CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Tuesday, July 30, 2013

Jodoh Itu Milik Kita...

Ermmm... minggu lepas dah tamat dah cerita bersiri Dahlia ... Dan menyusul selepas ni Jodoh Itu Milik Kita...cerita yg diadaptasikan dari novel terlaris nukilan Sara Aisha..

Menyajikan pelakon yg hebat2 semuanya.. Penerbit drama ni ialah Puan Ziela Jalil... Malam tadi baru ada the making of drama tu...ermmmm macam best... teruja la mama..hehehe... Gambar kat bawah mama snap kat TV je..hehe..







Kannnn..hebat...kann.. ada Farid Kamil, Tiz Zaqyah, Nabila Huda, Syazwan, Zain Saidin...

Sinopsis berdasarkan apa yg mama dgr semalam la...

Dahlia lakonan Tiz Zaqyah telah ditinggalkan oleh bakal suaminya Syafiq lakonan Syazwan pada hari perkahwinan mereka... demi menutup malu... Aariz Danial lakonan Farid Kamil telah bersetuju utk menjadikan Dahlia isterinya... Aariz Danial ialah abang kepada Syafiq.. (mama rasa abg angkat coz Aariz berkahwin demi membalas budi keluarga tersebut)..
Banyaklah konfliknya... pergolakannya... nak tahu kena tgklah....

Dari blog penulisnya mama nak petik satu kata2 doa yg diucapkan oleh Aariz Danial..

"Ya Allah, aku memohon pada-Mu, berikanlah aku kekuatan untuk menghalang hatiku daripada menyintai dia..Dia wanita sempurna dan aku tidak layak untuknya"

Waduhhhhh...kata2 tu pun dah terlebih power utk mendorong mama menontonnya....tak sabarrrrr...

eh ada lagi... quote yg tangkap lentoqqq..

"Kita tidak akan dikahwinkan dengan seseorang atas sebab jatuh cinta atau saling mencintai, kerana kita akan berkahwin dengan jodoh kita... jodoh yg Allah telah tetapkan sejak azali"


Ermmm..kepada peminat novel.peminat drama berantai.. jom kita.....Katanya mulai 19 Ogos 2013.... lepas raya...kat Astro Mustika HD Ch 134...

1 comments :

Rabiatul Adawiyah said...

Dah baca novel Jodoh Itu Milik Kita. Memang best. Harap-harap lakonan mereka semua menjadi. :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan