CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Tuesday, September 30, 2014

PERANGKAP MAYBANK!!

Assalamualaikum..

Hari ni entry mama pasal Maybank..
Mama bengang teramat ngan Maybank hari ni
Actually benda dah berlaku dalam 4 bulan lalu..tp kesabaran mama masih bertahan..tp kali ni mmg tak tahan..
Citernya mama bukak la akaun Maybank utk urusan bisnes kesayangan mama tu...iyalah ramai customer request nk transfer duit ikut Maybank..
Bank besar la katakan...customers ramai la tuuuu...
Time nak bukak akaun..dia salurkan mama dekat sorang FINANCIAL EXECUTIVE yang mmg grand la kan...jangok ore kelate kato... kiranya mmg melawa la..muka pun manis..
Mama akui... yg mama sikit blur..mama just aim nk buka akaun..
Tetiba dia kempen supaya mama buat saving rm100 sebulan..kiranya duit tu terkumpul.. nanti 5 years later kalau nk bawa keluar ... boleh la..bersama keuntungan..since dia mention itu Islamic investment...so ok je la...
Tapi bersama saving tu ada life insurance dari ETIQA TAKAFUL INSURANCE sebanyak rm20.50..
Memandangkan mama dah ada life insurance... mama cakap tak nak la.. so FE tu cakap...mama boleh buat pembatalan..tp mama kena datang semula...dalam dua tiga minggu..
Ok le kalau mcm tu...
So..dlm dua tiga minggu mama pun pergi la utk buat pembatalan..
Mama kena isi borang dan taruk signature...
So mama pun rasa free...sbb dah beres...
Tapi bila check utk bulan tu..aikkk ada lg potong...oooo.. tp mama boleh consider sbb may be Maybank dah set system ke apa...jd utk bulan pertama tu ok lerrr..
Bulan kedua mama tak ingat nk check penyata..
Tp bulan ketiga mama terperasan yg rm20.50 masih dipotong dr akaun mama... mama pun check yg bulan lepas...eh mmg ada la..
Alamakkkkk...
Mama pun pergi la ke bank nak tanya...cari FE yg hari tu..aikkk tak de...
Tanya FE lain pun takde..
Sabar..
Minggu seterusnya pergi lagi..tp malangnya mama..masih tak dpt nk berjumpa ngan FE..
Tup..tup...bulan ni masih lg dipotong rm20.50
Mungkin bg sesetgh org itu jumlah yg sikit tp bagi mama besar ertinya...andainya mama tak buat apa pun dgn duit tu..mama rasa jauh lbh baik mama bagi sedekah kat org miskin dari bg free2 kat bank yg sah-sah kaya...
Jadi hari ni mama pun pergi la cari FE itu..
Dia pun check la dalam system..
Ermmm.. dia consider mmg ada pemotongan..
Alasan yg diberi ..dia dah fax kat Maybank Kuala Lumpur...jd dia tak boleh buat apa la..sbb semua KL yg urus...adusss sonangnyoooo jawapan ekau....
Habis tu kenapa kau tak minta feedback?
So..dia pun kasi kat mama borang yg sama mcm hari tu...
Mama tanya...yg ni mcm mn resultnya nanti..
Dia cakap..dia akan fax...tp KL yg urus..
So..kalau KL tak urus..ini bermakna duit tu akan terus dipotong begitu sahaja???
Bayangkan ini mama sorang... cuba fikir berapa ramai lagi customer yg dieksploitasi oleh Maybank?????
Jadi mama akan tunggu...FE tu cakap akan call mama bila settle..kita tunggu dan lihat..
If bulan depan masih lg ada pemotongan... ada lahhh yg nak kena amukan mama ni...

Kepada sayang2 semua..jgn percaya pada janji bank..
Kepada sayang2 yg kerja Maybank atau bank2 yg lain..mama minta maaf tp mama seriously bengang tahap gaban.. tolonglah buat kerja dgn cepat dan tersusun...kesian org menanggung akibat...jgn la time nak menjual senyum sampai telinga...tp bila ada problem ...mulut tu masam mcm boleh nk dijerut...
Kepada pihak bank..jangan dok nk perangkap orang je...

Wassalam.

4 comments :

Anonymous said...

I dah kena...siap settle dgn report polis lg...

Fifi Nadhrah said...

kalau saye awal2 dah amuk.. report.. org macam ni tak boleh tolak ansur..

Simplemama said...

Iyo...aloh...

Simplemama said...

Saya mengamuk dlm hati..sbbnya bila nk marah sgt..mmg jadi block..huhu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan