CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Sunday, October 12, 2014

Isu Maybank.. berhati-hati tau..

Assalamualaikum

Hari ni mama bagi review sikit pasal isu insurans ETIQA kat Maybank hari tu..ala hari yg mama buat amukan tu..hihi...

Mama terus up status kat FB Maybank..


Bukan nk bikin panas..tp mama tak tau dah nak salur kat mana..lgpun mmg pun FB Maybank merupakan medium utk khidmat pelanggan so..tak salah rasanya..
Tak lama lepas tu ada balasan dari pihak Maybank..


Lepas aje dia minta... mama pun terus reply mesej..bagi maklumat yg dikehendaki..

Lepas tu Maybank balas balik..bagitahu yang report telah dibuat..apa2 diorang akan call..

Alhamdulillah..keesokan harinya..ada seorang wakil Maybank KL telefon..
Dia tanya situasi sebenar..Mama pun cerita la..mama sebenarnya boleh faham prosedur Maybank dalam nk terminate apa2..cuma yang mama rasa terkilan ialah jawapan dan reaksi yg kurang professional dr FINANCIAL EXERCUTIVE kat Maybank Wakaf Siku..

Kemudian dlm miggu lepas..Pegawai yg telefon mama hari tu bg tau kes mama dah settle.. ada refund dari pihak insurans..walaupun kadar refund tu tak berbaloi...ermm takpe la asal selesai...

Cuma yg mama kesalkan..kenapa pihak insurans ETIQA mewajibkan pembayaran insurans hayat tambahan apabila kita membuat investment dgn mereka.sedangkan dlm investment itu sudah tersedia insurans hayat tersendiri.. bagi mama ini satu cara utk dapatkan duit pelanggan secara halus..
Sebabnya sekiranya pelanggan malas nk urus penamatan..memang diorang akan terus potong je la dari simpanan...untung la diorang.. dan jika pelanggan berkalut nk tamatkan pun...diorang dah dapat la sikit duit pelanggan...apatah lagi proses nk tamatkan tu banyak songeh...lepas tu refund yg dapat pun tak penuh...cuba bayangkan berapa mereka dapat ambil duit pelanggan....pelanggan bukan seorang tau... may be beribu2 dalam sehari..
Oh dunia kapitalis sungguh...
Sabar je lah...

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan