CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Thursday, February 7, 2013

Ibuku perangsang JIWA

OOOhhh..letihnya...itulah rungutan mama sekarang ni.... dengan kandungan 8 bulan lebih...mama rasa nak pandu kereta satu kerja yg dah memenatkan... setiap hari bekerja mama akan hantar Iqy ke rumah pengasuh...kemudian ke tempat kerja dahulu..Uyeeh pun mama bawa bersama ke tempat kerja sebab tadika dia buka 8.30 pagi..mama tak leh drop je dia mcm tu..takkan nak tinggalkan dia sorang2...so mama ke ofis dulu, punch card dan baru ke luar semula sebab nak hantar dia..semua tu kena rushing sbb tak leh la keluar lama2 sgtkan...dlm 8.30 mama dah mulakan tugas...kalau ada kelas pagi..alahai semput la jugak...

itu pun Alhamdulillah, mak mentua mama tolong ambil Uyeeh pukul 12.00 nanti.. sekarang ni petang2 pun papa yg ambilkan Iqy sebab mama dah tak larat... balik kerja Iqy kdg2 ok..kdg2 tak... kalau time tak ok...dgn papa pun tak nak... mama la jugak.. paling teruk kalau dia yg seberat 14 kg minta di dukung..ayoyoooo..terasa nak jatuh kandungan mama... letih tak ussah ckp..tak dukung nnt malas la nak dgr dia menangis...lagi letih rasanya....

Dalam keadaan letih begitu mama gunakan pengalaman arwah ibu mama sebagai pedoman dan perangsang...
Dulu hidup ibu mama serba kekurangan... kiranya time tu mama belum ada la..... bekalan air pun belum dibekalkan di kampung..air telaga punca utama...ibu mama cakap dlm keadaan mengandung pun dia kena angkut air utk kegunaan rumah...ayah time tu tak de kat rumah sebab mengerjakan tanah hutan utk tanaman getah... kdg2 terpaksa memunggah air di sungai.. bukan sekali aje..berkali2...

Malah ibu mama juga buat kerja kampung...tiada kipas..air-cond jauh sekali...yg ada cuma terik mentari...letih mmg letih tp terpaksa diteruskan demi sesuap nasi...

Ermm banyak lagi kisah kekentalan ibu mama yg menjadi bekaln buat mama...dek kerana itu mama harus bersyukur...walaupun mama letih..tp mama masih punya kenderaan utk dipandu..tak perlu berjalan kaki macam arwah... mama juga punya bykorg yg membantu mama, tempat kerja juga selesa dan yg pasti mama ada jaminan gaji setiap bulan.. kalau arwah dan ayah dulu...semuanya memerlukan keringat..kalau tak keluar bekerja..tiadalah hasilnya....mama jauh beruntung...

Ya Allah cekalkanlah hati mama...kerana masih ramai yg lebih letih drpd mama...lagipun Allah amat membenci org yg suka mengeluh......

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan