CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Monday, December 16, 2013

Make up dan wanita!

Salam semua...

Sebut aje make up..mmg sinonim ngan wanita.. tp sekarang dah ramai boys yg ber'make up'... of coz ada la cara utk lelaki bertatarias...asal jgn kalah wanita sudahhhhh... tak tahan mak nokssss...

Today mama bkn citer pasal cara nak make up ke apa...mama ni mana la pandainyaaaa...

Tapi mama nak citer satu citer pasal make up.. true story...

Ini kisah mama dan papa...
Papa pernah tanya tentang kenapa mama tak make up bila balik kerja.. hehe..mama hanya gelak.. mama nk make up time balik dr kerja?? Pagi pergi kerja pun mama make up gitu2 je..kdg tak pun...
Tp mama ckp kat papa yg after solat asar mama rasa tak perlu kot make up..kan dah nk balik..
Tp papa counterback yg kawan opis dia time nk balik mmg kecoh nk make up...
Akhirnya perbualan tu habis mcm tu je...
Perbualan tu dah lama..mama pun tak ingat dah bila...

Tapi semenjak dua menjak ni mama mula realise yg waktu nak balik opis adalah yg terbaik utk make up..tp dgn syarat terus balik rumah atau apabila hubby kita dta jemput..ini adalah kerana apabila ada make up kat wajah.. harap2 dgn izin Allah suami kita akan senang hati melihat wajah kita..

Bagaimana nk make up...??? Ini utk yg tak brp suka make up

  1. Terserah.. atas selera hubby kita.. kalau tak pandai.. make up nipis2 je.. pakai lipstik dan sapu bedak sikit pun tak apa..asalkn tak nampak kusam..
  2. Peka dgn komen suami.. kdg2 ada jugak suami yg tak suka wifey dia make up tebal... tp ada yg takut wifey marah kalau tegur direct.. so sebagai wifey tgk reaksi hubby kita..kalau mcm tanjat boboi tu.. ubah la sikit..
  3. Make it as habit.. lama2 ok la..percayalah naluri wanita akan merangsang kita jd syok
  4. Jgn fikir itu sebagai sesuatu yg membebankan.. fikirkan itu sebagai sumber pahala..bukankah dlm Islam seorg isteri wajib berhias utk suami
Semoga segala yg kita buat adalah sebagai sebahagian drpd ibadat.. ganjaran pahala yg besar menanti isteri yg melakukan sesuatu utk membahagiakan suami...

Wassalam...


0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan