CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Wednesday, July 31, 2013

Mama dan pantai..

Dulu...kalau nak jalan2.. mama jarang nak pilih nak pergi pantai...mama tak berapa gemar sbbnya pasir akan melekat2 kat kaki... angin kuat di pantai menyebabkan mama asyik nak pegang2 je baju..bukan apa..angin tu menghempas badan mama tu menjelma pelbagai bentuk kat badan mama ni...mama rasa rimas la... tak rasa freedom..lebih2 lagi kalau pantai tu ramai orang...

Tapi sekarang ni adalah jugak keinginan nak ke pantai.. lebih2 lagi Pantai Irama Bachok.. hari yg menggembirakan ialah hari Jumaat sebab kat situ ada pasar malam (lebih teruja nak pasar malam sebenarnya).. sekarang ni sejak princess lahir...mama tak pergi lagi.. macam susah la nak jalan kat pasar malam yg bertempat di tepi pantai.. dgn anak2..princess tak begitu merisaukan tp yg dua org hero lagi tu yg agak mencabar minda dan fizikal...

Sekarang ni mama dah boleh terima yg pantai mmg mendamaikan.. (walaupun masih tak suka air masin yg menyebabkan badan jd melekit2).. dan setiap kali ada masalah rasa nak pergi menjerit kat pantai je... dek kerana tu la papa akan a little bit concern kalau mama request nak ke pantai secara tiba2..apatah lagi di malam hari.. hahhhh...itu menunjukkan emosi mama tak berapa stabil la tu... 

Oh ya..mama paling suka tgk sunset.. dan kalau berpeluang nak tgk sunrise.. tp papa asyik potong line je... susah la..payah la...anak la... ooooooo ... papa sometimes nak juga feel romantic...chetttt...

Mungkin ada yg rasa mama ni annoying..hahaha..lantaklah.. tp mama selalu nak menjadikan diri mama macam dalam novel dan drama...that's my bad habit...iyalah kan heroin yg ada masalah selalu ke pantai..tgk laut... menjerit2.. hahaha..koya la mama ni... mama selalu aje nak drive ke pantai sorang2... rileks... berfikir.. menangis.. iyalah kan time ada masalah..tp selalu tak dapat kerana.. pantai agak jauh dr bandar dan mama malas nak drive... lagipun mesti papa tak izinnya... tak nak la mama.. nanti derhaka pulak.. until now..walau sebesar mana pun konflik dgn papa..mama still akan bagitau papa ke mana mama nak pergi..iya..he's my hubby..dosa tau kalau tak minta izin..

Kesimpulannya.. pantai still bukan pilihan pertama utk bercuti tp pilihan utk damaikan hati sekejap... oh pantai anugerah terindah......  Alhamdulillah..

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan