CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Wednesday, June 10, 2009

FATHER'S DAY CONTEST


Hai everyone....

Mama excited sikit nak join contest ni...coz ni kira yang pertama mama join...lagi parah mama belum khatam lagi bab blog2 ni...Banyak sangat yang mama kena belajar...Actually mama tak tau langsung pasal blog tapi mama teruja nak buat blog sebab mama rasa ni jalan yang paling baik untuk mama release tension...Kiranya mama ni bermula dengan zero knowledge..mama belajar sorang2 melalui internet dan buku2..So it's kind of hard to me to enter this contest...Nak dijadikan cerita mama baru tahu hari ni pasal contest..kena plak hari due datenya....Tak sempat nak ambil gambar yang canggih sikit...Ambil mana yang ada dalam file je la...Frust gak tapi semangat mama begitu berkobar2 nak enter contest ni..Bila mama dah pro sikit bab blog2 ni mama pun inspired gak nak buat contest macam ni...Anyway thanks to http://mamatisya.blogspot.com/
coz anjur this kind of special contest....


Nama papa: Noor Amrie bin Mohammad
Nama baby: Amal Musyreef bin Noor Amrie

Gambar ni mama ambil baru je dalam minggu lepas...Hari tu papa dan mama bawa muyih gi taman so sebelum pergi like always papa dan muyih bergaya dulu..Muyih memang pantang kalau nampak papa pakai spek hitam...dia pun nak pakai gak..sebab tu la papa beli kat dia jugak...Bukan 1 ye tapi 2...Mama pun papa beli 1 je...Lawan tokey ni...Papa memang sayang sangat kat muyih..Bagi papa, muyih melengkapkan hidup kami...mama pun sayang papa dan muyih...Dia orang selalu gurau sama2. Mesti nak pecah satu rumah dengar gelak tawa mereka...Muyih pun dah pandai tiru cara papa dia bergurau..Kalau mama leka sikit dia pun sibuk nak geletek mama..Kadang2 papa dan muyih beradu tenaga menggeletek mama...Tak boleh jadi ni...Yang syoknya belum sempat kita cakap kita geli...muyih awal2 lagi dah sebut geli..geli...Sejak pandai cakap ni memang macam bertih goreng mulut dia...Ikut DNA mama....Papa la pelayan setia dia..Kadang2 kalau papa out-station, mama kesian tengok muyih sebab dia akan tengok gambar papa, motor papa dan segala barang papa dan sebut papa...Bila mama tanya dia..."papa mana,sayang?" dia pun jawab,"papa kerja"..sambil tu dia cium gambar papa...."muahhhhhh..." ,katanya. Sedih pulak rasanya...Tapi itulah pertalian anak dan bapa...Lebih2 lagi anak lelaki....Mungkin sebab tu ada banyak pepatah macam 'like father like son' dan 'anak bapa'...
Papa dan muyih dan macam satu team...papa sebelum muyih lahir memang dah rancang agenda bersama anaknya...Papa kata nanti dia akan bawa muyih join segala aktivitinya terutama boling dan badminton...Siap mimpi anaknya akan masuk team sukan teras yang akan wakil negara sehingga ke olimpik...Ohhhhhh....Papa dan impiannya....tak mustahil kan? Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan...
Untuk Father's Day mama ada rancang nak bagi hadiah tapi lebih kepada aktiviti bersama kelurga cuma man of the day adalah papa la....
Tapi may be papa akan dapat hadiah lebih if http://mamatisya.blogspot.com/ sudi nak memberi...Lagipun hadiah yang ditawarkan cool sangat....

Nampaknya lepas ni boleh la jadi sahabat mama-havoc....
Semoga hubungan ini dapat dipanjangkan....

2 comments :

Yatie said...

good luck yer muyih, salam perkenalan buat mama simple..

http://amyatie.blogspot.com

mama tisya said...

salam..syarat2 contest blum cukup..sila semak..blum add blog mamatisya dlm bloglist

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan