CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Monday, September 15, 2014

Resepi: Roti Berkeju bersama Sosej

Assalamualaikum..

Ni dia satu lagi resepi yg alahai senang jerrrr..
Mama buat first time hari Jumaat yg lalu..
Mama ambil idea dr resepi mudah kat FB tapi buat cara mama..

Bahan- bahan
Roti sandwich
Telur
Cheddar cheese keping
Sosej yg direbus
Marjerin

Cara membuatnya:


  1. Tekap roti.. boleh guna gelas atau apa2 je..
  2. Letakkan roti atas pan.. letak cheese di tepi2 roti....Oleskan marjerin atau lebih bagus olive oli kat pan penggoreng.. panaskan
  3. Tindan dgn sekeping roti yg berlubang lagi..tambah marjerin di tgh lubang roti..gunakan api yg kecil
  4. Masukkan sebiji telur ke dalam lubang roti

  1. Masukkan sosej yg telah direbus dan dipotong kecil ke atas telur..
  2. Letakkan lebihan kepingan cheese tadi di atas sosej
  3. Letak bulatan roti..hasil tekapan tadi di atas cheese.. tekan sikit..cheese jadi bahan untuk melekatkan..Bila dah agak2 telur dah agar masak.. boleh terbalikkan kejap.. 
  4. Papa enjoy the meal..thanks papa coz sudi makan..even belum buat dgn perfect..
In sha Allah next time mama buat lagi.. coz hero2 dan princess belum try..dio tidur lagi time ni..
Lagipun roti time tu tinggal dua keping je...so sad..

So..selamat mencuba..



2 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan