CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Wednesday, December 4, 2013

Mudahnya menjemput REZEKI!!!!

Assalamualaikum....

Ohhh..dah dua tiga hari mama tak menulis di wilayah maya mama ni... for sure la mama buat2 busy dgn benda lain...

Last two day.. mama dikejutkan dgn HADIAH yg indah dan bermakna dari kawan a.k.a kakak a.k.a opismate mama.. KAK WAN.. with this small precious thing..


Oh indahnya.. ini pun dinamakan REZEKI.. mudahnya rezeki hadir... eh macam mana Kak Wan tergerak nak bagi kat mama??? Macam mn Kak Wan tahu yg mama mmg nak sgt beli buku ni??? Kiranya walaupun ini hanyalah versi buku mini namun ia boleh menjadi mukadimah yg murni... Thanks a lot Kak Wan.. mungkinkah Kak Wan mendengar bisikan hati mama.. hihihi...atau mmg mama yg mulut becok ni pernah tersebut... hihihi... Actually gambar buku kat atas mama ambil from Mr Google.. mama tak bawa buku my own tp sebab dah ter'over; excited nak menulis entry hari ni..so mama cilok from Mr Google...

Masya Allah....sesungguhnya membaca tulisan org bijak pandai dan celik agama ni mmg membuka minda.. mama mmg terpesona dgn setiap bait tulisan... dan boleh menggambarkannya dgn imaginasi mama sendiri..tentang pengalaman hidup Ustaz Fathuri sendiri dan pengalaman mereka yg pernah berada di sekeliling beliau...

Tapi sebenarnya yang menjadikan mama EXCited tahap gaban ialah sebab mama nak story...story yg hottttt....citernya begini....

Di dalam bahagian utk menyelesaikan hutang.. Ustaz ada menamakan satu individu yang boleh dicontohi dlm menguruskan hutang sehingga zero hutang... Nama individu tersebut ialah Mohd Zulkifli Shafie... walaupun mama membaca sepintas lalu.. entah kenapa hati mama terdetik yg seolah2 mama kenal dgn individu tersebut... apakah benar tanggapan mama? Bila baca perinciannya.. blognya..eh macam kenal je link ni.. mama pernah baca blog ni..dan mama tau yg mama mmg kenal..dan mama segera mencari link blog beliau www.mohdzulkifli.com ...mmg sah..mmg tepat... dialah orgnya.. (lawat la blog Abg Zul)

Tanyalah sesiapa yg pernah belajar di Universiti Teknologi MARA Kampus Machang Kelantan.. sekitar 98-2003 (lebih kurang) .... mesti kenal individu yg bernama MOHD ZULKIFLI SHAFIE...yg lebih dikenali sebagai Abg Zul... Bukan nak membanggakan Abg Zul sbb mama percaya Abg Zul pun tak suka jika terlampau dipuji.. tp ini adalah kebenaran... Abg Zul mmg menjadi idola ramai student... semua nak jadi macam Abg Zul.. seorang yg baik, warak, bijak dan berkepimpinan... Melihat wajahnya seumpama ada cahaya.. bagi student yg macam mama ni.. ehhh malu la kalau terserempak..bkn apa ..sebab rasa diri ni kerdil sgt..

Mama masih ingat dgn perwatakan yg lebih, berkopiah putih, jalan pun tidak terlalu mendongak..bahasa yg lembut dan berfikiran positif.. mmg layak dijadikan idola.. senang cerita ramai yg menyimpan hasrat utk memiliki suami macam Abg Zul.. tp ramai juga yg sedar diri kerana tahu diri ini tak layak... haha...simpan hasrat biasalah bagi anak2 gadis..kikiki... (maaf sekiranya Kak Najdah dan Abg Zul terbaca ... ini hanyalah imbasan kenangan dulu... utk suka2 je)

Alhamdulillah mama pernah belajar akaun dr Abg Zul secara berkumpulan.. tp mama yakin dan pasti Abg Zul tak perasan pun kat mama.. hihihi.. terima kasih Abg Zul sebab share ilmu dahulu... Walaupun mama rasa boleh bilang berapa kali bercakap dgn Abg Zul.. namun entah kenapa mama rasa mama pun turut merasa happy bila mengetahui Abg Zul adalah salah seorang yg bebas hutang.. mungkin kegembiraan itu juga dipengaruhi krn mama cukup kenal isteri Abg Zul, iaitu Kak Najdah... sesungguhnya mereka bertuah kerana memiliki satu sama lain...

Bagi mama, melihat perwatakan dan tahu sedikit perangai Abg Zul dr senior dan teman2..sememang dia mmg wajar dianugerahi Allah utk bebas dr hutang... Alhamdulillah...

Ermm..kalau nak citer pasal kenangan lalu mmg panjang berjela la entry ni.... mama just wanna share kegembiraan dan kesyukuran.. mama berdoa agar mama dan papa juga bebas dr hutang... begitu juga dgn kawan2 yg lain.. JOM BEBASKAN DIRI DARI BELENGGU HUTANG....

Kepada semua..jom baca MUDAHNYA MENJEMPUT REZEKI... of coz jangan fikir rezeki hanya dalam bentuk kebendaan..byk lagi punca rezeki yg lain... JOM BERUSAHA...

Ini lah Abg Zul dan di sebelahnya Kak Najdah...(pinjam gambar)

MOHD ZULKIFLI & NAJDAH

Nak TAMBAH pendapatan?? Klik di sini..

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan