secara senyap

Bertenang
Itu saja yg mampu diungkap
Serahkan pada Allah
Serahkan ..
Kerana kita sudah tiada upaya
Kita tiada upaya menilik nasib

Sabar
Tawakal
Redha....


0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan