CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Monday, March 18, 2013

That Winter, The Wind Blows

That winter, the wind blows... satu lagi cerita Korea yg best tahap wajib tonton..

Cerita yg bisa membuai sesiapa sahaja..of coz la sebab jln ceritanya dan hero heroin yg cun... heroinnya mmg feveret mama.. Song Hye Gyo.. pelakon drama No.1 Korea..


Song Hye Gyo
Jo In-Sung
Sinopsis:
Drama yg berkisar tentang seorang lelaki yg macho dan hensem, Oh Soo.. dia merupakan anak yg ditinggalkan di bwh pokok ketika musim salji.. mempunyai 2 org bestfriend, Jin Sung dan seorg lagi yg juga bernama Oh Soo.. dia menjadi penjudi dan tidak percaya lg pada cinta selepas kematian kekasihnya.. dia mula menjadi player..
Kwnnya yg juga bernama Oh Soo merupakan sebenarnya anak org kaya tp terpaksa hidup susah krn penceraian ibu bapa.. dia hidup bersama ibunya dan adiknya hidup bersama ayahnya yg kaya-raya. ibunya meninggal dunia menyebabkan hidupnya lebih derita..krn amanat ibunya dia tidak mencari ayahnya w/pun dia mengenali ayahnya. dia sentiasa menghantar surat pd adiknya.. tp tiada balasan. adiknya tidak mengetahui tentang surat itu krn adiknya telah menjadi buta. tp takdir menentukannya krn akhirnya adiknya mengetahui dan berusaha mencari abgnya krn ayah mereka sudah tenat.. abgnya menggunakan alamat hero yg juga bernama Oh Soo..jd adiknya yg bernama Young telah mencari abgnya di situ..berlaku sedikit  kekacauan pd hari itu..menyebabkan abgnya dilanggar kereta dan meninggal dunia. Oh Soo ditangkap polis krn dituduh menyeleweng..dia diperangkap oleh perempuan yg ditolak cintanya.. pada hr yg sama juga ayah Young dan Oh Soo meninggal dunia.
Oh Soo (hero) dipenjara selama setahun.. apabila dia keluar dr penjara, dia sudah tak nak menjadi penjudi lagi dan ingin berubah, namun nasibnya malang krn dia perlu membayar kembali wang yg kononya diseleweng olehnya.. pada masa yg sama peguam keluarga mendiang Oh Soo mencarinya Oh Soo yg telah mati.. kerana terdesak Oh Soo (hero) menyamar sbg Oh Soo yg telah mati. byk peristiwa yg berlaku dan konflik yg melanda hidup Oh Soo.. pertemuannya dgn Young menghidupkan kembali kepercayaan cinta dlm dirinya..bagaimanakah kehidupannya??? kena la tgk smpai habis ye..

Cerita ni ada disiarkan di ONE TV ASIA...saluran Astro 393..setiap hari Rabu dan Khamis jam 8.55 malam. baru je main kat tv bermula 13 Mac 2013 yg lalu... tp mama ni kan seorang yg tak boleh sabar..mama suka tgk online.. kat online sampai ke hari ni dah episod 11. dan mmg ternyata best..mama tengok kat dramacrazy.net.. korang boleh je taip dia punya tajuk... dan boleh la menonton...byk elemen cinta, kekeluargaan, lucu la jugak..dan yg paling byk romantik dan sedih.....ohhhh....

Ini linknya http://www.dramacrazy.net/korean-drama/that-winter-the-wind-blows/ 

Selamat Menonton..

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan