CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Tuesday, October 21, 2014

Resepi: Sosej Gulung Berkeju

Assalamualaikum

Hari ni baru dapat upload dan citer sikit pasal juadah breakfast anak2 syurga mama weekend hari tu..

Diorg kalau hari cuti makan byk dan request mcm2.. Alhamdulillah..yg diorang request tu alahai sonanggg ajo...


Bahan simple je..

Sosej, roti sandwich, 1 biji telur, keju keping, lada sulah, minyak

Cara membuatnya:

Tekan atau gelek roti sandwich dengan gelas atau roll pin.. biar sampai penyek dan nipis...dan padat dan segalanya..
Lepas tu letak keju.. satu keping keju boleh dibahagi dua atau tiga..terserah kalau nak byk keju pun takpa..
Letakkan sosej atas keju dan bolehlah terus menggulung sampai padat..
Bila dah siap gulung semua, celup gulungan roti tadi ke dalam telur yg telah dipukul bersama lada sulah .
Lepas dah celup terus goreng dalam minyak yg telah dipanaskan.. jangan lama2 sgt goreng tu..


Bila dah siap goreng..toskan minyak atas tisu..
Lps tu potong kecil2.. ermmmm..mmmg sedap..

Nak mkn celup sos cili pun boleh...

Selamat mencuba..

3 comments :

adda syuhada said...

sosej pun dh sedap klu ada keju lgi la..

My Aisy said...

saya selalu buat utk anak2...senang dan sedap...lagi mengeyangkan...

Simplemama said...

Hiihi...betul..kami hantu kejuuuu...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan