CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Wednesday, February 20, 2013

Aduhai Nabila... aduhai Fazurina....

Hari ni mama tak berapa sihat... hidung ni dok gatal2...berair... demam la tu.. mmg tak berapa daya rasanya..sebenarnya sejak semalam lagi dalam tekak ni terasa gatal2 dan perit yg teramat... batuk2 kecil pun ada.... mohon doa dr kawan2 semua...dlm keadaan mama yg mengandung 9 bulan ni... mmg letih la sikit.... namun ini adalah dugaan dr Allah... semoga mama boleh melewati dugaan ini dgn redha...

Namun ada lagi berita yg menjadikan temperature badan mama bertambah... walaupun mereka tak de kaitan secara khusus dgn mama namun mama rasa tetap ada pertaliannya kerana isu ini isu ISLAM...

Pertama isu Nabila Huda yg komen pasal ramai sgt yg dok kritik dia berdasarkan perwatakkan luarannya sahaja...


Astaghfirullah adik....mengucap byk2...fikirkan kenapa ada rules dlm kehidupan...fikir secara positif....Al-Quran diturunkan sebagai medium utk menyebarkan peraturan, kehendak kehidupan yg diingini oleh Allah Yang Esa terhadap hamba-Nya... semua benda hidup ada cara dan peraturannya... haiwan, pokok, gunung , lautan ada peraturannya... cuba bygkan lautan tidak mengikut peraturannyadan hadnya...pasti kita akan diancam tsunami setiap hari atau tiada pasang surutnya... kiranya semua planet tidak mengikut peraturan orbitnya pasti perlanggaran antara planet akan berlaku..kiranya haiwan tiada peraturannya pasti tiada kitaran habitatnya...
Jadi kalau kita membenci peraturan yg telah ditetapkan...tiada tempatlah utk kita di muka bumi ALLAH...
Nabila meluahkan rasa hati dgn emosi.. tanpa menggunakan akal, iman, taqwa...sekiranya kita tidak mengikut tuntutan dalam Islam kita akan lebih SICKKKKKK!!!!!...
Semoga kita semua terhindar drpd berfikiran begitu....semoga Allah membuka pintu hati Nabila..kerana hidayah Allah itu tidak terjangka oleh kita...kepada semua..jgn terus menghentam Nabila...tp berdoalah utk dia dan semua umat Islam....kepada yg berada dekat dgn Nabila bimbinglah dia....

Seorang lagi artis yg agak individualistik komennya ialh Siti Fazurina.. ekoran daripada pendedah aurat ketika majlis resepsinya... jawapan yg diberikan agak berani, lancang dan kurang cerdik....Sebelum ni kita tau yg Fazurina merupakan salah seorang artis yg berhijrah...pastinya peminat akan terkejut bila mana dia membuka sedikit auratnya kembali...


Dia mengatakan seksi itu adalah haknya... dia juga meminta supaya tidak dikritik dan biarlah Allah sahajayg menilainya...
Nak tergelak pun ada bila baca statement itu... klise je jawapan mereka... cuba fikirkan sebab Allah turunkan Nabi dan Rasul, khalifah, imam, ulama di muka bumi ini? bukankah utk memimpin... usaha diragui Allah yg UTAMA akan menilai setiap apa yg kita lakukan..namun harus diingat ada pihak yg telah diamanahkan Allah utk memimpin umat Islam....

Bukankah Allah ada berfirman dlm surah Al-Asr..yg bermaksud; "Demi masa, sesungguhnya manusia itu dalam kerugian.. kecuali mereka yg berpesan2 kepada kebenaran dan berpesan2 kepada kesabaran" 

Jadi tak salah kalau ada yg menegur...ambillah yg baik utk jadikan pedoman dan buruk jadikan sempadan....

1 comments :

WanAni - One and Only said...

Mcm tu lah Mama, adat dunia artis, dah la kawin tanpa restu ibu bapak fazurina ni, ckp plak tak berlapik, malu je jadi org Islam mcm ni. Nabila Huda pulak berbeza sungguh dgn asuhan bapa dia, tak ingat diri tu org Islam....hanya luahan hati je ni Mama...tq

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan