CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

IM SUPER SYSTEM...tlg click ekkkk....

JantungKU BerDEGUP...if you pun sama...CLICK kat BANNER...

MaMa's CliCks..Love U All....

Tips buat SURPRISE!!!

Thursday, March 7, 2013

Air Batu Campur tanpa susu???

Sebenarnya mama dah lama teringin nak makan air batu campur (ABC)...tp tak sempat aje..lagipun kat sekitar opis ni tak de tempat yg jual ABC..
Hari ni hujan di Kota Bharu..ermmm nak makan apa ye..papa cuti hari ni..Ingat nak ajak makan..tp sayang dia dah makan la..kesian mama...
mama pun jalan la gelek2 pergi beli barang kat shopping complex yg paling hampir dgn opis... lepas beli brg...rasa nak cari makanan la...
Ermm mkn sup mesti best kala mendung macam ni... so mama pun order la sup perut kat kedai tepi shopping complex tu..sambil tunggu..mata melilau tgk apa yg ada kat dlm kedai tu, sebab dah lama mama tak makan kat situ...eh..ABC dah jual la..hr tu lama tak ada.. rasa nak mkn tu tetiba je dtg....
So mama pun order le...pekerja yg ada kat situ hanya angguk2 kepala.. eh, faham ke tak ni...ermmm dari fizikal dan rupa paras, mama rasa dia orang Indonesia la..
Mama pun duduk je kat meja berdekatan..kemudian pekerja yg lain pula dtg, "kakak, kita takde bekas utk bungkus, letak dlm plastik boleh tak?" nada2 dialek Indon kedengaran..
"ermm, ok la"..mama rasa ok je la, nnt balik opis mama letak aje dlm mangkuk.
Selepas nasi sup perut mama siap, mama pun ke kaunter nak bayar ABC.. harganya RM2.50..mama pun kasi RM3.. pekerja Indon tadi pun menunjukkan baki kepada mama..ada 3 keping syiling 20 sen..."betul wang pulangannya, kak?"
Mama pun dgn tersenyum mengambil 2 keping syiling 20 sen. " yang sekeping lagi ni ganti dgn nilai 10 sen..saiz dia kecik lagi" terang mama pada dia...
Dia tersenyum sambil menyerahkan syiling 10 sen pada mama.." baru belajar, kak"..
"Eh,tak pe" balas mama..
Balik aje opis..ermm sedikit menghampakan kerana ABC itu tanpa susu..mama tak pernah makan ABC tanpa susu..tak de la nikmat susu..malah mama memang suka letak susu byk2..frust...
Ermm, nmpknya adik2 Indon itu tadi bukan aje kena belajar matawang kita, tp nak ABC pun masih kena belajar..nasib baik ada susu kawan mama, mama pun ambil la sedikit...
Hari ni mama makan nasi sup perut dgn ABC.. dan sekarang mama rasa perut mama dipenuhi air..sesuatu yg mama tak patut lakukan.. adakah mama menurut nafsu?? ermm, mama pun harus belajar bagaimana nak berfikiran rasional..sepatutnya mama tidak mengambil ABC kerana mama dan makan sup perut..kedua2 tu menyumbang kepada masalah kerap buang air..iyalah kan mama kan dah sarat sekarang, tanpa minum air yg byk pun mama asyik nak buang air, apalagi kalau minum ABC di hari mendung dan hujan ni....
Smile aje la.........

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaMa's BloG HisToRy

PAPAnMAMAs' CHECKPOINT

Daisypath Anniversary tickers

Iklan