CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Wednesday, October 1, 2014

Suburkan cinta suami isteri

Assalamualaikum......

Hari ni tgk kat fb....ada kawan upload satu gambar yg mencengkam rasa..
Kiranya satu pesanan dan motivasi diri..


Yuppp..

Mama mmg setuju sangat2.. jika ada sayang..rangsang lah selalu hubungan suami isteri...biar sentiasa memekar..

Mama bercakap melalui pengalaman.. mama tak tau wanita lagi rasa mcm mn...tp bagi mama...bila dah ada anak..tanpa kita sedar hati kita dan minat kita jadi lebih berbagi..

Tapi alhamdulillah...Allah bagi mama ingatan..
Walaupun kita terlalu sayang kat anak..sebagai isteri kena dahulukan suami... if anak merengek..kita kena cakap elok2 ngan suami..minta izin nak bersama lebih lama dengan anak..
Mungkin nampak simple kan.. kita wanita selalu aje fikir " alah..aku jaga anak..anak suami aku juga..takkan suami nk terasa kot"..
Haaaahhh..itulah silapnya kita..ye mmg suami yg waras takkan terasa dan rela..tp apasalah kita bermanis mulut utk minta kebenaran atau minta maaf jika terlalu byk masa dihabiskn dgn anak berbanding dgn dia.. kenapa perlu buat begitu?? Ini adalah kerana suami ni manja...walaupun muka ganas tapi jauh di sudut hati..dia nak sangat isteri memanjakannya...
Tak percaya??? Cubalahhhhh...

Suami mmg suka ada perubahan pada kita.. tp of coz la perubahan ke arah kebaikan dan didedikasikan utk dia..

Jadi..senang cerita isteri jgn ambil mudah..suami pun kena la cuba lebih memahami isteri... wanita suka penghargaan..dan please la suami semua..penghargaan bukan dalam bentuk kebendaan sahaja... kata-kata pujian yg sikit2 pun dah boleh buat hati isteri cair.. itu tanda hatinya ikhlas sayangkan kamu..tp if kamu mampu..bagi la sekali-sekala hadiah berharga..ermmm senyum seharian la isteri kamu....

Sebenarnya banyak perkara yang nampak remeh dan biasa tapi boleh menghasilkan kesan yang luar biasa..

Fikirlah...korang lebih tahu diri korang dan pasangan korang...

Paling penting...tetapkan cinta kepada Allah melebihi segalanya.. insha Allah cinta yg lain akan hadir sendiri..

Jom kita berusaha bersama...



#nak cantik dan sihat kerana suami..mama guna dhia ardini cosmetic.. www.dhiaardinikb.blogspot.com




0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan