CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Monday, November 25, 2013

Melayu Champa!!

Melayu Champa..
Tak pernah dgr?.. tak ingat?..try baca kat link NI.. hrp membantu..kalau x juga..try google lg..
Kenapa ekk mama tetiba cerita pasal Kerajaan Melayu Champa?
Semuanya kerana ada satu restoran satay yg baru buka kat Wakaf Che Yeh ni.. namanya Restoran Satay Melayu Champa.
Mama rasa mama tau la pasal Champa ni.. ni mesti ada kaitan dgn Kerajaan Melayu lama dan rasanya Champa ni kt kawasan indonesia.
Papa pun macam percaya..
Papa pun ajaklah kami mkn kat situ...


Sampai aje kt situ..papa yg peramah segera tanya pasal Champa..
Rupa2nya adik waitress tu adalah generasi Melayu Champa..
Dan paling best Champa tu kat Kemboja ye..bukan Indonesia...
Hahaha.. bijakkkk sejarah mama ni ye.. sorrrry papa utk data yg salah...
Dan alhamdulillah..tak menghampakan..satay tu mmg best.. berempah..juicy..daging yg lembut..
Ada dua pilihan..ayam atau daging.. kami try keduanya..bg mama satay daging lebih bestttttttt..
Nanti sesiapa yg lalu..bulih ler try..




0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan